واکنش عضو ستاد استهلال به تغییر زمان ماه رمضان

کد خبر: 942555

عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری بااشاره به اینکه در ستاد هیچ ملاحظه‌ای وجود ندارد گفت: موضوع استهلال کاری علمی و براساس نظر کارشناسان است و تغییر در روز‌های ماه رمضان سخنی متوهمانه است.

واکنش عضو ستاد استهلال به تغییر زمان ماه رمضان

خبرگزاری فارس: حجت‌الاسلام موحدنژاد عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری و امیرحسین حسن‌زاده کارشناس مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران باحضور در برنامه گفت‌وگوی شبکه خبر به بیان برخی جزئیات و پاسخ به ابهامات درباره استهلال ماه شوال پرداختند.

عیدفطر براساس تقویم است و تنها تغییر این است که ماه رمضان از ۳۰ روز به ۲۹ روز کاهش یافت

در این نشست موحدنژاد بااشاره به اینکه امسال ماه مبارک رمضان ۲۹ روز است، گفت: باتوجه به برخی سخنان مبنی بر جابجایی عید سعید فطر در تقویم باید بگویم آغاز ماه مبارک رمضان یک روز دیرتر از تقویم بود و اگر بر اساس تقویم ماه رمضان امسال ۳۰ روز باشد با توجه به عدم تغییر در روز عید فطر بر اساس تقویم ماه رمضان ۲۹ روز خواهد بود. بر این اساس عید سعید فطر بر اساس آنچه در تقویم رسمی کشور ثبت شده در روز خودش یعنی چهارشنبه خواهد بود.

در ستاد استهلال هیچ ملاحظه‌ای وجود ندارد

وی با اشاره به این که در ستاد استهلال هیچ ملاحظه‌ای وجود ندارد، گفت: حدود ۱۵ سال است که در این ستاد فعالیت می‌کنم و به یاد نمی‌آورم در موضوع استهلال در این سال‌ها ملاحظه‌ای رخ داده باشد.

وی ادامه داد: در روز‌های اخیر صحبت‌هایی مبنی بر تغییر روز عید فطر به دلیل تقارن با روز ۱۵ خرداد مطرح شده بود که ملاحظه کردید با وجود اینکه روز نخست ماه مبارک رمضان تغییر کرد، اما عید فطر مطابق تقویم در روز ۱۵ خرداد است.

عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری صحبت‌های مطرح شده در فضای مجازی مبنی بر تغییر روز عید فطر را توهم دانست و گفت: هر هلال حکم خود را دارد و مطمئن باشید فق‌ها و مراجع روزه‌داری و عید مردم را به موضوعات توهمی وابسته نمی‌کنند و این اتفاقات بر اساس نظرات دقیق کارشناسان و تایید مراجع صورت می‌گیرد.

گروه‌های استهلال در همه سال فعال هستند، اما این امر در ماه‌های رمضان و شوال بیشتر می‌شود

وی درخصوص گروه‌های ستاد استهلال در شهر‌های مختلف گفت: ستاد‌های استهلال در استان‌های مختلف از افرادی آموزش دیده در همان استان تشکیل شده که این افراد با تجهیزات تقریباً کامل برای استهلال ماه‌های مختلف اقدام می‌کنند، البته این اتفاق در ماه‌های رمضان و شوال کمی پر‌رنگتر است، زیرا در ماه‌های عادی حدود ۵۰ تا ۶۰ گروه، اما در ماه‌های رمضان و شوال حدود ۷۰ تا ۸۰ گروه و حتی تا ۱۰۰ گروه برای استهلال اقدام می‌کنند.

کارشناس استهلال: ارتفاع بالای ماه شوال استهلال آن را راحت کرده است

در ادامه امیر حسن‌زاده کارشناس مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران درخصوص هلال ماه شوال گفت: این که بیان می‌شود برای استهلال ماه شوال مشکلی وجود ندارد به دلیل این است که هلال ماه شوال ارتفاع زیادی دارد و رؤیت آن آسان است، همچنین این هلال حدود یک ساعت در آسمان خواهد بود که این فرصت زمان خوبی برای استهلال است.

فاصله زیاد ماه باخورشید استهلال را راحت‌تر می‌کند

وی ادامه داد: هر چقدر فاصله ماه از خورشید بیشتر باشد دیدن آن راحت‌تر است، همچنین وقتی ماه در زمان غروب خورشید ارتفاع بیشتری داشته باشد راحت‌تر دیده می‌شود و یا اینکه هنگامی که ماه از زمین فاصله‌اش زیاد باشد آرام‌تر جابجا می‌شود و وقتی به زمین نزدیکتر باشد جابجایی آن زودتر انجام می‌شود و فرصت رویت کمتر است.

کارشناس مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران از بررسی کارشناسان برای رویت همه ماه‌های سال خبر داد و گفت: موضوع استهلال امری کارشناسی است که در همه ماه‌های سال انجام می‌شود، اما به دلیل اینکه در ماه‌های رمضان و شوال حساسیت بیشتر است و این اتفاقات رسانه‌ای می‌شود همه گمان می‌کنند که استهلال فقط در این ماه‌ها رخ می‌دهد در حالی که موضوع استهلال در همه ماه‌های سال توسط کارشناسان انجام می‌شود.

شورای تقویم براساس اطلاعات کارشناسان تصمیم‌گیری می‌کند

حسن‌زاده درخصوص تصمیم‌گیری در شورای تقویم گفت: اعضای شورای تقویم براساس اطلاعات استخراج شده توسط کارشناسان نظر می‌دهند و همه این اتفاقات بر مبنای رصد علمی صورت می‌گیرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد