روشی عجیب و آسان برای اینکه از شر خر و پف خلاص شوید
برخی اندامهای بدن تاثیر مستقیمی بر شدت و ضعف خر و پفهای شبانه دارند بنابراین با حفظ سلامت این اندام میتوان از خوابی آرام بهرهمند شد.
باشگاه خبرنگاران: مراقبت کافی از دندانها سبب جلوگیری از خرابی و اجبار به کشیدن آنها و در نهایت مانع از ایجاد حفره خالی در فضای دهان و دندان میشود.
کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند وجود فضای خالی دندانها در حفره دهان سبب ایجاد خروپف و به اصطلاح آپنه تنفسی در زمان خواب میشود.
محققان در پژوهشهای خود دریافتند سالمندانی که کمتر از ۱۰ دندان دارند و بیشتر از دندان مصنوعی استفاده میکنند بیشتر از سایر سالمندان درمعرض آپنه تنفسی (OSA) قراردارند و قادربه خواب کامل به مدت ۷ ساعت درشب نیستند.
آپنه خواب زمانی اتفاق میافتند که دیواره گلو سبب قطع کوتاه مدت تنفس شود.
به طور طبیعی افراد سالمند میزان خواب کمتری به نسبت جوانان دارند که میتواند سبب ابتلای آنها به بیماریهای قلبی، سکته مغزی، افسردگی، زوال عقل و افزایش فشارخون شود.
کارشناسان تخمین زده اند که تا سال ۲۰۵۰ جمعیت افراد سالمند بالای ۶۰ سال درجهان به دو میلیارد نفر میرسد و باید برای حفظ سلامت آنها اقدامهای ضروری را انجام داد.
محققان دانشگاه توهوکو (Tohoku University) در ژاپن به بررسی روی ۲۳ هزار و ۴۴۴ فرد سالمند با میانگین سنی ۷۳ سال از سال ۲۰۱۰ پرداخته اند؛ پژوهشگران ساعت خواب این سالمندان و تعداد دندانهای آنها را بررسی کرده اند.
نتیجه این پژوهش نشان داد آن دست از سالمندان که دندانهای بیشتری از دست داده بودند بیش از سایرین دچارمشکل آپنه انسدادی در زمان خواب شده اند.
در زمان خواب، زبان به فضای خالی ناشی از فقدان دندان برخورد و به نوعی گیر میکند که سبب ایجاد آپنه تنفسی و بیدارشدن فرد از خواب میشود. در زمان بروز آپنه خواب، کمبود اکسیژن مورد نیاز مغز سبب میشود تا فرد به طور مداوم از خواب بیدارشود و به این ترتیب دچار بی خوابی و به مرور بیماریهای ناشی از آن شود.
خواب یکی از ضروریترین نیازهای بدن برای حفظ سلامت است، درطول خواب، بدن به ترمیم بافتهای آسیب دیده خود میپردازد، همچنین سموم از سلولهای مغزی خارج میشوند، خواب کافی سبب بهبود توان و افزایش انرژی، رفع خستگی و استراحت اعضای بدن به ویژه قلب، چشمها و مغز میشود؛ در زمان خواب سلولهای حافظه با اطلاعات جدید پُر میشوند و سبب تقویت حافظه و جلوگیری از آسیب آن میشود.
پژوهشی به تازگی نشان داده است بی خوابی سبب مرگ سلولهای مغزی به دست خود میشود و درواقع مغز سلولهای مغزی خود را برای مبارزه با خستگی میخورد که درنهایت فرد مبتلا به آلزایمر و سایر بیماریهای مغز و اعصاب میشود.
کارشناسان به افراد توصیه میکنند از سنین کودکی و پس از رشد دندانهای دائم توجه ویژه وکافی به سلامت ونگهداری از دندانهای خود داشته باشند و درصورت ازدست دادن یک الی چند دندان به دلایل مختلف، چون ضربه، برخی بیماریها و التهاب دندان حتماً از روشهای درمانی جایگزین استاندارد برای ترمیم فضای خالی با دندان تازه استفاده کنند.
مسواک منظم دندانها درطول شبانه روز، مراجعه منظم به دندانپزشک حداقل دوبار درسال برای ویزیت، استفاده از نخ دندان و دهانشویه به میزان استاندارد، پرهیزاز مصرف نوشابه و خوراکیهای شیرین و ترش، پرهیز از مصرف یخ و شکستن خوراکیهای سفت با دندان و مصرف به اندازه مواد لبنی میتواند سبب افزایش سلامت دندانها و دارا بودن آنها حتی دردوران سالمندی شود.
نتیجههای این پژوهش درمجله (Sleep Medicine) به چاپ رسیده است.
دیدگاه تان را بنویسید