آخر هفته در گران‌ترین خانه جهان+تصاویر

کد خبر: 418727

موزه‌ی مقدم، از خانه‌های مجلل دوران قاجار است که به محمدتقی‌خان احتساب‌الملک، از صاحب‌منصبان دربار قاجاریان تعلق داشت. این خانه که در سال‌های دهه 30 و 40 در مقاله‌ای از پروفسور پوپ، مورخ آمریکایی، گرانبهاترین خانه جهان معرفی شد

آخر هفته در گران‌ترین خانه جهان+تصاویر
سرویس فرهنگی فردا _ محمد تفرشی: موزه‌ی مقدم، از خانه‌های مجلل دوران قاجار است که به محمدتقی‌خان احتساب‌الملک، از صاحب‌منصبان دربار قاجاریان تعلق داشت. این خانه که در سال‌های دهه 30 و 40 در مقاله‌ای از پروفسور پوپ، مورخ آمریکایی، گرانبهاترین خانه جهان معرفی شد بعدها در اختیار استاد محسن مقدم که فرزند احتساب‌الملک بود قرار گرفت.
استاد مقدم که طراح نشان مشهور دانشگاه تهران است در رشته باستان‌شناسی تحصیل کرده بود از کودکی به جمع‌‌‌آوری مجموعه‌های مختلفی از اشیا، تاریخی و هنری می‌پرداخت . ایشان درسال ۱۳۵۱ ، خانهٔ پدری خود را به همراه تمامی آثار موجود در آن وقف گروه باستان‌شناسی دانشگاه تهران کردند و دانشگاه هم در سال 1388 این خانه و مجموعه گردآوری شده استاد را به موزه تبدیل نمود.
مجموعه موزه تنوع زیادی دارد و ظروف شیشه‌ای، سفالی و مفرغی،انواع مهر، قفل و مسکوکات، تابلوهای نقاشی، کلکسیون پارچه و انواع صدف و سنگ‌های زینتی را در بر می‌گیرد.
بنای موزه با مساحت 2117 متر مربع از نمونه‌های ارزشمند دوره قاجار است که شامل سه حیاط بیرونی، اندرونی و سرایداری است. در زیر به معرفی مختصر بخش‌هایی از این ساختمان می‌پردازیم.
تصویر 360 درجه از اتاق قاجار
اتاق قاجار (تالار زمستانی)
دکتر مقدم این اتاق را با آثاری از دوران زندیه و قاجاریه تزیین نموده و به همین دلیل آن را اتاق قاجار نامیده‌اند. طاقچه گچبری شده زندیه از اصفهان و شومینه‌ای از قصر فیروزه (سوگلی ناصرالدین شاه) از تزئینات جالب توجه این اتاق هستند.
ایوان قاجار
استاد در ضلع شمالی ساختمان اربابی (برج)، ایوانی را بر پایه چند ستون و طاق ساخته است. این ایوان با استفاده از کاشی های دوران زندیه و قاجار مزین شده است. در وسط این ایوان حوضچه مرمری کوچکی متعلق به حمام فتحعلی شاه کار گذاشته شده است که آب از آن فوران کرده و از طریق یک جوی باریک به داخل استخر می ریزد.
گلخانه
در انتهای غربی ضلع شمالی خانه مقدم گلخانه ای مزین به کاشی های لعابدار قدیمی و ازاره های سنگی حجاری شده زیبا با مضمون گل و گیاه ایجاد شده است.
نمایی از ساختمان اربابی
ساختمان اربابی(برج)
این ساختمان در سال 1345 به کمک یکی از شاگردان استاد به شکل قلعه‌های قرون وسطی اروپا ساخته شده تا سلما ، همسر فرانسوی استاد در ایران احساس غربت نکند. دکتر مقدم طبقه پایین بنا را به اتاق کدخدا تبدیل و در طبقه بالا نیز دو اتاق تعبیه می کند که یکی از آنها با کاشی‌های ذرین فام، فیروزه ای و مینایی و دیگری قفسه‎های چوبی منبت کاری شده تزیین می شود. استاد این قفسه‌ها را به نگهداری مجموعه وسایل تدخین مثل چپق، چوب سیگار، پیپ و کوزه قلیان ها اختصاص داده بود.
دیوار تجدد
این دیوار که همانند ساختمان اربابی از بخش‌های متأخر مجموعه هست دو حیاط اندرونی و بیرونی را از یکدیگر جدا می‌کند. این دیوار از چندین طاق تشکیل شده که بر ستون‌های مارپیچی کاشیکاری شده ساخته شده‌اند. پایه سنگی حجاری شده ستون‌ها در هنگام تخریب کاخ خواهر ناصرالدین شاه به این محل انتقال یافته‌اند.
از دیگر بخش‌های ساختمان می‌توان به تالار تابستانی، اتاق نشیمن، حوضخانه، کتابخانه، گلخانه، ایوان قاجار و باغ ژاپنی اشاره کرد.
نشانی: خيابان امام خميني ، بعد ازخیابان شيخ هادي، جنب بانک ملت، پلاک 249
پيشنهاد مسير 1: خط شماره 2 مترو(صادقیه- فرهنگسرا)، ایستگاه حسن آباد، پیاده روی در خیابان امام خمینی
پيشنهاد مسير 2: خط اتوبوسرانی تندرو 7 ( پایانه تجریش- راه آهن) ، ایستگاه امام خمینی، پیاده روی در خیابان امام خمینی (مسیر غرب به شرق)
بازديد: یکشنبه تا جمعه از ساعت 9 الی 18
تلفن: ٦٦٤٨٠٠٨١
پایگاه اینترنتی: museums.ut.ac.ir/mm
بازدید مجازی: http://museums.ut.ac.ir/mm/360/
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد