۵ علامت سکته مغزی + توصیهها
دبیر انجمن سکته مغزی ایران، پنج علامت سکته مغزی را به همراه توصیههای لازم در مواجه با افراد دچار سکته مغزی را عنوان کرد.
وی با اشاره به افزایش شیوع سکته مغزی در کشور، از دست اندرکاران حوزه سلامت خواست به این بیماری نگاه ویژه ای داشته باشند.
مهرپرور با بیان اینکه آمار دقیقی از مبتلایان به سکته مغزی در کشور وجود ندارد، ادامه داد: به نظر میرسد که 100 تا 150 نفر در هر 100 هزار نفر جمعیت کشور دچار این بیماری باشند.
به گفته وی، در آمریکا 800 هزار نفر در سال به سکته مغزی مبتلا میشوند که 20 درصد آنها زیر 50 سال هستند.
دبیر انجمن سکته مغزی با اشاره به اینکه این بیماری مختص افراد سالمند نیست، گفت: علائم سکته مغزی به صورت ناگهانی ایجاد میشود و ناشی از نقص کارکرد در سیستم عصبی مرکزی است.
مهرپرور - فلج صورت، فلج دست، اختلال صحبت، اختلال دید و سرگیجه شدید را از علائم سکته مغزی برشمرد و افزود: باید آحاد جامعه را نسبت به افزایش این بیماری آگاه کرد.
وی تصریح کرد: وقتی افراد چنین علائمی را مشاهده کردند سریعاً با اورژانس تماس گرفته و از خود درمانی خودداری کنند. براین اساس سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر در ایران و برخی از کشورهای در حال پیشرفته دنیاست.
مهرپرور افزود: کادر درمانی نیز باید اقدامات خود را برای بیمارانی که دچار این علائم هستند انجام دهند. چرا که هر چه زمان رسیدگی درمانی به این افراد در ساعات اولیه سریعتر انجام شود، امکان بهبودی نیز میسر خواهد شد.
بیماریهای قلبی نخستین و پرشمارترین عامل مرگ ایرانیها
در این راستا نریمان صدری دبیر همایش آترودی-تصلب شرائین نیز عنوان کرد گفت: بررسیها نشان میدهد در حال حاضر بیماریهای قلبی و عروقی نخستین و بیشترین عامل مرگ و میر ایرانیهاست.
صدری در حاشیه سومین همایش سراسری آتروترومبوسیت اظهار داشت: خوشبختانه به تازگی سند ملی کنترل و پیشگیری و مدیریت بیماریهای غیر واگیر و عوامل خطر مرتبط با آنها نیز مشخص شده است که بر اساس آن باید دید که در افق 20 ساله کشور چه قدمهایی برای کنترل خوب آن بیماریها بر داریم.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت به شکل جدی در کارگروههایی مشغول کار است و هدف گذاری این سند بر این اساس است که بتوانیم طی 20 تا 25 سال آینده جامعه ای داشته باشیم که سیگار کمتری در آن استفاده شود و مردم تحرک بیشتری داشته باشند و در غذاها هم از نمک و چربیهای مضر کمتری استفاده شود.
صدری عنوان کرد: در عین حال زیرساخت بهداشت و درمان کشور نیز باید بتواند پاسخگوی دسترسی درست به مشاورههای لازم و داروهای لازم برای کنترل و مدیریت بیماریهای قلبی و عروقی، سکتههای مغزی و سایر بیماریهای غیر واگیر نیز باشد.
دیدگاه تان را بنویسید