همه نامزد های ریاست جمهوری انتخابات ۲۰۱۶‏ آمریکا+تصاویر

کد خبر: 423740

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که پاییز ۲۰۱۶ برگزار می‌شود و قرار است رئیس‌جمهوری بعدی را مشخص کند، پنجاه و هشتمین دور انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده است.

همه نامزد های ریاست جمهوری انتخابات  ۲۰۱۶‏ آمریکا+تصاویر
سرویس بین الملل فردا: طبق متممی که ۶۴ سال پیش به قانون اساسی ایالات متحده افزوده شد، کسی نمی‌تواند برای بیش از دو دوره رئیس‌جمهور آمریکا شود. به این ترتیب با رفتن باراک اوباما، هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات چشم به انتخابات آینده دارند تا آدم خودشان را به اتاق بیضی بفرستند.
این گزارش در معرفی نامزدهای مقدماتی این انتخابات آمریکاست و آن را در ماه‌های آینده به روز نگه می‌داریم.
افرادی هم به صورت مستقل یا از طرف احزاب و گروه‌های خرد تر نامزد می‌شوند ولی رقابت عملا بین دو حزب عمده ایالات متحده است.
بیش از یک سال و نیم مانده به روز اصلی رای‌گیری، نامزدها و گزینه‌های احتمالی دو حزب عمده آمریکا برای این انتخابات عملا دو حزبی، پرشمار شده‌اند.
در ماه‌های آینده در رقابت‌های درون‌حزبی، نامزد پیش‌نهادی هر یک از این دو حزب عمده آمریکا معلوم می‌شود و بعد از آن، رقابت‌ها کاملا میان‌حزبی می‌شود.
در مدتی که رقابت‌ها درون دو حزب جریان دارد، کارزارها و شبکه تبلیغاتی هر نامزد، هم به رقبای درون‌حزبی چشم دارد و هم به گزینه‌های اردوگاه رقیب.
در این مدت نامزدهای احتمالی تلاش می‌کنند سنگ‌ها را با هم‌حزبی‌هایشان وا بکنند و اگر هم بخت چندانی برای پیروزی ندارند، دست‌کم ردّ و نشانی بر جهت‌گیری کلی حزب و شعارهای نامزد نهایی باقی بگذارند.
در همین حال تلاش‌ها برای کاستن از اعتبار نامزدهای حزب رقیب هم جریان دارد.
در اردوگاه جمهوری‌خواهان حرف از گزینه‌های متعددی است؛ حتی تا ۲۰ نفر. شماری از این نامزدهای احتمالی رسما پا به میدان گذاشته‌اند.‌
اما در اردوگاه دموکرات‌ها، هیلاری رودام کلینتون همچنان محتمل‌ترین نامزد این حزب از بین کسانی است که رسما پا به رقابت گذاشته‌اند.
خیلی از این نامزدهای احتمالی اگر هم امید واقعی به این ندارند که نامزد نهایی حزبشان شوند، امیدوارند بتوانند نامزد معاون اول رئیس‌جمهوری شوند.
در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا دو حزب عمده علاوه بر معرفی نامزد ریاست‌جمهوری، گزینه‌شان برای معاون اول رئیس‌جمهوری را هم معرفی می‌کنند و مردم در واقع به هردو این نام‌ها رای می‌دهند.
نامزدهای احتمالی حزب دموکرات برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا
خیلی‌ها در حزب دموکرات امیدوار اند که هیلاری کلینتون هم نخستین رئیس‌جمهور زن آمریکا شود، و هم طلسم ۱۵۰ ساله‌ای را بشکند و یک نامزد دموکرات بعد از یک رئیس‌جمهور دموکرات، در انتخابات به کاخ سفید راه پیدا کند.
در این یک قرن و نیم، دو بار یک رئیس‌جمهور دموکرات جایش را به یک دموکرات دیگر داده و هر دو بار هم این‌طور رخ داده که با درگذشت رئیس‌جمهور، طبق قانون اساسی معاون اول او سکان را در دست گرفته تا زمان انتخابات فرا برسد و البته در هردو بار هم این دو، هری ترومن بعد از فرانکلین روزولت و لیندون جانسون بعد از جان کندی، با رای مردم در کاخ سفید ماندگار شده‌اند.
‌‌
بازگشت هیلاری کلینتون به کاخ سفید؛ این بار در قامت 'رئیس'؟
اعلام رسمی: خیلی‌ها در حزب دموکرات امیدوار اند که هیلاری کلینتون هم نخستین رئیس‌جمهور زن آمریکا شود، و هم طلسم ۱۵۰ ساله‌ای را بشکند و یک نامزد دموکرات بعد از یک رئیس‌جمهور دموکرات، در انتخابات به کاخ سفید راه پیدا کند.
خانم کلینتون، قبلا هشت سال سناتور و چهار سال وزیر خارجه آمریکا بوده است و زمانی هم به عنوان همسر بیل کلینتون، ساکن کاخ سفید بود.
هشت سال پیش در سال ۲۰۰۷ هم که پا به میدان گذاشت، نامزد بلامنازع دموکرات‌ها به نظر می‌رسید و بیش از هر زنی در تاریخ آمریکا به سمت ریاست‌جمهوری نزدیک شد.
در یک رقابت شدید درون‌حزبی و گاه توام با بدزبانی، میدان را به باراک اوباما واگذاشت که اولین رئیس‌جمهور سیاه‌پوست آمریکا شد.
هیلاری کلینتون هم به وزارت خارجه رسید هرچند در آن چهار سال هم اختلاف‌نظرهایش با باراک اوباما بر جا ماند.
از جمله بارزترین آنها درباره نحوه عمل در سوریه که بعدا آشکارا از آن سخن گفت. گفت که حامی مداخله بیشتر به نفع مخالفان بشار اسد بوده ولی باراک اوباما همراهی نکرده است.
لحنش در قبال ایران نرم‌تر از سلف اش کاندولیزا رایس بود ولی همچنان قاطع و سرسخت، حامی فشار بر ایران بود و خواستار توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم. تحریم‌ها علیه ایران تشدید شد و جدی‌تر هم اجرا شد.
هیلاری کلینتون به عنوان چهره‌ای از جناح میانی حزب دموکرات، برای جناح چپ این حزب محافظه‌کار به نظر می‌رسد.
الیزابت وارن؛ 'عزیز چپ‌ها'
لیبرال‌های حزب دموکرات و مستقل‌هایی که حزب دموکرات می‌تواند آنها را با خود همراه کند، زن دیگری را مد نظر دارند که دو سال است در کنگره آمریکا، سناتور بوده است.
الیزابت وارن، حقوقدان و استاد سابق دانشگاه هاروارد که با ایده‌های چپ‌گرایانه‌اش در لزوم مهارکردن نظام اقتصادی کاپیتالیستی، شناخته شد و از وقتی به سنا رسید، گمان‌زنی‌ها درباره احتمال نامزدی‌اش در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری، مطرح شد.
با این حال خودش بارها گفته است که قصدی برای نامزدی ندارد و به طور مشخص گفته که قصد رقابت با هیلاری کلینتون را ندارد. ولی هوادارانش و بسا که جناح چپ حزب دموکرات هم‌چنان امیدوارند او هم به میدان بیاید.
برنی سندرز 'سوسیالیست'
اعلام رسمی: برنی سندرز، سناتوری که بیش از سه دهه به عنوان سیاستمداری مستقل فعالیت می‌کرد، اولین کسی در حزب دموکرات بود که در مقابل نامزدی هیلاری کلینتون قد علم کرده است.
در فضای سیاسی آمریکا که صفت سوسیالیست برای سیاستمداران اغلب با بار منفی به کار برده می‌شود، برنی سندرز اغلب سوسیالیست خوانده می‌شود.
آقای سندرز به طور مستقل در انتخابات رای آورده و در سنا ابقا شده ولی در توافقی با حزب دموکرات، در سنا با این حزب همراه است.
او بابت دیدگاه‌های سیاسی چپ‌گرایانه‌اش معروف است.
این سناتور ایالت ورمونت، در نطق کوتاه اعلام ورود به رقابت‌ها که در مراسمی بی زرق و برق در مقابل ساختمان کنگره آمریکا و در فضای باز ارائه داد، گفت: "این کشور در حال حاضر دچار بحرانی جدی است؛ بحرانی که از دوره رکود بزرگ در دهه ۱۹۳۰ میلادی تا کنون به خود ندیده است."
برنی سندرز هنوز به عنوان یک نامزد جدی دیده نمی‌شود. خودش می‌گوید نباید او را دست‌کم گرفت هرچند در مقابل قوای انتخاباتی "بنگاه هیلاری" بخت چندانی ندارد.
در غیاب چپ‌گرایانی مانند الیزابت وارن، برنی سندرز تاکنون تنها گزینه حزبی برای چپ‌ها و لیبرال‌های آمریکاست.
آقای سندرز پس از هشت سال شهرداری برلینگتون، ۲۴ سال پیش به نمایندگی ایالت ورمونت انتخاب شد و ۱۶ سال در مجلس نمایندگان بود و از هشت سال پیش هم به سنا راه پیدا کرد.
در روزهای گذشته مصاحبه یکی از برنامه‌های معروف رادیویی در آمریکا با او خبرساز شد که از او پرسیدند آیا صحیح است که شهروند اسرائیل هم هست؟ آقای سندرز در پاسخ، این ادعا را رد کرده و گفته است که فقط شهروند آمریکاست.
اومالی شهردار، اومالی فرماندار
اعلام رسمی: مارتین اومالی، تا ابتدای سال ۲۰۱۵ و برای هشت سال فرماندار ایالت مریلند بود؛ از ایالت‌های همسایه شهر واشنگتن. قبل از آن هم هشت سال شهردار بالتیمور بوده است.
آقای اومالی خواستار مقررات قوی‌تر برای بورس وال‌استریت و نظام مالی آمریکاست.
او تا کنون از انتقاد مستقیم از هیلاری کلینتون اجتناب کرده است. با وجودی که حرف نامزدی او هنوز چندان قوی نیست، به ایالت نیوهمشایر که از ایالت‌های کلیدی در تعیین سرنوشت انتخابات است، سفر کرده است. خودش هم در موارد متعددی به تمایلش به حضور در انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرده است.
در دوره‌های شهرداری و فرمانداری‌اش، تحسین‌برانگیز شد و از همان زمان نامش به عنوان یکی از ستاره‌های آینده حزب دموکرات به میان آمد.
سابقه کاری‌اش این‌روزها به خصوص با ماجراهای اخیر بالتیمور (کشته‌شدن یک شهروند سیاه‌پوست در بازداشت پلیس، اعتراض‌های گاه خشن پس از آن، و بعد متهم‌شدن شش مامور پلیس در این باره) بیشتر در نظرها آمده است.
در دوره مسئولیت او، ناامنی در بالتیمور به طور قابل‌توجهی کاسته شد ولی در همین حال میزان بازداشت شهروندان هم به طور قابل‌توجهی بالاتر از میانگین کل آمریکا رفت.
آقای معاون اول؛ جو بایدن
جو بایدن، معاون اول رئیس‌جمهور آمریکا که پیش از آن ۳۶ سال سناتور ایالت دلاوار بود، یکی از گزینه‌های احتمالی حزب دموکرات برای انتخابات ۲۰۱۶ است.
او به‌خصوص بابت اظهارنظرهای خبرساز و خارج از قاعده‌اش و همین‌طور رفتار گاه زیادی خودمانی با زنان در مجالس عمومی معروف است.
در تاریخ آمریکا چهار نفر در حالی که سمت معاون اول رئیس‌جمهور را داشتند، با شرکت در انتخابات به ریاست‌جمهوری رسیدند. آخرین آنها جورج بوش پدر بود که در سال ۱۹۸۸ میلادی پیروز شد.
آقای بایدن یک بار در سال ۱۹۸۸ میلادی و یک بار دیگر بیست سال بعد در ۲۰۰۸ برای نامزدی ریاست جمهوری تلاش کرده بود.
جیم وب: سرباز، فرمانده، مستندساز
جیم وب، سناتور ایالت ویرجینیا که در دهه ۸۰ میلادی و در دولت رونالد ریگان، یک سال و نیم رئیس نیروی دریایی آمریکا بود، یکی از گزینه‌هایی است که در حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری نامش به میان آمده است.
او که در ویتنام هم جنگیده، در جریان انتخابات سنا چکمه‌هایی را می‌پوشید که پسرش در جنگ عراق پوشیده بود.
حامی حضور آمریکا در خاورمیانه است و با این حال پیش از حمله آمریکا و بریتانیا به عراق، هشدار داده بود که با توجه به تنوع قومیتی و مذهبی آن کشور، این اقدام پرهزینه و پرتلفات خواهد بود.
گزارش شده که او بعد از حمله آمریکا به عراق، حتی در این باره مشاجره لفظی با جورج دبلیو بوش، رئیس‌جمهوری وقت داشته است.
در سال ۲۰۰۷ و با بالاگرفتن تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای ایران، طرحی را در کنگره به تصویب رساند که هرگونه حمله نظامی به ایران را مشروط به تصویب کنگره می‌کرد.
آقای وب، دستی هم در نویسندگی و مستندسازی دارد و در این زمینه جایزه‌هایی هم برده است.
لینکلن چیفی با وعده متر و سانتی‌گراد برای آمریکا
اعلام رسمی: لینکلن چیفی، سناتور سابق آمریکایی و فرمان‌دار سابق رود آیلند، در حزب دموکرات اعلام نامزدی کرده است.
او که حالا در حزب دموکرات است، از ابتدا در این حزب نبود. آقای چیفی حضور سیاسی‌اش را به عنوان یک جمهوری‌خواه آغاز کرده بود و بعدا به طور مستقل ادامه داد.
حامی حق ازدواج برای هم‌جنس‌گرایان، افزایش حداقل دست‌مزد و همین‌طور افزایش مالیات برای ثروتمندان است.
آقای چیفی پیش از حمله آمریکا به عراق، از طرف جمهوری‌خواهان در سنا بود و تنها سناتور جمهوری‌خواهی بود که علیه این حمله رای داد.
در نطق ورودش به رقابت انتخاباتی وعده داد که برای پیوند بیشتر ایالات متحده با جامعه بین‌الملل، دستگاه اندازه‌گیری متری را به جای دستگاه اندازه‌گیری کنونی به آمریکا معرفی کند؛ یعنی متر و سانتی‌گراد و کیلوگرم و لیتر، جایگزین اینچ و فوت و مایل و فارنهایت و پوند و اونس و گالن شود.
نامزدهای احتمالی حزب جمهوری‌خواه برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا
در ۱۵۰ سال اخیر هیچ رئیس‌جمهور دموکراتی در انتخابات جای خود را به یک دموکرات دیگر نداده است، بلکه اگر هم دموکراتی در پی یک دموکرات آمده ابتدا به عنوان معاون اول جای رئیس‌جمهور فوت‌شده نشسته است.
اگر بنا به ماندگاری این سیاق باشد، حزب جمهوری‌خواه از این لحاظ می‌تواند امیدوار باشد که بخت خوبی برای پیروزی در انتخابات پاییز ۲۰۱۶ دارد.
اما با تنوع نامزدها و دیدگاه‌ها در این حزب کهن آمریکا که حتی به تشتّت و چندگانگی هم تعبیر می‌شود، رقابت پر آب و تاب درون‌حزبی می‌تواند در موفقیت یا شکست در رقابت‌های نهایی تاثیر بگذارد.
یک سال و نیم مانده به روز رای‌گیری، در حزب جمهوری‌خواه نام بیش از ۲۰ نفر برای انتخابات آینده مطرح است.
جب بوش: پسر رئیس جمهوری، برادر رئیس‌جمهوری، خود رئیس‌جمهوری؟
جب بوش، فرماندار سابق فلوریدا که هم پسر یک رئیس‌جمهور بوده و هم برادر یکی دیگر. همین هم‌نشینی همیشگی نام او با جورج بوش پدر و جورج دبلیو بوش، یکی از سیاست‌های اصلی کارزار تبلیغاتی‌اش را بر این متمرکز کرده است که از خود شخصیتی مستقل نشان دهد. هرچند رغبتی هم به فاصله‌گرفتن از سیاست‌ها و میراث دو بوش قبلی نشان نداده است.
اگر از جمهوری‌خواهان جب بوش و از دموکرات‌ها هیلاری کلینتون به رقابت راه پیدا کنند، آن‌وقت بیش از ۳۵ سال است که یا نام بوش یا نام کلینتون در رقابت‌های انتخاباتی آمریکا بوده است: اولین آن در رقابت‌های انتخابات ۱۹۸۰ که جورج بوش پدر در کارزار تبلیغاتی رونالد ریگان به عنوان معاون اول او فعال بود، و آخرین آن هم هیلاری کلینتون در رقابت‌های انتخابات ۲۰۰۸ که البته نهایتا میدان را در رقابت درون‌حزبی به باراک اوباما وا گذاشت.
او دسامبر سال پیش در صفحه فیس‌بوک خود خبر داد که به فکر شرکت در انتخابات است. به این ترتیب اولین کسی از حزب جمهوری‌خواه بود که علنا در این باره حرف زد.
جب بوش به جناح میانی جمهوری‌خواهان نزدیک است و دیدگاه‌هایش درباره برخی مسائل مانند نحوه برخورد با مهاجران، انتقاد جناح تندرو جمهوری‌خواهان را برانگیخته بوده است.
او در عین حال درباره مسائلی مانند سیاست خارجی و سیاست مالیاتی، شبیه برادرش، به جناح محافظه‌کار نزدیک است.
تد کروز؛ 'محافظه‌کار دلاور'
اعلام رسمی: این چهره شاخص از جناح تندرو جمهوری‌خواهان، نخستین کسی از این حزب بود که رسما پا به میدان رقابت‌ها گذاشت.
او در فیلمی که در حساب توییتر خود منتشر کرد، گفت: "نسل تازه‌ای از محافظه‌کاران دلاور لازم است تا دوباره یک آمریکای عالی بسازند."
آقای کروز که از دو سال پیش با حمایت تی‌پارتی به سنای آمریکا راه پیدا کرده، از پرسروصداترین منتقدان باراک اوباما بوده است.
او از جمله یکی از پایه‌های اصلی نامه ۴۷ سناتور آمریکایی به رهبران ایران بود که در آن نکاتی درباره قانون اساسی آمریکا را به مقام‌های ایرانی گوشزد کرده بودند.
همان‌قدر که لیبرال‌ها امیدوار اند کسی مثل برنی سندرز دست‌کم بتواند گفتمان حزب دموکرات را به سمت چپ‌ها بکشاند، محافظه‌کاران تندرو هم به تد کروز امید دارند که هرچند بخت چندانی برای پیروزی ندارد، ولی شاید صدای راست‌گرایان تندرو را در جهت‌گیری کلی حزب، تقویت کند.
رسم و راه پدری برای رند پال
اعلام رسمی: رند پال دومین کسی بود که رسما اعلام کرد بنا دارد برای نامزدی ریاست‌جمهوری در بین جمهوری‌خواهان رقابت کند؛ کسی که چهار سال است سناتور بوده است.
آقای پال به خاطر دیدگاه‌های لیبرتارین‌اش، در حزب جمهوری‌خواه متمایز است و در این باره گاه تک‌رو به نظر می‌رسد.
او پسر ران پال نماینده سابق مجلس آمریکاست که سه بار برای نامزدی ریاست‌جمهوری آمریکا تلاش کرده است و البته ناکام مانده است. او هم دیدگاه سیاسی لیبرتارین دارد ولی در این باره کمتر از پسرش به اقتضائات حزبی آمریکا پای‌بند بوده است.
با همین خاستگاه فکری، او عموما منتقد مداخله نظامی آمریکا در نقاط مختلف جهان است. برخی از هم‌حزبی‌هایش او را به همین خاطر "انزواطلب" می‌خوانند.
در حوزه داخلی هم از دخالت‌های دولت در زندگی شهروندان انتقاد می‌کند. به طور خاص، از رسا ترین منتقدان برنامه‌های جاسوسی سازمان امنیت ملی آمریکا بوده که در افشاگری‌های ادوارد اسنودن، جزئیات آنها معلوم شده است.
رند پال به عنوان یکی از حامیان تی‌پارتی شناخته می‌شود و این جناح تندرو محافظه‌کاران هم به طور متقابل از او حمایت می‌کنند.
رابطه‌اش با برخی چهره‌های اصلی جمهوری‌خواهان مانند جان مک‌کین و میچ مک‌کانل، "کج دار و مریز" تعبیر شده است.
اسکات واکر چراغ‌خاموش
اسکات واکر، فرماندار ایالت ویسکانسین یکی از گزینه‌هایی است که گمان می‌رود برای جمهوری‌خواهان قابل‌توجه باشند.
آقای واکر هنوز علنا نگفته است که بنا دارد به رقابت‌های بپیوندد ولی پشت‌گرمی حامیان دست‌و دل‌بازی مانند برادران کوک را داشته است که دو کلان سرمایه دار آمریکایی هستند و از جریان های محافظه کار و لیبرتارین حمایت می‌کنند.
او هنوز چندان در بیرون ایالت خود شناخته‌شده نیست، با این حال در برخی ایالت‌های کلیدی در رقابت درون‌حزبی جمهوری‌خواهان، وضعش با چهره‌های شناخته‌شده‌تری مانند رند پال و مایک هاکابی تفاوت عمده‌ای ندارد و حتی در ایالت آیوا که رقابت‌های جمهوری‌خواهان از آن‌جا کلید می‌خورد، از این دو چهره بهتر هم شناخته می‌شود.
درباره اسکات واکر گفته می‌شود که می‌تواند هم برای تندروهای جمهوری‌خواه در جناح تی‌پارتی جذاب باشد و هم برای استخوان‌خردکرده‌های حزب.
همین خصوصیت‌ها باعث شده برخی ناظران او را نامزد "چراغ‌خاموش" انتخابات ببینند که شاید بی‌سروصدا جلو بیاید و قوی هم ظاهر شود.
مارک روبیو؛ کوبایی‌تبار ِ مخالف بهبود روابط با کوبا
اعلام رسمی: مارک روبیو، سناتور جوان آمریکایی، از پدر و مادری کوبایی است و با همین سابقه، از سرسخت‌ترین مخالفان سیاست جدید دولت آمریکا در قبال هاواناست.
او سومین کسی از حزب جمهوری‌خواه بود که رسما اعلام کرد وارد رقابت‌ها می‌شود.
آقای روبیو محبوب تی‌پارتی، محافظه‌کاران تندرو حزب جمهوری‌خواه بود ولی با حمایتش از طرح اصلاح نظام مهاجرتی، مغضوب این جناح شد و وقتی در این باره تک افتاد، نهایتا وادار شد دست از حمایت از آن طرح بردارد.
مارک روبیو از ایالت فلوریدا یکی از چهره‌هایی است که گرچه شاید امید واقعی به نامزدی حزب جمهوری‌خواه نداشته باشد، ولی به سمت معاون اول رئیس‌جمهوری چشم دارد و اگر بتواند با این سمت هم روی بلیت انتخاباتی جمهوری‌خواهان ظاهر شود، برایش پرش سیاسی عمده‌ای رقم می‌زند.
او هم از چهره‌های حامی شدت‌عمل در قبال ایران و مشوق مداخله‌های نظامی آمریکا در جهان است.
آقای روبیو در نطق اعلام رسمی ورودش به رقابت گفت که انتخابات ریاست‌جمهوری، یک تصمیم "نسلی" در آمریکاست و درباره "عقب‌گرد به سوی رهبران و ایده‌های گذشته" هشدار داد.
لیندسی گراهام؛ منتقد ثابت‌قدم اوباما
اعلام رسمی: لیندسی گراهام، با ده سال سابقه در مجلس نمایندگان آمریکا و بعد ۱۲ سال سناتوری، همیشه پی‌گیر مسائل مربوط به سیاست خارجی در کنگره ایالات متحده بوده است.
این منتقد ثابت‌قدم باراک اوباما، سیاست خارجی او را "یک شکست" می‌داند.
از جمله درباره سیاست کنونی دولت آمریکا در قبال برنامه هسته‌ای ایران مبتنی بر مذاکره و توافق، آقای گراهام از منتقدان همیشگی آن بوده است.
اظهاراتش چندی پیش در یک نشست انتخابات حزب جمهوری‌خواه، درباره "دروغ‌گو بودن ایرانی‌ها" خبرساز شد.
این سناتور جمهوری‌خواه، خیلی به متمم دوم قانون اساسی ایالات متحده توجه دارد که در آن حق نگه‌داری اسلحه برای شهروندان آمریکایی لحاظ شده است. بر اساس همین متمم، لینزی گراهام و دیگر هواداران آزادی اسلحه در آمریکا، با محدودیت‌های پیش‌نهادی برای فروش و دست‌رسی به سلاح مخالفت می‌کنند.
خیز فرمان‌دار سابق نیویورک، جورج پاتاکی
اعلام رسمی: جورج پاتاکی که سه دوره و برای ۱۲ سال فرمان‌دار ایالت نیویورک بوده است، یکی دیگر از چهره‌های متعددی است که در حزب جمهوری‌خواه خود را در معرض نامزدی قرار داده است.
در زمینه حقوق مدنی، لیبرال‌تر از حزبش است و تنها چهره عمده حزب جمهوری‌خواه شناخته می‌شود که طرف‌دار حق سقط جنین است.
او از حقوق هم‌جنس‌گرایان نیز دفاع می‌کند.
جورج پاتاکی را با رودی جولیانی مقایسه کرده‌اند که شهردار جمهوری‌خواه نیویورک بود و تلاش کرد نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات سال ۲۰۰۸ شود ولی توفیقی نداشت.
لحن تندی در قبال ایران دارد و خواستار آن است اگر توافق به شکلی بود که الآن دولت آمریکا حرفش را می‌زند، جمهوری‌خواهان جلویش را بگیرند.
مایک هاکابی؛ نامزد فاکس‌نیوزی
اعلام رسمی: مایک هاکابی برای بار دوم می‌خواهد در حزب خود برای نامزدی ریاست‌جمهوری رقابت کند.
آقای هاکابی که در زمینه سیاست خارجی به «باز»ها یا طرف‌داران شدت‌عمل نزدیک است، سال ۲۰۰۸ هم برای رسیدن به نامزدی ریاست جمهوری تلاش کرد و از آن‌زمان هم در فضای رسانه‌ای محافظه‌کاران باقی ماند و از جمله پایه‌های ثابت مناظره‌ها و برنامه‌های تحلیلی تلویزیون فاکس‌نیوز بوده است.
در رقابت‌های سال ۲۰۰۸، فرای انتظارها خوب ظاهر شد و در میان نامزدهای جمهوری‌خواه دوم شد.
تجربه هشت سال پیش او در این دور رقابت‌ها هم کمکش می‌کند اما با توجه به رقبایی که دارد، کار برایش ساده نیست.
کارلی فیورینا؛ تنها زن در اردوگاه جمهوری‌خواهان؟
✓ اعلام رسمی: این مدیر اجرایی سابق شرکت اچ‌پی تا کنون تنها زنی است که از جمهوری‌خواهان برای ریاست‌جمهوری اعلام آمادگی کرده است.
کارلی فیورینا سابقه فعالیت در نهادهای دولتی را ندارد اما گفته است که با فرآیند "تصمیم‌گیری اجرایی" به‌خوبی آشناست.
او در سال ۲۰۰۵، بعد از شش سال که مدیر اجرایی اچ‌پی بود، در پی سقوط ۶۵درصدی ارزش سهام شرکت فناوری اطلاعات هیولت‌پاکارد زیر فشار قرار گرفت که از مدیریت در این شرکت استعفا دهد. خودش آن را 'اخراج' توصیف کرده است.
در سال ۲۰۱۰ تلاش کرد به سنا راه پیدا کند اما نتوانست در انتخابات رای بیاورد.
او تصمیم خود برای ورود به رقابت انتخاباتی را نه در یک نشست یا همایش، بلکه در یک برنامه بامدادی تلویزیونی اعلام کرد.
خانم فیورینا که تاکنون تنها گزینه زن جمهوری‌خواهان برای انتخابات است، به طور مستقیم از تنها گزینه زن در حزب مقابل یعنی هیلاری کلینتون انتقاد کرده است.
کارلی فیورینا گفته است: "از هیلاری کلینتون خیلی خوشم می‌آید، اما قابل‌اعتماد نیست."
با توجه به این‌که کتابش درست فردای اعلام ورود به رقابت ریاست جمهوری منتشر شد، برخی گمان کرده‌اند که او در واقع نه در پی ریاست‌جمهوری بلکه در پی شهرت و تبلیغات بوده است.
خانم فیورینا و آقای کارسون هر دو افرادی تازه وارد به عرصه سیاسی آمریکا محسوب می شوند که انتظار می رود چهره های اصلی آن، سناتورها و فرمانداران فعلی و سابق باشند.
بن کارسون؛ جراح دوقلوهای به‌هم‌چسبیده
اعلام رسمی: بن کارسون، جراح بازنشسته مغز و اعصاب، سابقه کاری‌اش تحسین‌برانگیز بوده و از جمله عالی‌ترین نشان غیرنظامی آمریکا را هم از جورج دبلیو بوش گرفته است.
آقای کارسون سی سال پیش با یک جراحی که در آن دوقلوهای به‌هم‌چسبیده را از هم جدا کرد، شهرت ملی به هم زد.
لغزش‌هایش در مصاحبه‌هایی که با رسانه‌ها داشته، از او چهره فردی کم‌تجربه در سیاست را ارائه داده است.
هرچند با وجود پاسخ‌های بحث‌برانگیز این دانشمند درباره مسائل داغ در آمریکا از جمله انکار تکامل، نظراتش درباره اصلاح نظام تامین اجتماعی و مخالفتش با ازدواج هم‌جنس‌گرایان، طبیعتا لطمه‌ای به تصویر او نزد رای‌دهندگان محافظه‌کار آمریکایی نزده است.
بن کارسون که از خانواده‌ای فقیر برخاسته، در نطق اعلام ورودش به انتخابات گفت که آمریکا "جایی برای رویاها"ست و "حالا وقتش است که مردم به پا خیزند و دولت را پس بگیرند".
کریس کریستی؛ ستاره رو به صعود؟
کریس کریستی، فرمان‌دار ایالت نیوجرسی، مدت‌هاست به عنوان ستاره‌ای رو به صعود در حزب جمهوری‌خواه زیر نظر بوده است.
این حقوق‌دان، به عنوان یک چهره میانه‌رو جمهوری‌خواه شناخته می‌شود.
او در فرمان‌داری ایالت نیوجرسی توانسته محبوبیت و اعتبار کسب کند هرچند مواردی مانند تلاش دستیاران او برای تحت فشار قرار دادن یک شهردار دموکرات با ایجاد گره‌های ترافیکی روی یک پل مهم، برای اعتبارش بد شده است.
معروف است به این که برای ایالتش حاضر است با حزب رقیب هم به‌خوبی همکاری کند.
ریک پری؛ جانشین بوش در تگزاس
اعلام رسمی: ریک پری، فرماندار سابق تگزاس، برای بار دوم است که می‌خواهد بخت خود را در حزب جمهوری‌خواه برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری بیازماید.
او که جانشین فرمان‌دار تگزاس بود پس از آن‌که جرج دبلیو بوش به ریاست‌جمهوری رسید، به جای او به فرمان‌داری تگزاس رسید و دو سال بعد هم در انتخابات، بر جای خود ماند.
آقای پری برای انتخابات ۲۰۱۲ میلادی هم به میدان آمد و در یکی از مناظره‌های گروهی نامزدهای جمهوری‌خواه، وقتی داشت از برنامه‌های خود می‌گفت، حرفش را فراموش کرد و برای یکی دو دقیقه، برنامه را معطل کرد و نهایتا همان‌موقع یادش نیامد. این بخش از برنامه زنده بارها در شبکه‌های خبری و شبکه‌های اجتماعی پخش شد و به‌نوعی، پایان حضور او در آن رقابت‌ها را رقم زد.
در سال گذشته میلادی رسما به فساد دولتی متهم شد.
او هم از منتقدان باراک اوباماست و به طور خاص، مخالف روند کنونی مذاکرات هسته‌ای با ایران است.
در نطق اعلام نامزدی خود در این دوره انتخابات، دوره ریاست‌جمهوری آقای اوباما را با دو جنگ جهانی و دوره رکود بزرگ در دهه ۱۹۳۰، مشابه خواند و گفت اگر آمریکا از آنها جان به در برده است، بعد از باراک اوباما هم سر پا می‌ماند.
ریک سنتوروم؛ دومی در دوره قبلی
اعلام رسمی: ریک سنتوروم، نماینده سابق مجلس و سناتور سابق، از چهره‌های محافظه‌کار است که در حزب جمهوری‌خواه برای نامزدی تلاش می‌کند.
او برای انتخابات ۲۰۱۲ میلادی هم به میدان آمد و چنان خوب ظاهر شد که در میان نامزدهای جمهوری‌خواه، دوم شد و پشت سر میت رامنی نامزد نهایی قرار گرفت.
آقای سنتوروم به‌خصوص بابت دیدگاه‌های سنتی‌اش در تاکید بر شکل "سنتی" خانواده و به‌رسمیت‌نشناختن ازدواج هم‌جنس‌گرایان شناخته می‌شود.
او هم‌چنین مخالف سقط جنین است.
ریک سنتوروم در نطق اعلام ورودش به رقابت‌های این دوره انتخابات، بر حمایت از خانواده‌های کارگر طبقه متوسط تاکید کرد.
منبع: بی بی سی
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت