بازگشت به نوری؛ اصلاح طلبان رادیکال میخواهند عبدالله نوری رئیس شورای عالی سیاستگذاری باشد
عبدالله نوری همواره در پرتو سیاسی ایران یک نیروی تندروی اصلاحطلب شناخته شده است که حتی برخی اصلاحطلبان در مقاطع مختلف سعی کردهاند از او دوری کنند. حالا اینکه در مقطع کنونی طیفی از اصلاحطلبان تمایل دارند بازهم به او نزدیک شوند شاید حکایت از تندشدن فضای سیاسی در میان جریان اصلاحات باشد.
گروه سیاسی فردا: بازهم نام عبدالله نوری، وزیر کشور پرحاشیه دولت محمد خاتمی به گوش میرسد؛ اینبار در کسوت احتمالی ریاست شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان. نام او از سوی برخی نیروهای تندروی جریان اصلاحات مطرح میشود و آنقدر این موضوع عیان است که حزب کارگزاران که زاویه جدی با بدنه اصلاحطلبی دارد به سرعت به احتمال ریاست نوری واکنش نشان داد و سخنگوی این حزب گفت که عبدالله نوری نمیتواند زمینهساز اعتماد میان اصلاحطلبان و حاکمیت باشد و نظر ما بهزاد نبوی است اما عبدالله نوری که امروز اصلاحطلبان سودای بازگرداندن او به عالم سیاست را دارند کسیت؟
استیضاحعبدالله نوری فعالیت سیاسی خود را با مدیریت در رادیو و تلویزیون دولتی -صدا و سیما- و معاونت وزارت امور خارجه در ابتدای انقلاب آغاز کرد. نوری پس از رحلت امام در دولت اول اکبر هاشمی رفسنجانی وزارت کشور را در اختیار گرفت که در نهایت استعفا داد.
نوری درمجالس دوم و پنجم به ترتیب نماینده اصفهان و تهران بود. او در انتخابات مجلس پنجم در سال۷۴ شرکت کرد و از تهران به مجلس راه یافت. نام او در لیست مورد حمایت حزب کارگزاران سازندگی قرار داشت. او در مجلس پنجم بهعنوان رئیس فراکسیون اقلیت انتخاب شد. علی اکبر ناطق نوری در رأیگیری ریاست مجلس پنجم با اختلاف ۱۱رأی بیشتر از عبدالله نوری توانست به ریاست مجلس برسد.
پس از پیروزی محمد خاتمی در انتخابات ریاستجمهوری در دوم خرداد سال76 عبدالله نوری برای بار دیگر به وزارت کشور رسید. او از مهرههای اصلی دولت اصلاحطلب خاتمی بهشمار میرفت. نوری با انتصاب مصطفی تاجزاده بهعنوان معاون خود سعی کرد که روند دولت خاتمی و البته وزارت کشور را به سمت تندروی هدایت کند که در نهایت مجلس اصولگرای پنجم به ریاست علیاکبر ناطق نوری او را استیضاح کرد اما خاتمی بعد از این استیضاح نوری را به عنوان معاونت توسعه سیاسی ریاستجمهوری منصوب کرد تا دهنکجی به مخالفان خود نشان دهد.
روزنامه پرحاشیه خردادروزنامه خرداد یکی از اقدامات تند و خارج از قاعده نوری بود که بعد از مدتی توقیف شد. روزنامه خرداد از زمان انتشارش مورد انتقاد شدید نیروهای انقلابی قرار داشت زیرا در این روزنامه روایتی غیراصولی از مبانی اسلامی مطرح میشد و همین دلیل باعث شد این روزنامه بر اساس عناوین اتهامی توهین به مقدسات، نشر اکاذیب و اقدام علیه امنیت ملی توقیف شود و عبدالله نوری هم به حبس محکوم شود. او در دادگاه موضع نظام در جریان درگیری اعراب-اسرائیل را به چالش کشید و گفت: «اگر فلسطینیها خواستار صلح با اسرائیل هستند ما که هستیم که به دنبال جنگ باشیم».
نفی بازگشت به نظامعبدالله نوری که اینروزها از او به عنوان رئیس احتمالی شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان یاد میشود روزگاری یعنی بعد از وقایع انتخابات88 به سختترین شکل ممکن باور داشت که باید انتخابات تحریم شود. زمانی که گفته میشد او از مشارکت مردم در انتخابات دفاع میکند؛ دفترش نامهای در روزنامه اعتماد منتشر و اعلام کرد که عبدالله نوری تمایلی به شرکت به انتخابات ندارد. دفتر نوری در این نامه نوشت: «در ماهها و هفتههای اخیر و آخرین بار، روز شنبه ۲۱آبانماه۱۳۹۰، خبرها و مطالبی با عناوینی چون تمایل و تحرک عبدالله نوری برای شرکت اصلاح طلبان در انتخابات پیش رو یا رایزنی عبدالله نوری با فعالان و چهرههای اصلاحطلب درباره چگونگی بازگشت به نظام منتشر شد. انتشار اینگونه اخبار و مطالب کذب که متأسفانه بدل به رویه جاری برخی گروهها، چهرهها و رسانهها شده است، موجب شگفتی نخبگان سیاسی، اهالی رسانه و افکار عمومی شده که نسبت به پیشینه سیاسی و نیز افکار عبدالله نوری در دفاع از اصلاحات و نیز حمایت از حقوق مردم آشنایی دارند».
عبدالله نوری همواره در پرتو سیاسی ایران یک نیروی تندروی اصلاحطلب شناخته شده است که حتی برخی اصلاحطلبان در مقاطع مختلف سعی کردهاند از او دوری کنند. حالا اینکه در مقطع کنونی طیفی از اصلاحطلبان تمایل دارند بازهم به او نزدیک شوند شاید حکایت از تندشدن فضای سیاسی در میان جریان اصلاحات باشد.
به یک معنا اصلاح طلبان رادیکال بنا دارند با حمایت از ریاست عبدالله نوری باردیگر مواضع تند در آستانه انتخابات ریاست جمهوری اتخاذ کنند. هدف آنها از روی کار آوردن عبدالله نوری برای ریاست می تواند به معنای تلاش برای معرفی یک گزینه رادیکال برای انتخابات ریاست جمهوری باشد.
دیدگاه تان را بنویسید