استفتاء از رهبری درباره Copy - Paste
رهبر انقلاب در حکمی درباره کتابسازی فرمودند: در کپى و استفاده و خرید و فروش هر اثرى بنابر احتیاط واجب، رعایت حقوق صاحبان آن اثر، از طریق کسب اجازه لازم است.
فارس: عرفان نظرآهاری، نویسنده و شاعر خوب کشورمان به دلیل کتابسازیها و سرقتهای ادبی بسیار در کشور طی تنظیم نامهای از دفتر مقام معظم رهبری درخواست حکم شرعی این موضوع را داشته است که در ذیل نامه نظرآهاری و جوابیه آن از سوی دفتر مقام معظم رهبری آورده شده است:
با سلام و درود و احترام
کتابسازی و سرقت ادبی به پدیده روز جامعه ما بدل شده است؛ هر روزه شاهد نشر و توزیع کتابهایی هستیم که نام گردآورنده در شناسه آن درج شده این کتابها از نوشتهها، داستانها، اشعار، ترجمهها و مطالب گوناگون تشکیل شده، بی آنکه از پدیدآورندگان اصلی آثار کسب اجازه شده باشد و یا حتی نامشان در کتاب ذکر شود.
طبق ماده 23 و 24 قانون هر کس تمام یا قسمتی از اثر دیگری را بدون اجازه او نشر و پخش و عرضه کند، مجرم است و از 6 ماه تا 3 سال حبس تأدیبی دارد، اما وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها ناظر به محتواست و به کتابهای گردآوری بدون رضایت صاحبان اثر مجوز میدهد. حکم رهبری درباره کتابهای گردآوری چیست؟
* در گردآوری احتیاط واجب، رعایت حقوق صاحبان آن اثر، از طریق کسب اجازه لازم است
سلام علیکم و رحمة الله و برکاته
به طور کلى در کپى و استفاده و خرید و فروش هر اثرى بنابر احتیاط واجب، رعایت حقوق صاحبان آن اثر، از طریق کسب اجازه لازم است و از استفاده و کپیبرداری بنابر احتیاط خودداری کنید مگر اینکه بدانید که صاحبان آن اثر کپی برداشتن را اجازه دادهاند.
دیدگاه تان را بنویسید