آخرین وضعیت سیل در جنوب کشور

کد خبر: 984396

در پی مشکلات ناشی از بارندگی‌های شدید در کشور، استان های هرمزگان، فارس، بوشهر، قم، کرمان و سیستان و بلوچستان درگیر سیلاب و پیامدهای آن شده‌ و خسارات و تلفاتی را متحمل شده‌اند.

آخرین وضعیت سیل در جنوب کشور

خبرگزاری فارس: سال 98 با سیلی ویرانگر آغاز شد. سیل هایی بی سابقه آن هم در چند استان و نقطه کشور ، خسارتی به بار آمد و البته این بارش های سیل آسا و تبعات آن چند ماهی میهامان کشورمان بود. با همت گروه های جهادی و کمک نهادهای دولتی وغیر دولتی بخش قابل توجهی از آثار این ویرانی ها ترمیم شد و بخشی از مردم سیل زده در همان سال 98 به خانه و کاشانه خود بازگشتند. هنوز خسارات سیل کاملا رفع نشده بود و مردم تبعات سیل را فراموش نکرده بودند. که نوروز 99 نیز علاوه بر ویروس منحوس کرونا و درگیر شدن کشور با آسیب های این ویروس، باز هم ماجرای سیل سال گذشته تکرار شد. موضوعی که البته به واسطه اخبار کرونایی کشور شاید چندان به چشم نیامده است.

در پی مشکلات ناشی از بارندگی‌های شدید در کشور، استان های هرمزگان، فارس، بوشهر، قم، کرمان و سیستان و بلوچستان درگیر سیلاب و پیامدهای آن شده‌ و خسارات و تلفاتی را متحمل شده‌اند.

بارش ها از شب گذشته شدت بیشتری گرفته است

روز گذشته سیلاب راه ارتباطی 91 روستا در شهرستان های تفتان و میرجاوه را در سیستان وبوچستان مسدود کرده بود. علاوه بر در محاصره بودن 40 روستا توسط سیلاب، به ۴۰ کیلومتر راه روستایی و۲۵ کیلومتر راه فرعی نیز خساراتی وارد شد.

امروز از استان سیستان وبلوچستان خبر رسیده بارش باران سیل آسا در شهر چابهار به ویژه در روستای تیس تنها روستای محدوده منطقه آزاد چابهار برای مردم مشکلاتی به وجود آورده و موجب تخریب خانه ها و نفوذ سیلاب به داخل منازل شده است.

رحمدل بامری معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان چابهار در این باره می گوید: فعال شدن سامانه بارشی در ۴۸ ساعت گذشته سبب بارش باران بیش از ۶۴ میلیمتری باران از شب گذشته تاکنون در این شهرستان شده است.

وی در ادامه گفت: بارش بارش از دیشب تا کنون شدت بیشتری داشته و همراه با رعد و برق همچنان ادامه دارد.

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان چابهار گفت: اعضای ستاد مدیریت بحران شهرستان، دستگاههای اجرایی، شهرداری، راه و شهرسازی، بخشداران، دهیاران و شوراهای اسلامی در آماده باش کامل هستند و باید تمام هشدارهای ستاد بحران شهرستان و هواشناسی را جدی گرفته و وظایف محوله را به خوبی انجام دهند. شایان ذکر است تاکنون بر اثر سیل در روزهای گذشته یک راننده غیر بومی در منطقه قصرقند بر اثر سیل جان خود را از دست داده است.

راه ۲۰ روستای در محاصره سیل در «جاسک» باز شد

در استان هرمزگان، هر 3 سد مهم استان یعنی سد استقلال میناب، سد شمیل و نیان و سد جگین و صدها آب‌بند و آبگیر روستایی سر ریز شده‌اند و بارش روزهای اخیر در بالادست این سدها به حدی بوده که برای جلوگیری از بروز خطر، دریچه این سدها باز شده اند. شدت این بارش ها در حدی بود که روز گذشته راه 40 روستا در بشاگرد و 12 روستا در بندرعباس مسدود شده است.

محمد رادمهر بعد از ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بندرعباس اظهار کرد: راه مواصلاتی 46 روستای شهرستان جاسک در اثر طغیان رودخانه‌های سدیچ، گابریک و جگین قطع شده بود با فروکش‌‌کردن سیلاب و تلاش بخش‌های مختلف، جاده ۲۰ روستا در حال حاضر بازگشایی و مناسب‌سازی شده است.

وی افزود: تلاش‌ها برای بازگشایی راه 26 روستای دیگر همچنان ادامه دارد که این روستاها 20 روستای کوهستانی و 3 روستا در بخش مرکزی و دو روستا در بخش لیردف شهرستان جاسک قرار دارند.

فرماندار جاسک با بیان این که 40 خانواری که به منظور مصون ماندن از سیل تخلیه و اسکان اضطراری شده بودند نیز به تدریج به منازل خود باز گشته‌اند، عنوان کرد: منازل این عزیزان در اثر سیل اخیر آسیب جدی ندیده است و سیلاب به اندازه‌ای نبوده که به منازل این 40 خانوار برسد و لذا از صبح امروز با بازدید از منازل آنان، به تدریج در حال برگشت به خانه‌های خود هستند. این سیل تاکنون موجب جان باختن 3 نفر و اعلام مفقودی یک تن دیگر در استان هرمزگان شده است.

اعزام 30 تیم امدادی هلال‌احمر به مناطق سیل‌زده

با توجه به بارش باران‌های شدید در سوم فروردین ماه، شهرستان‌های قلعه‌گنج، ریگان، رودبارجنوب و کهنوج دچار سیل شدند که از همان ساعات اولیه صبح، 30 تیم امدادی هلال‌احمر از مرکز استان و سایر شعب به مناطق سیل‌زده در جنوب و شرق استان اعزام شدند.

رضا فلاح، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان کرمان با اشاره به اینکه یک‌هزار و ۴۴۶ خانوار متاثر از سیل دچار حادثه شدند، افزود: نیروهای امدادی و داوطلب جمعیت هلال‌احمر استان کرمان طی دو روز گذشته به بیش از 7 هزار نفر امدادرسانی و 280 نفر اسکان دادند.

فلاح با اشاره به اینکه عملیات امدادرسانی در مناطق سیل‌زده همچنان ادامه دارد، خاطرنشان کرد: تاکنون در 35 روستا امدادرسانی صورت گرفته و بیش از 4 تُن اقلام غذایی در بین خانوارهای درگیر سیل توسط جمعیت هلال‌احمر توزیع شده است.

وی با اشاره به اینکه در این عملیات امدادرسانی 35 خودروی سنگین، نیمه سنگین و آفرود در منطقه به کار گرفته شده است، تصریح کرد: تاکنون یک هزار و ۶۹۵ تخته پتو، ۶۶۰ تخته موکت و ۵۶ دستگاه چادر امدادی در بین سیل‌زدگان توزیع شده است.

محمود قانعی فرماندار رودبار جنوب امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خصوص آخرین وضعیت این شهرستان و آبگرفتگی روستاها اظهار داشت: آب تقریبا فروکش کرده و فقط10 تا 11 روستا باقی مانده که اگر آب فروکش کند خدمات به روستاها به صورت جدی ارائه می‌شود.

وی تصریح کرد: بخشی از کار بازگشایی راه زهکلوت به ایرانشهر از صبح امروز تا الان انجام و تا پایان امروز بازگشایی خواهد شد.

غضنفری پور، جانشین پلیس راه ریگان ایرانشهر از بارش شدید باران و جاری شدن سیلاب در مسیر ترانزیتی ریگان - چابهار خبر داده و گفت: این بارش باعث تخریب چندین دهانه پل شد که این امر باعث مسدود شدن این محور شده است. با توجه به این موضوع رانندگان مسیر ریگان چابهار می‌توانند تا اطلاع ثانوی از مسیر جایگزین فهرج زاهدان تردد کنند. تلاش ها برای بازگشایی این محور توسط نیروهای راهداری سیستان و بلوچستان و استان کرمان ادامه دارد.

شایان ذکر است روز گذشته 3 نفراز اهالی ریگان مفقود شده بودند که هر سه نفر با تلاش نیروهای امدادی با سلامتی کامل به کانون خانواده باز گشتند.

۴۰ نفر از افراد گرفتار در سیل جنوب استان به مناطق امن منتقل شدند

سیدعلی پاک‌نژاد، فرماندار شهرستان کنگان دیروز در نشستی خبری گفته بود مشکلات اساسی در خصوص سیل رخ داده عمدتا ناشی از دست‌کاری انسان در طبیعت است و عده‌ای سودجو با دست‌کاری حوضه آبریز شهرستان در بالادست و تجمیع آبراهه‌های فصلی در سنوات گذشته باعث جاری شدن حجم زیادی آب به سمت آبراهه‌ها شدند که توان عبور این میزان دبی آب را نداشتند.

استاندار بوشهر درباره آسیب های سیل اظهار داشت: بیشترین بارندگی در جنوب استان و شهرستانهای کنگان، جم، عسلویه و دیر گزارش شده و این بارش‌ها خساراتی را به اراضی کشاورزی، باغات و زیرساخت های شهری وارد کرده است.

عبدالکریم گراوند در مورد اقدامات صورت گرفته در ارتباط با وقوع سیل در استان بوشهر اظهار داشت: با کمک و همکاری هلال احمر و سازمان منطقه ویژه پارس جنوبی و با استفاده از ۲ فروند بالگرد، ۴۰ نفر از افراد گرفتار در سیل جنوب استان به مناطق امن منتقل شدند. در این زمینه حاجیانی مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان بوشهر جزئیات عملیات امداد ونجات 40 نفر از افراد گرفتارشده را تشریح از فوت 3 نفر از افراد گرفتار شده خبر داد. شایان ذکر است سیلاب دیروز در کنگان نیز منجر به فوت سه نفر شدند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت