خراسان: در سالهای اخیر این گیاه به دلیل خاصیت پاک کنندگی و سم زدایی به ماده مصرفی محبوب در بین مردم تبدیل شده است. این گیاه علفی وچند ساله با همه خاصیتهایی که دارد از زمانهای قدیم توسط حاشیه نشینان دریای مدیترانه همواره با احتیاط مصرف میشود و آماده سازی آن بدون اطلاع قبلی خطراتی به همراه دارد، بنابراین مصرف مستقیم آن هرگز توصیه نمیشود.
در قسمت بیرونی این گیاه شیرهای زردرنگ به نام لاتکس ترشح میشود که خاصیت ملین قوی دارد و مصرف بیش از حد آن سیستم هاضمه را به هم میریزد. گیاه آلوئه ورا (آلوورا) حاوی مشتقات هیدروکسی آنتراسن است که اثر مولکولی آن به حدی قوی است که هرسال موجب عوارض جانبی زیادی میشود. علاوه بر این آژانس ایمنی مواد غذایی اروپا (EFSA) طی اطلاعیه منتشر شده در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد این مشتقات به دی انای آسیب میرساند و سرطان زاست؛ ولی متاسفانه با وجود خطرات مستند و ثابت شده همچنان سایتهای زیادی مردم را تشویق و ترغیب به استفاده از این گیاه میکنند بدون این که راه و روش صحیح استفاده از آن و خطرات احتمالی آن را اطلاع رسانی کنند. این آژانس همچنین تاکید میکند از شیره تلخ زرد رنگ اولیه هنگام جدا کردن برگها به نام آلوئه لاتکس، نباید استفاده شود و فقط باید ژل شفاف واقع در مرکز آن مصرف شود. دبیر کل بهداشت و درمان اروپا با همکاری آژانس بین المللی ایمنی مواد غذایی برای ارزیابی و سنجش خطرات مربوط به مصرف این گیاه تلاش میکند؛ تا به دست آمدن نتیجه قطعی در این زمینه، به زنان باردار و شیرده، کودکان و افراد ضعیف توصیه میشود از مصرف این گیاه
اجتناب کنند.
آلوئه ورا جزء اصلی بسیاری از محصولات پوستی است که به حفظ جوانی پوست کمک میکند. آلوئه ورا در هرکرم پوستی باعث افزایش عملکرد آن به عنوان یک نگه دارنده سلولی میشود. این گیاه باخواص ضد پیری روی پوست اثر میگذارد و آن را تازه، نرم، بدون چروک و روشن نگه میدارد. خواص آلوئه ورا باعث میشود کرمهای پوستی به سرعت در لایههای مختلف پوست، حتی عضلات سطح بدن نفوذ کند.
دیدگاه تان را بنویسید