خبرگزاری ایسنا: ایده این کار پس از موفقیت اولین پژوهش تعاملی جهان که با هدف سرگرم کردن، تحریک و تهییج حیوانات صورت گرفته بود، به ذهن این محققان رسید. در اوایل سال جاری، محققان مرکز تحقیقاتی مایکروسافت در دانشگاه ملبورن با باغ وحش ویکتوریا برای آزمایش استفاده از بازیهای ویدیویی تعاملی برای اورانگوتانها که یک گونه بومی منحصر به فرد آسیایی هستند، همکاری کردند. به گفته محققان این پژوهش، این کار تاثیر مثبتی بر اورانگوتانها و نحوه تعاملات آنها با بازدیدکنندگان باغ وحش دارد.
آنها در حال برنامه ریزی برای اجرای یک پژوهش چند ماهه در جهت بررسی ایدههای بیشتر و درک بهتر اثر بخشی این بازی ها در طولانی مدت هستند. محققان این بازیها را بر اساس عکس العملهای اورانگوتانها توسعه داده و برای این کار از تکنولوژی سه بعدی کینکت که در بازیهای ایکس باکس به کار رفته استفاده کردند. این تیم در ابتدا یک بازی را با استفاده از پروژکتورهای هوشمند طراحی کردند که کف محوطه محل زندگی این اورانگوتانها را به یک صفحه نمایش لمسی تبدیل میکند. این بازی بر روی صفحه نمایش مذکور نمایش داده میشد.
پس از اینکه اورانگوتانها اولین بازی را انجام دادند، واکنشها و حرکات آنها محققان را شگفت زده کرد. اورانگوتانها نه تنها نسبت به بازی که بر روی صفحه نمایش کف محوطه شان بود واکنش نشان دادند بلکه عکسالعمل آنها نسبت به نور پروژکتورها که بر روی بدنشان تابیده میشد نیز بسیار جالب بود. نتایج بدست آمده از این آزمایشات باعث شد تا محققان به فکر توسعه یک بازی ویدیویی بیفتند که اورانگوتانها بتوانند در داخل محوطه خود با آن بازی کنند و در عین حال افراد نیز از خارج از محوطه بتوانند با آنها به انجام این بازی بپردازند.
محققان بر این باورند این تعامل اجازه خواهد داد تا انسانها و اورانگوتانها با خیال راحت لحظههای خوبی را با هم به اشتراک گذاشته و این ارتباط قوی به نوبه خود میتواند تغییرات اساسی در درک این حیوانات بوجود آورد.
محققان در ملبورن در حال حاضر در حال توسعه یک بازی صوتی جدید برای اورانگوتانها هستند که در هنگام جابجا کردن اجسام رنگی توسط این حیوانات به پخش موسیقی میپردازد.
دیدگاه تان را بنویسید