سرویس اقتصادی «فردا» استاد دانشگاه دریک امریکا با اشاره به اینکه سیاست اقتصادی دولت روحانی نئولیبرالی و ریاضتی است، گفت: با این سیاستهای که دولت یازدهم به کارگرفته است، وابستگی ایران به بیگانه روز به روز افزایش مییابد.
اسماعیل حسین زاده دکترای اقتصاد سیاسی و استاد دانشگاه دریک امریکا در روز پایانی همایش اقتصاد سیاسی انفعال یا اقتدار به طور مستقیم از امریکا به صورت ویدئو کنفرانس در همایش حضور یافت و اظهار داشت: سال گذشته به مدت 6 تا 7 ماه به ایران آمدم و در این مدت از وضع اقتصادی ایران مطلع شدم.
وی ادامه داد: مسائل جالبی در ایران مشاهده کردم که عمدهترین آن نگرانی مردم از وضعیت اقتصادی در تمامی آحاد کشور بود؛ به طور مثال میتوانیم بگوییم حتی کشاورزان نیز نگران از وضعیت نامعلوم مذاکرات هستهای بودند.
وی گفت: مردم نگران بودند که با این سیاست وضعیت نه تنها بهتر نمیشود بلکه ممکن است هیچ دری به روی مردم در جهت بهبود وضعیت اقتصادی گشوده نشود.
حسینزاده با اشاره به نگرانی مردم از واردات بی رویه کالا به ایران افزود: بسیاری از مردم اعتقاد داشتند که اقتصاد ایران اقتصاد ریاضتی است و کمتر شبیه اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی به افزایش بودجههای رفاهی عمرانی٬ استفاده از ارزش افزوده از طریق افزایش تولید ملی و تقویت بخش کشاورزی اشاره بسیاری داشتند اما متاسفانه دولت روحانی سیاست نئولیبرال یا اقتصاد ریاضتی را پی گرفته است.
حسین زاده تأکید کرد: سیاست اقتصادی دولت روحانی مقاومتی نیست و این سیاست نئولیبرالی موجبات ضعیفتر شدن و وابستهتر شدن اقتصاد ایران به بیگانه را فراهم کرده است.
وی افزود: با سیاستی که دولت روحانی دنبال می کند رکود اقتصادی روز به روز بیشتر و با کاهش بودجههای راهسازی، کاهش بودجههای عمرانی، کاهش ظرفیتهای تولید و کاهش قدرت خرید مردم زندگی مردم روز به روز ضعیفتر میشود و تولیدکننده نمیتواند به افزایش تولید بیشتر به دلیل نبود تقاضا فکر کند.
دیدگاه تان را بنویسید