"خر حیوان نجیبی است " رونمایی شد

کد خبر: 416050

خر حیوان نجیبی است اولین کتاب فلسفی طنز بعد از انقلاب اسلامی ایران است

سرویس فرهنگی فردا : فلسَفه مطالعه مسائلی کلی و اساسی، درباره‌ی موضوعاتی همچون هستی، واقعیت، آگاهی، ارزش، خرد، ذهن و زبان است. تفاوت فلسفه با دیگر راه‌های پرداختن به چنین مسائلی، رویکرد نقّادانه و معمولاً سازمان یافته‌ی فلسفه و تکیه آن بر استدلال‌های عقلانی و منطقی است. در تعابیر غیرتخصصی به طور گسترده‌تر فلسفه به بنیادی ترین عقاید، مفاهیم و رویکردهای یک فرد یا گروه اشاره دارد.
اگرچه فلسفه پژوهشی تخصصی است؛ اما ریشه اش در نیازهای مشترک مردمی است که هرچند فیلسوف نیستند، به این نیازها آگاهند.
و از طرفی هم به گفته افلاطون، « فیلسوف به کسی گفته می‌شود که در پی شناسایی امور ازلی و حقایق اشیاء و علم به علل و مبادی آنها است».
حال با این تعاریف و پیش فرض ها ، زمان و مکانی را در نظر بگیرید که در کنار تمام امور عجیبه و غریبه که در این عالم رخ میدهد و انسان به چشم می بیند و گاها هم باور نمی کند ؛ یک خر هم به زبان بیاید و از قضا فیلسوف هم باشد و شروع به افاضات فلسفی هم بکند. و ای کاش به همین حد اکتفا می نمود اما امان از فلاسفه ـ که به گمان خود موجودات در جهل گرفتار آمده اند و اینان بسان منجی ، وظیفه نجات را بر عهده داند ـ دست به قلم شده و در فشانی های خود را مکتوب نموده است. اما بر خلاف بسیاری از هم مسلکان خود ـ از نوع آدمیزاد البته ـ بعد از مطالعه دست نوشته هایش ـ چه بسا سُم نوشته ها ـ متوجه خواهید شد که چه بسا نیاز است از دید دیگری به منش و روش زندگی آدم‌گونه ی خود بیش از پیش بی‌اندیشیم و تجدید نظری در آن بنماییم هرچند در این مسیر مرشد و راهنمای ما یک خر فیلسوف باشد ....
اما چه میگوید این خر فیلسوف یا فیلسوف خر :
زندگی در این دنیایی که در آن به سر می برید، با سرشت انسانی که مترادف با زیاده خواهی و خود خواهی است، مملو از اضطراب و اضطرار شده است. شمایان از هیچ یک از نعمتهای خدادادی نمی توانید آن چنان که بایست بهره ببرید و کامیاب شوید. چنان در دایره بی فرجامِ افراطها و تفریطها گرفتارید که هر روز به بیماری جدید و عجیب و غریب و لا علاج یا صعب العلاجی مبتلا می شوید. آن گاه عمر ناشریف و تمامی هم و غم خود را سالها صرف آن می کنید که با تمای آلات تکنولوژیک دارو و روش درمان و مبارزه با آن را بیابید گرچه به ماهیت و علل آن هیچ گاه دست نمی یابید.
شما به هر کوی و برزن که سر زنید، چه در میان اغنیا و برج های سربه فلک کشیده زعفرانیه و کامرانیه و فرمانیه و آجودانیه و دیگر نیه ها و چه در میان حلبی آباد های فقرا و نیز مناطق میانه ای چون: یاغچی آباد و نازی آباد و خانی آباد و دیگر ناآبادها، هیچ کس را نمی یابید که خود را خوشبخت و سعادتمند بداند و از این زندگی سراسر دلهره و اضطراب و.... که نیچه آن را زبانم لال پایان زندگی خدا انگاشته است، لذت ببرد. اساساً آدمیان معنای واژه سعادت و خوشی را نمی دانند. وقتی از آنها می پرسیم سعادتمندید؟ می گویند اصلاً سعادت یعنی چه؟ ما معنای آنچه تو می گویی و می پرسی را در نمی یابیم.
ما در دوران زندگی خود از پدر و مادر و معلم و دوست و آشنا همه حرفی شنیده‌ایم ـ فارغ از اینکه تاثیری داشته یا نه ـ حال چه ایرادی دارد سخنان یک خر به زبان آمده را بشنویم شاید معجزه ای حاصل شد و این یاسین در گوش برخی آدمیان تاثیر گذاشت .
این کتاب توسط نشر وایا به زیور طبع آراسته شده و قرار است در نمایشگاه بین المللی در غرفه انتشارات ماهی عرضه می‌شود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد