شبکه علمی ثریا: محققان متوجه شده اند موشهای صحرایی برهنه پیر نمیشوند و قصد دارند با درک مکانیسم بدن این حیوان به طول عمر انسان بیفزایند. به گزارش پاپ ساینس، «موش صحرایی برهنه» به نظر میرسد حیوان بی دست و پا و آسیب پذیری باشد. با این وجود این خزنده در برابر سرطان مصون است، عمر طولانی دارد، دردی احساس نمیکند و حتی میتواند با تقلید از گیاهان مدتی طولانی بدون اکسیژن زنده بماند.
درهمین راستا محققان موسسه Calico Life Sciences اعلام کرده اند آنها یک قدرت خارق العاده دیگر نیز دارند؛ این حیوانات عملا پیر نمیشوند. به عبارت دیگر آنها یکی از قانونهای بنیادین زیست شناسی را شکسته اند. عمر موشهای صحرایی برهنه بسیار طولانیتر از حد تصور است. این حیوان با توجه به اندازه و طول عمر خزندگان مشابه، ۶ سال در اسارت زنده میماند. با این وجود آنها به طور متوسط بیش از ۳۰ سال زنده میماند و آثار پیری در آنها آشکار نمیشود. در حقیقت این حیوانات چنان عجیب هستند که محققان این موسسه گمان میکنند آنها قانون فناپذیری Gompertz را نیز زیر پا میگذارند. بنجامین گومپرز ریاضیدان انگلیسی این قانون را در سال ۱۸۲۵ میلادی پیشنهاد کرد. طبق این قانون خطر مرگ همراه با افزایش سن بیشتر میشود. این قانون در انسانها و پستانداران تا حدی صادق است. محققان با انجام مطالعه روی این موشهای صحرایی برهنه متوجه شدند بیشتر حیوانات مورد آزمایش ۳۰ ساله میشوند و پس از آن منحنی خطر مرگشان تقریبا ثابت میماند. این درحالی است که خطر مرگ بقیه پستانداران با افزایش سن بیشتر شده بود. به این ترتیب دانشمندان نتیجه گرفتند موش برهنه
صحرایی پستانداری است که پیر نمیشود! محققان امیدوارند با درک مکانیسم زیستی پیر شدن این حیوانات، به طول عمر انسان بیفزایند.
دیدگاه تان را بنویسید