سرویس فناوری فردانیوز؛
با آغاز به کار دولت تدبیر و امید مسئله فیلترینگ از سایتها به نرمافزارها و شبکه اجتماعی کشیده شد. این اتفاق در حالی است که تا پیش از این شورای عالی فضای مجازی، وظیفه نظارت بر فیلترینگ سایتهایی که خلاف قانون عمل میکردند را بر عهده داشت، و با گسترش روز افزون شبکه های موبایلی این نظارت ها نگاهی دیگر به خود گرفت.
گفتنی است اولین برنامه ای که نظر مخاطبین را به خود جلب کرد «وی چت» بود که توانست با ظاهری جدید و امکاناتی که تا آن زمان در دسترس کاربران نبود اعتماد مخاطبین را به خود جلب کند. اما عمر آن چندان طولانی نبود. فیلتر شدن این نرم افزار در حالی صورت 'گرفت که دولت یازدهم با آن مخالف بود اما شورای عالی فضای مجازی به آن اعتقاد داشت. بعد از این اتفاق دو نرم افزار دیگر پا به میدان گذاشتند و در بین مردم کاربرد بیشتری پیدا کردند و کاربران موبایل های هوشمند، شروع به استفاده همزمان از «وایبر» و «واتسآپ» کردند. اما بارها خبر فیلتر شدن این برنامه ها نیز به گوش می رسید. ولی این اتفاق صورت نگرفت و رفته رفته از سرعت این نرم افزارها کاسته شد و در ادامه با قطع شدن چند ساعته واتس آپ کاربران به سمت اپلیکیشن تلگرام سوق پیدا کردند. این نرم افزار به سرعت جای خود را در میان کاربران شبکههای اجتماعی باز کرد. سرعت بالا و همچنین سرعت انتقال تصاویر و فیلمها در این نرم افزار موجبات محبوبیتش را فراهم کرد. تلگرام، یکی از شبکههای اجتماعی است که در چند ماه اخیر، به خصوص بعد از اختلالات وایبر، محبوبیت زیادی بین کاربران ایرانی یافته است.
مخصوصا خبرنگاران و افراد فعال در حوزه رسانه که از گروهها و کانال های متعدد این نرم افزار استفاده کرده و اخبار و اطلاعات خود را در این گروهها به اشتراک میگذارند. تلگرام در آخرین بروزرسانی اش قابلیت ساخت کانال را اضافه کرده است که در بین کاربران طرفداران زیادی پیدا کرده. کاربرانی که در کانال عضو می شوند، نمی توانند پیامی برای سایر افراد ارسال کنند و فقط مدیر آن کانال این دسترسی را دارد که برای تمامی اعضا مطلب بفرستد. کانال، مسیر یک طرفه ای است که اجازه می دهد تا کاربران فقط پیام های شما را بخوانند و در آن به هیچ عنوان نمی توان نامی از مدیر یا ادمین را متوجه شد و هیچ ارتباطی با فرستنده مطلب داشت؛ این را می توان از نقاط ضعف یا قوت این نرم افزار دانست. مشکلی که این روزها همه از آن حرف می زنند و شاید به فلیتر شدن این نرم افزار کاربردی ختم شود، دسترسی نداشتن به فرستنده مطلب ها در کانال است. این کانال ها تا جایی مشکل ساز شده است که صفحاتی به نام اشخاص سیاسی و فرهنگی ساخته می شود و از قول آنها مطالبی منتشر می شود و با توجه به نامحدود بودن تعداد مخاطبین عضو، این مطالب به سرعت دست به دست می شود. از طرفی شبکه های
ضد انقلاب هم در این برنامه عضو شده و کانال هایی با مخاطبین بیش از صدهزار نفری تشکیل داده اند.
تا پیش از این شنیده ها حاکی از این بود که دولت از مدیران تلگرام خواسته تا جلوی فعالیت بعضی از این شبکه ها را بگیرند. حال سوال این جاست که با گسترش این کانال ها و بی توجهی مدیران این نرم افزار جمهوری اسلامی ایران، تا چه مدت از فیلتر نشدن این نرم افزار محبوب حمایت می کند؟
دیدگاه تان را بنویسید