برادرانی که مایل به اعزام به سوریه و لبنان هستند، ثبت نام کنند!/ مقاومتی از جنس "پارههای پولاد"
در سال 62 وقتی به پایگاه شهید بهشتی برای اعزام به جبهه مراجعه کردم، نوشته ای نظرم را جلب کرد. دیدم با خط درشت نوشته: "برادرانی که مایل به اعزام به سوریه و لبنان هستند، ثبت نام کنند". پیش خودم گفتم: لبنان؟!.../ آنچه امروز می خوانيد، ثمره سفرهاى متعدد به آن وادى كوچك. ولى عظيم است كه در طى اين سالها، مرا به خود مشغول داشته و هر روز بر يافته هايم افزود تا اينكه همه را يك جا تقديم شما می نمايم.
سرویس فرهنگی فردا - مهدیس میرزایی اعتمادی ؛ حمید داود آبادی را خیلی ها می شناسند، همان رزمنده ای که امروز قلم به دست گرفته و خاطرات گذشته خود را لحظه به لحظه از جنگ تحمیلی و رفقایش به ثبت رسانده است. وی علاوه بر خاطرات 8 سال دفاع مقدس، خاطرات نابی نیز از آن سوی مرزها و جبهه مقاومت نیز دارد که حاصل آن بعد از تلاش و پیگیری ها و هزینه شخصی خود در کتابهای "پارههای پولاد"، " کمین جولای 82 " ، "عقل درخشان" به ثبت رسیده است.
داود آبادی در گفت و گو با «فردا»، داستان اعزام خود به لبنان را این چنین بیان می کند که در سال 62 و وقتی به پایگاه شهید بهشتی برای اعزام به جبهه مراجعه می کند، نوشته ای نظرش را جلب می کند. دیدم با خط درشت نوشته: " برادرانی که مایل به اعزام به سوریه و لبنان هستند، ثبت نام کنند". پیش خودم گفتم: لبنان؟!
چون قبل از انقلاب سابقه حضور در جبهه لبنان و فلسطین یک امتیاز برتر برای افراد بود و من هم که علاقه مند به رفتن بودم، برای ثبت نام اقدام کردم. از شروط لازم، داشتن مدرک 6 ماهه حضور در جبهه و مناطق عملیاتی جنوب بود که من آن را داشتم. احساس می کردم فرصتی ناب به دست اورده ام که نباید آن را از دست بدهم همین طور هم شد، چون این حضور، برکات زیادی برای زندگی ام داشت، از هم صحبتی با سید حسن نصر الله تا پیدا کردن دوست خوبی چون شهید حسان اللقیس.
3 کتاب برای لبنان
توصیف داوود آبادی از وضعیت کشور لبنان نتیجه سالها مواجهه مستقیم او با مردم و مبارزان این کشور است. و در این باره می گوید: لبنان سابقه عظیمی دارد و تحت سیطره همه نوع فرهنگ ها از جمله فرانسوی، آمریکایی، عربی، ایرانی، روسی، فرهنگ مسیحی، وهابی و .... است. با این وجود، زندگی در آنجا به شکل کاملاً عادی رواج دارد، در موقع جنگ، می جنگند و پس از آن در کنار هم زندگی می کنند.
لبنانی ها سالها پیش درگیری های داخلی بسیاری با یکدیگر داشتند. مسیحی ها با مسلمانها، دروزی ها با مسیحی ها، مسلمانها با یکدیگر و ... این ماجرا همین طور ادامه داشت و تا چندین سال در آنجا اسلحه حرف اول را می زد. امام موسی صدر تلاش بسیاری برای اصلاح امور انجام داد و نفس امام (ره) و وجود سیدحسن نصرالله بود که توانست این ملت را به وحدت برساند. در همین بحبوحه جنگ ها ما در لبنان حضور داشتیم و در این مدت چیزهایی که دیدیم، بسیار وحشتناک بود .
این اواخر هم برای تحقیق و کارهای مربوط به کتابم، سفرهای شخصی به لبنان داشتم که نتیجه آن چاپ کتاب "کمین جولای 82"، "روزشمار 4 دیپلمات ربوده شده"، "پاره های پولاد" و عقل درخشان" بود. "عقل درخشان" که به تازگی به چاپ رسیده است، در خصوص زندگی و خاطرات زندگی شهید "حسان القیس" است .
مقدمه بی پایان نویسنده
داود آبادی در مقدم کتاب می نویسد: "خيلى پيش از اينها با نام «لبنان» آشنا شدم. نام آن برايم همراه بود با عنوان زشت و كريهِ «جنگ داخلى». همواره لبنان و فلسطين را يكى مىانگاشتم؛ به خصوص در جنگ و مبارزه هم شكل و قيافه شان! بهار سال 1362ه.ش (1983 م) هنگامى كه براى اولين بار پاى بر زمين لبنان گذاشتم، ناخواسته عاشق سرزمينى شدم كه مسلمانانش به ايرانىها اقتدا كرده بودند. چندين ماه بودن و زيستن در ميان شيعيان آن وادى، شور و شعفم را دو چندان كرد .
حضور در صحنه هاى جنگ ايران و عراق كه بسيار مهمتر بود باعث شد تا چند سالى از آن سامان دور اُفتم؛ ولى همواره اخبارِ حوادث آنجا را پىگيرى می كردم و برايم اهميتى خاص داشت. سرانجام بهار سال 1374ه.ش (1995 م) زمانى دوباره پا به لبنان گذاشتم كه چند روزى بيشتر از عمليات استشهادى «صلاح محمد غندور» نمی گذشت.
سخنان دلنشين «موسى قصير» يا همان «ابو احمدِ» خودمان كار خودش را كرد؛ از همان سفر شروع كردم به جمع آورى اطلاعات مربوط به تاريخچه ى عمليات شهادت طلبانه. در طى اين مدت تا به امروز، حداقل سالى يكسفر به لبنان داشتم تا اطلاعاتم را تكميل كنم. از مصاحبهى اختصاصى و طولانى بادبير كل حزباللَّه گرفته، تا همراهى با رزمندگان مقاومت اسلامى در محورهاى عملياتى. همهى اين سفرها بدون هر گونه همراهى و مساعدت معنوى و حتى مالى سازمانها و ارگانها و.. بود كه شايد شيرينى كار در همين باشد .
سرانجام خون مطهر شهدا ثمر داد و لبنان آزاد شد. بازديد از مناطق آزاد شده و به خصوص محل شهادت عزيزانى چون صلاح غندور، على اشمر، هيثم دبوق و... بسيار دل انگيز و ارزشمند بود كه قابل وصف نمىباشد .
آنچه می خوانيد، ثمره سفرهاى متعدد به آن وادى كوچك. ولى عظيم است كه در طى اين سالها، مرا به خود مشغول داشته و هر روز بر يافته هايم افزود تا اينكه همه را يك جا تقديم شما می نمايم .
"پاره های پولاد"
پاره های پولاد کتابی از جنس مردم سخت کوش و مقاوم مردم لبنان بوده که حاصل زحمات چندین و چند ساله نویسنده ای چون حمید داود ابادی است.
این کتاب به تاریخچه مقاومت اسلامی لبنان و عملیاتهای استشهادی رزمندگان لبنانی در برابر رژیم اشغالگر صهیونیسم می پردازد . در این کتاب علاوه بر آشنایی با جغرافیای لبنان، با عملیاتهای استشهادی رزمندگان لبنانی در برابر اسرائیل روبرو می شویم.
داود آبادی هدف از نوشتن کتاب را معرفی شهدای استشهادی ومقاومت اسلامی لبنان عنوان می کند و می گوید: در این کتاب چگونگی عملیاتهای استشهادی، انتخاب داوطلبین و شرایط خاص داوطلبین و ویژگیهای آنان بیان شده است.
این کتاب ضمن تشریح بیست عملیات استشهادی از سال60 (1981م) تا سال 78(دقایق پایانی 1999م)،به معرفی و بیان زندگی نامه شهدای عملیات های شهادت طلبانه افرادی چون شهید احمد جعفرقصیر، شهید سید علی حسین صفی الدین، شهید بلال احمد فحص ، شهید حسن قصیر، شهید ابو زینب ، شهید میثم صبحی دبوق ، شهید سید عبدالله محمد عطوی معروف به حر عاملی ، شهید اسعد حسین برو، شهید ابراهیم جمیل ظاهر، شهید صلاح محمد علی غندور، شهید محمد عبدالامیر حمید ، شهید علی منیف اشمر، شهید عمار حسین حمود پرداخته است .
همچنین این کتاب به عملیاتهای متفرقه توسط نیروها و احزاب دیگر لبنانی می پردازد. یکی از نقاط قوت کتاب را نیز می توان در استفاده از عکسها، نقشه های مناطق عملیاتی و عکسهایی از مزدوران اسرائیلی و خائنین لبنانی و معرفی آنان بیان کرد.
"پارههای پولاد" سال 1383 به همت موسسه فرهنگي هنري شهید آوینی به چاپ رسیده است. این کتاب به زبان عربی ترجمه و در کشورهای عرب زبان نیز عرضه شده است.
یادآور می شود، حمید داودآبادی رزمنده، جانباز و نویسنده دفاع مقدس است که می توان به کتابهای "از معراج برگشتگان"، "پرواز پروانهها"، "تفحص"، "یادیاران" اشاره کرد.
دیدگاه تان را بنویسید