توافق برای دیدار باقری و اشمید در استانبول/ سخنگوی اشتون: برای رفع اختلاف ها تلاش خواهیم کرد
گویا نتایجی که از مذاکرات کارشناسی استانبول اخذ شده است آن قدر مهم بوده که بدون برگزاری دور دوم این نشست ها دیدار مستقلی بین باقری و اشمید تدارک دیده شود . با توجه به منطق و روشی که ایران در مباحثات هسته ای در پیش گرفته بود قطعا نتایج این مذاکرات از سوی ایران نیز مثبت ارزیابی شده است که چنین نشستی در استانبول را پذیرفته است.
به گزارش دبیرخانه شورای امنیت ملی، این توافق بهدنبال گفتگوی تلفنی دیروز هلگا اشمید با معاون دبیر شورایعالی امنیت ملی صورت گرفته است و طی اسن مکالمه طرفین بر سر برگزاری نشست معاونان در استانبول توافق کردند و گویا قرار است در این نشست دستورکار دور بعدی گفتگوهای دکتر جلیلی و کاترین اشتون تدوین و پیشنهاد شود.
سخنگوی اشتون افزوده است که هدف از این نشست، توجه بیشتر بر اختلاف نظرها در مواضع و رفع این اختلافات است و اینکه چگونه بتوانیم به جلو حرکت کنیم.
وی تاکید کرده است که مذاکرات بین دو طرف پس از نشست 24 جولای بین علی باقری معاون دبیر شورای امنیت ملی و هلگا اشمیت یکی از اعضای ارشد عضو گروه اشتون ادامه پیدا خواهد کرد.
وی همچنین گفت که در آینده، سعید جلیلی دبیر شورای امنیت ملی ایران و کاترین اشتون سرپرست مذاکره کنندگان غربی در مذاکرات هسته ای با همدیگر گفتگو خواهند کرد.
غرب منطق حقوقی را پذیرفته است؟
به نظر می رسد منطق حقوقی ای که ایران در مذاکرات مسکو بر سر ان تاکید داشت می رود تا به جایگاه حقیقی خود در مذاکرات برسد . پیشتر ایران تاکید داشت که باید با منطقی حقوقی و نگاهی کارشناسی به دنبال توافق بود و فرایند گام به گام رسیدن به توافق همه جانبه را در نظر گرفت. اکنون این امر به طرف غربی قبولانده شد ه است و بر اساس آن قرار است دیدار میان باقری و اشمید تعیین کننده دستور کار مذاکرات اصلی ایران و 1+5 است.
در عین حال گویا نتایجی که از مذاکرات کارشناسی استانبول اخذ شده است آن قدر مهم بوده که بدون برگزاری دور دوم این نشست ها دیدار مستقلی بین باقری و اشمید تدارک دیده شود . با توجه به منطق و روشی که ایران در مباحثات هسته ای در پیش گرفته بود قطعا نتایج این مذاکرات از سوی ایران نیز مثبت ارزیابی شده است که چنین نشستی در استانبول را پذیرفته است.
پیشتر روزنامه« کريستين ساينس مانيتور» گزارش داده بود که بر اساس فايل پاورپوينتي که در نشست اخير ايران و 1+5 در مسکو ارائه شد اولويتهاي ايران اکنون واضح است؛ برداشته شدن تمامي تحريمها و ضمانتي شفاف درباره «حقوق هستهاي» اين کشور در غني سازي اورانيوم.
یک مقام ايراني نیز به این رسانه گفته بود که ایران آماده همکاري با 1+5 براي فراهم کردن سوخت [20 درصد] است و انتظار دارد که گروه 1+5 در مقابل، تحريمها را متوقف کرده و پرونده هستهاي ايران را از دستور العمل شوراي امنيت سازمان ملل خارج کند.
دیدگاه تان را بنویسید