فاش شدن آمار فروش سلاح قبل از سفر وزیر اقتصاد آلمان به خاورمیانه +تصاویر

کد خبر: 403907

زیگمور گابریل، معاون صدر اعظم آلمان و وزیر اقتصاد این کشور، سفری ۴ روزه به عربستان، امارات و قطر پیش رو دارد. آلمان در تمام این کشورها منافع تجاری داشته و ۱۴۰ نماینده شرکت‌های آلمانی نیز او را همراهی خواهند کرد.

فاش شدن آمار فروش سلاح قبل از سفر وزیر اقتصاد آلمان به خاورمیانه +تصاویر
سرویس بین الملل فردا:

زیگمور گابریل، معاون صدر اعظم آلمان و وزیر اقتصاد این کشور، سفری ۴ روزه به عربستان، امارات و قطر پیش رو دارد. آلمان در تمام این کشورها منافع تجاری داشته و ۱۴۰ نماینده شرکت‌های آلمانی نیز او را همراهی خواهند کرد. البته تمام این کشورها متهم به نقض گسترده حقوق بشر، شامل سربریدن در ملا عام هستند. بدنام‌ترین آن‌ها، عربستان سعودی، اولین مقصد سفر چند روزه گابریل است. رهبر پارلمانی حزب مخالف سبز، کارتین گورینگ اکارت پرونده رائف بدوی را مطرح کرده است. او برای ۱۰ سال متهم به ۱۰۰۰ ضربه شلاق در ملا عام شده است. اکارت هم‌چنین پیشنهاد داده در آلمان به بدوی پناهندگی دهند. نماینده چپ‌گرای آلمان، ژان ون آکن نیز،‌ خواستار هم‌خوانی صادرات سلاح با پیشرفت در زمینه حقوق بشر شد.

آمار و ارقام دو روز قبل از سفر وی، سوال رسمی بخش باندستانگ مجلس آلمان اوضاع را وخیم‌تر کرد. دولت گابریل در جواب این سوال مجبور شد جزییات موافقت‌نامه دولت در زمینه صادرات سلاح طی ۱۲ سال گذشته و اسامی شرکت‌های تامین کننده را فاش کند. اولاف بوئنکه، تحلیل‌گر سیاست خارجی آلمان در شورای روابط خارجی اروپا می‌گوید دولت فروش گسترده سلاح را با دلایلی غیر از انگیزه‌های اقتصادی نیز توجیه می‌کند. دولت می‌گوید که عربستان سعودی شریک همکاری در منطقه‌ای مملو از ناامنی است. منافع ما باید در حمایت از کسانی باشد که منافع اروپا برای مبارزه با داعش را تضمین می‌کنند. گزارش دولت نشان می‌دهد که از سال ۲۰۰۲، آلمان به طور میانگین ۱۴ فقره صادرات در سال داشته است. صدر اعظم گرهارد شرودر بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۵، ۶۸ فقره صادارت، صدر اعظم آنگلا مرکل بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹، ۴۸ فقره صادرات و در دور دوم مسوولیت وی، تا سال ۲۰۱۳، ۵۲ فقره صادرات سلاح داشته‌اند. این ارقام نشان می‌دهند که عربستان سعودی یکی از بهترین مشتریان آلمان بوده است. تنها بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳، ۴۳ فقره از ۵۲ فقره صادرات به عربستان سعودی رفته است. این صادرات شامل مسلسل، مهمات و قطعات تانک و خودروهای زرهی بوده که همگی برای سرکوب مخالفان داخلی مناسب هستند. غیر از سه کشور مقصد سفر گابریل، کشورهای دیگری نیز در ۱۲ سال گذشته مشتری آلمان بوده‌اند. پاکستان، قطعات جنگنده‌های هوایی، اندونزی، قطعات تانک، مصر قبل و بعد از انقلاب، تجهیزات ساخت مهمات، ترکیه، مسلسل و مهمات، لیبی قبل و بعد از انقلاب، سیستم‌های رادار، الجزائر، قطعات سیستم‌های نظارتی، رژیم صهونیستی، مهمات و قطعات سلاح، عمان، تفنگ‌های تک تیر انداز و مسلسل، لبنان، سلاح‌های خودکار و کمری، بوتان، سلاح‌های خودکار و نارنجک و ترکمنستان،‌ قایق‌های گشت زنی خریداری کرده‌اند. گابریل در زمان عضویت در احزاب مخالف، از صادرات سلاح انتقاد کرده اما بعد از ورود به منسب دولتی، راه افراد قبلی را ادامه داده است. او می‌گوید که کشور درگیر قراردادهای گذشته است و نمی‌تواند از آن‌ها خارج شود. گابریل در مصاحبه اخیر خود گفته که ترجیح می‌دهد تصمیم‌گیری را به وزارت خارجه واگذار کند، زیرا شناخت بهتری از وضع حقوق بشر کشورها دارد. تصمیم‌گیری در مورد صادرات سلاح توسط شورای امنیتی سری گرفته می‌شود که رییس آن، صدر اعظم است و وزرای کلیدی مانند گابریل و وزیر خارجه، فرانک والتر اشتاین‌مایر در آن حضور دارند.

سرازیر کردن سلاح به منطقه جنوب غرب آسیا هم‌چنین ارقام جدید نشان می‌دهد که یک سوم قراردادهای موافقت شده مربوط به شرکت جنجالی سازنده سلاح، هکلر و کخ است. فعالان ضد سلاح این شرکت را مرگ‌بارترین شرکت در دنیا معرفی کرده‌اند. هم‌چنین این شرکت تحت نظارت دادستانی به جرم صادرات غیرمجاز اسلحه به مکزیک است. مسلسل‌های هکلر و باخ در سراسر دنیا توسط نیروی پلیس و ارتش استفاده می‌شود. ون آکن، در مصاحبه‌ای گفت، علی رغم این مساله، در هر دولت آلمان، تجهیزات ساخت سلاح به عربستان سعودی فروخته شده است. تمام دولت مردان شخصا تصمیم گرفته‌اند تا ابزار سرکوب را در دست رژیم نامشروع عربستان سعودی قرار دهند. به لطف آلمان، عربستان سعودی توانایی ساخت سلاح‌های G36 را دارد. سلاحی بی‌نظیر که توسط نیروهای ناتو استفاده می‌شود. با توجه به این که این سلاح‌ها دوره کارکرد ۳۰ تا ۵۰ ساله دارند، به نظر می‌رسد که چندین دهه در تنازعات منطقه دست به دست خواهد شد و حتی نیروهای ائتلاف غربی نیز در نهایت با سلاح‌های ساخت آلمان تروریست‌ها مواجه شوند. این مقاله در پایگاه دویچه وله منتشر شده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت