آخرین اخبار از مناطق سیل زده/افزایش شمار قربانیان سیل گلستان

کد خبر: 936674

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: ۱۱ استان درگیر سیل و آبگرفتگی هستند و به ۱۴ هزار و ۱۰۲ نفر امدادرسانی شده است.

آخرین اخبار از مناطق سیل زده/افزایش شمار قربانیان سیل گلستان

سرویس جامعه فردا: رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: ۱۱ استان درگیر سیل و آبگرفتگی هستند و به ۱۴ هزار و ۱۰۲ نفر امدادرسانی شده است.

رانش زمین در ۱۰۰ روستای لرستان مدیر کل سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی لرستان گفت: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته در بیش از ۱۰۰ روستای استان رانش زمین گزارش شده است به گزارش فارس، جمال مومیوند بیان کرد: رانش زمین یکی از پدیده‌های طبیعی بوده که زمین لرزه و بارش زیاد باران از عوامل اصلی ایجاد کننده آن هستند؛ در همین راستا شاهد آن بودیم که پس از سیلاب اخیر زمین لغزه در بسیاری از نقاط لرستان رخ داد. وی با بیان اینکه متاسفانه در سالیان اخیر با از بین رفتن پوشش گیاهی استان، زمینه وقوع سیل و رانش زمین در لرستان فراهم شده است، افزود: با توجه به تخریب محیط زیست باید در سالیان گذشته در حوزه آبخیزداری اقدامات زیادی انجام می‌گرفت، اما متاسفانه به علت نبود اعتبارات در این زمینه کار مهمی صورت نگرفته است. مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی لرستان اظهار کرد: بارندگی‌های اخیر سبب بالا آمدن سطح آب‌های زیرزمینی استان و جاری شدن آب بر سطح زمین شده است و به علت اینکه مردم در سال‌های اخیر مسیر آب‌های سطحی را با انواع سازه‌های دست ساز مسدود کرده‌اند سبب شده که آب به درون زمین برگردد و با اشباح شدن خاک از آب لایه‌های زمین رانش کنند. مومیوند با اشاره به اینکه با توجه به زمین شناسی لرستان، رانش به طور طبیعی در استان وجود دارد، تصریح کرد: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته در بیش از ۱۰۰ روستای استان رانش زمین گزارش شده است که برای بررسی وضعیت این مناطق گشت‌هایی را با همکاری سازمان‌های مرتبط تشکیل داده‌ایم و این گشت‌ها به مطالعه راهکار‌های مهار این رانش‌ها می‌پردازند. وی با بیان اینکه با توجه به رانش زمین دیگر امکان زندگی در روستای گرم‌آله بخش زاغه وجود ندارد، خاطر نشان کرد: علاوه بر روستای گرم‌آله در بعضی از روستا‌ها مانند رباط نمکی، رباط دولت شاه بخشی از روستا باید تخلیه شود همچنین در آزادراه خرم‌آباد -پل زال ۳۱ نقطه خطرناک شناسایی شده است که از این نقاط دو ناحیه در محدوده بحرانی قرار دارند که باید به سرعت راهکاری برای مهار آن‌ها اندیشه شود. مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی لرستان گفت: برای پیدا کردن راهکار برای عبور از خطرات رانش از ظرفیت اساتید دانشگاه‌های لرستان استفاده شده است؛ علاوه بر این از سازمان زمین شناسی کشور نیز خواستار برپایی کمپ دائمی زمین شناسی و تهیه نقشه لرزش استان شده‌ایم که در صورت همکاری نمایندگان و مسوولان لرستان این اهداف محقق خواهد شد.
سیل خراسان جنوبی مصدوم و تلفات نداشت مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه بیرجند گفت: با آمادگی و تلاش همه واحد‌های دانشگاه مصدوم جدی و تلفات انسانی نداشتیم و ارائه خدمات نظام سلامت بدون هیچ مشکلی تداوم داشت. به گزارش تسنیم از بیرجند، محمدرضا حسینی صبح امروز در نشست خبری اظهار داشت: علاوه بر رصد لحظه‌ای حوادث سطح استان، گزارش وضعیت (Sitrep) هر ۶ ساعت در مرکز EOC تهیه شد که با تجمیع، تایید، تفسیر و دسته بندی اطلاعات خبرگیری از پایگاه‌های اورژانس، بیمارستان‌ها، شبکه‌های بهداشتی درمانی، MCMC، اطلاعات منتقله از کانال بیسیمی یگان‌های امدادی، مدیریت بحران استانداری و مرکز مدیریت راه‌های استان و تشریح و تحلیل وضعیت حادثه را بر عهده داشت. وی افزود: گزارش وضعیت صادر شده هر ۶ ساعت علاوه بر ارائه اخبار، میزان رشد یا کاهش شدت حادثه، محل شدت حادثه، آسیب‌های ایجاد شده، نیاز‌های به وجود آمده پاسخ نظام سلامت و چالش‌های به وجود آمده را برای تصمیم سازی دقیق مبتنی بر شواهد در اختیار معاونین، مدیران و روسای شبکه و بیمارستان‌های سطح استان قرار می‌داد. مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه بیرجند با بیان اینکه در طی این مدت وقوع سیلاب و آب گرفتگی در برخی از مناطق روستایی، انسداد راه‌های جاده‌ای و روستایی، قطع برق و ارتباطات تلفنی در استان به وقوع پیوست تصریح کرد: با آمادگی و تلاش همه واحد‌های دانشگاه مصدوم جدی و تلفات انسانی نداشتیم و ارائه خدمات نظام سلامت بدون هیچ مشکلی تداوم داشت. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند نیز در این نشست گفت: در سیلاب اخیر ۷۲ پایگاه اورژانس با ۸۷ دستگاه آمبولانس، دو دستگاه اتوبوس آمبولانس، دو خودروی فرماندهی عملیات و تیم‌های واکنش سریع اورژانس آماده ارائه خدمات در صورت بروز حوادث احتمالی بودند. جلال احمدی در تشریح اقدامات مقابله با سیلاب اظهار داشت: در پی ورود سامانه بارشی و هشدار‌های هواشناسی جلسه کارگروه بهداشت و درمان در حوادث غیر مترقبه در دانشگاه به ریاست دکتر دهقانی رئیس دانشگاه تشکیل و برای کلیه نیرو‌های اجرایی اعلام آماده باش صادر شد. وی تاکید کرد: در پی این آماده باش تمام پایگاه‌های اورژانس پیش بیمارستانی، مرکز ارتباطات و فرماندهی عملیات بحران دانشگاه (EOC) و مرکز پایش مراقبت‌های درمانی (MCMC) به حالت آماده باش کامل درآمدند و ۱۵ دستگاه آمبولانس به ظرفیت ناوگان آمبولانسی استان افزوده شد و ۷۲ پایگاه اورژانس با ۸۷ دستگاه آمبولانس، دو دستگاه اتوبوس آمبولانس، دو خودروی فرماندهی عملیات و تیم‌های واکنش سریع اورژانس آماده ارائه خدمات در صورت بروز حوادث احتمالی بودند. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند گفت: در این راستا مرکز ارتباطات و فرماندهی عملیات بحران دانشگاه (EOC) ضمن اعلام آماده باش و فراخوان پرسنل عملیاتی و ستادی، فعال شدن سامانه فرماندهی حادثه برگزاری جلسات هماهنگی مدیریت بحران، مانور‌های دور میزی، اتخاذ تصمیمات پیشگیرانه و هماهنگی‌های لازم با یگان‌های امدادی و انتظامی را بر عهده داشت.
بازگشایی جاده معمولان به پلدختر به همت نیروی زمینی سپاه
جاده معمولان به پلدختر تا ساعاتی دیگر به همت نیروی زمینی سپاه و با حضور سردار پاکپور بازگشایی می‌شود. به گزارش تسنیم، کار احداث و بازگشایی این جاده توسط گروه ۴۳ مهندسی نیروی زمینی سپاه صورت گرفته است.
آخرین وضعیت استان سیل‌زده سیستان و بلوچستان به گزارش ایسنا، نماینده مردم زابل در مجلس با بیان اینکه به دلیل نبود زیرساخت‌های مناسب، سیل به استان خسارت وارد کرده است، گفت: علی رغم اینکه حجم بارش‌ها در استان چندان بالا نبوده است، اما فراهم نبودن زیرساخت‌ها باعث شده تا به استان خسارت وارد شود. حبیب الله دهمرده با اشاره به آخرین وضعیت در استان سیستان‌وبلوچستان و شهرستان زابل، با بیان اینکه در سیل سیستان‌وبلوچستان باید استان را به دو قسمت تقسیم کنیم، تصریح کرد: در قسمت جنوب استان میزان بارندگی‌ها بالا بوده و خسارت جدی به منطقه وارد شده است، اما خسارت جانی نداشته ایم. اما در شمال استان وضعیت متفاوت است، میزان بارندگی‌ها چندان نبوده است، اما از آن جا که زیرساخت‌ها فراهم نبوده است باعث خسارت شده است. وی افزود: باران در اصل یک نعمت الهی است، اما به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌ها این نعمت در خیلی از مواقع تبدیل به مشکل شده است. نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ماکزیمم بارندگی در زابل ۳۰ میلی متر بوده است، اما به دلیل نبود زیرساخت‌ها آب در سطح شهر و معابر سطح شهر جاری شده است و تردد را برای مردم سخت کرده و باعث تعطیلی مدارس شده است. وی در ادامه تاکید کرد: متأسفانه ما ابتدایی‌ترین زیرساخت‌ها را برای مردم فراهم نکرده‌ایم و این امر باعث شده است تا مردم دچار مشکل شوند و نسبت به دولت بدبین باشند. به عبارت دیگر ما اصل پیشگیری را رها کرده‌ایم. دهمرده گفت‌: در تمام کشور‌ها یک اصل وجود دارد و آن این که هزینه پیشگیری بسیار پایین‌تر از هزینه درمان است.
امیر نعمتی: ارتش در موضوع سیل جزو اولین نیرو‌هایی بود که وارد صحنه شد جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: در موضوع سیل هم نیرو‌های ارتش جزو اولین نیرو‌هایی بودند که وارد صحنه شدند و همچنان هم حضور دارند به گزارش تسنیم، امیر نوذرنعمتی، جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش، صبح امروز در حرم امام خمینی (ره) طی سخنانی اظهار داشت: در آستانه ورود به دهه پنجم سازماندهی ارتش انقلابی با آرمان‌های بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی و شهدا تجدید میثاق می‌کنیم و در اینجا اعلام می‌کنیم که تا آخرین قطره خون در مسیری که رهبر انقلاب برای ارتش ترسیم کردند می‌ایستیم. وی افزود: در دوره پس از پیروزی انقلاب تا دفاع مقدس، تنها بازوی نظامی کشور ارتش بوده است، امام راحل بعد از اعلام روز ۲۹ فروردین به عنوان روز ارتش تاسیس سپاه پاسداران را اعلام کردند، در دورانی که همه استکبار پس از پیروزی انقلاب نقشه‌های را طراحی کردند که انقلاب را نابود کرده تا آن را از مسیر خود منحرف کنند، در چهل سال گذشته روز‌ی نبوده که ما با یک توطئه مواجه نبوده باشیم. جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش ادامه داد: در این دوران ارتش به عنوان تنها بازوی مسلح انقلاب به صورت جهادی وارد میدان شده است، در قائله کردستان نفرات زیادی از ارتش به صورت داوطلبانه وارد میدان شدند و ارتش تاکنون با ولایتمداری وارد میدان شده و از نظام دفاع کرده است. امیر نعمتی گفت: در دوران دفاع مقدس نیرو‌های ارتش عملکرد درخشانی داشتند، تمام استکبار شرق و غرب که با هم متحد شده بودن به کشور ما حمله کردند، و در این دوران که در داخل و خارج ما با تهدیدات و دشمنی تا مواجه بودیم ارتش توانست برگ زرینی را در کارنامه خود رقم بزند. وی تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس فرماندهان ارتش با بصیرت و تیزبینی به فرمان امام لبیک گفتند، اگر تاریخ دفاع مقدس را مطالعه کنیم در می‌یابیم که ارتش در آن دوران اقداماتی جهادگونه داشته است و توانسته با پشتوانه پیروی محض از یک رهبر الهی حماسه بیافریند. جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش تاکید کرد: ما قبل از انقلاب در وابستگی کامل به سر می‌بردیم، اما در اثنای دفاع مقدس و‌بعد از آن ارتش به سمت خودکفایی در تولید تجهیزات اصلی رزم و دفاع از کشور رفت و امروز به این امر دست یافته‌ایم و به کسی وابسته نیستیم. ارتش پس از دفاع مقدس در همه صحنه‌ها با بصیرت وارد شده است. امیر نعمتی گفت: یکی از صحنه‌هایی که ارتش در آن با قدرت وارد شده همین صحنه‌های مردم‌یاری است و در کنار سایر نیرو‌ها ارتش حضور موثر و تاثیرگذار داشته و دارد، امیدواریم هیچ‌وقت بحرانی به وجود نیاید، اما تاکنون ارتش توانسته به شایستگی فرامین مقام معظم رهبری را اجرایی کند. در موضوع سیل هم نیرو‌های ارتش جزو اولین نیرو‌هایی بودند که وارد صحنه شدند و همچنان هم حضور دارند. وی با اشاره به اقدامات ارتش در امدادرسانی به سیل‌زدگان گفت: ما در این روز‌ها شاهد حضور نیرو‌هایی هستیم که از ارتش بازنشسته شده بودند، اما باز هم برای حضور در این مناطق پیش‌قدم شدند، این صحنه تا به دلیل تلاش شبانه‌روزی تمام ارکان ارتش تحت فرماندهی رهبر انقلاب است. طی سه روز در لرستان ۵۷۰ سورتی پرواز توسط هوانیروز انجام شد و این‌ها برگ‌های زرینی است که ارتش به دفتر انقلاب می‌افزاید.
سردار تنگسیری: نیروی دریایی سپاه در ۲۴ ساعت پل مواصلاتی چند روستا در شهرستان ال‌هایی را احداث کرد‌
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران گفت: پل محور مواصلاتی بین شهرستان ال‌هایی با بیش از ۱۵ روستا بوده که اکنون علاوه بر تردد آسان، امدادرسانی نیز به راحتی صورت گرفته احداث شد. سردار علیرضا تنگسیریطی بازدید از موقعیت بامدژ پیرو درخواست اهالی محاصره شده در آب مبنی بر احیای پل تخریب شده به نام خاور، اظهار داشت: نیروی دریایی سپاه پاسداران ظرف ۲۴ ساعت پل مذکور را طبق اصول مهندسی توسط معاونت مهندسی نیروی دریایی احداث کرد. وی افزود: این پل محور مواصلاتی بین شهرستان ال‌هایی با بیش از ۱۵ روستا بوده که اکنون علاوه بر تردد آسان، امدادرسانی نیز به راحتی صورت گرفته است. فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران عنوان کرد: روستا‌های مذکور عبارتند از: بامدژ، آلبونیس، حریه ۱، حریه ۲، حریه ۳، سیدسلمان، سیدناصر ۱، سیدناصر ۲، سیدهاشم، سیدسعد، سیدنبی، سیدیدیم، سیدظاهر، حموله، شعیبیه و دیگر روستا‌ها است. سردار تنگسیری بیان کرد: با احداث این پل در امدادرسانی به روستای خاور و صفاک نیز تسهیل شده و در این میان قایق‌های بسیج دریایی نیرو دریایی سپاه پاسداران به ۳۰۴ فروند رسیده است. وی در ادامه تصریح کرد: پس از احداث پل بلافاصله اداره برق در منطقه حضور یافت و در حال رفع مشکلات برق روستا‌ها هستند.

سیل ۳۰۰ محور ارتباطی ایلام را تخریب کرده است استاندار ایلام از تخریب ۳۰۰ محور ارتباطی جاده‌ای ایلام در سیل اخیر خبر داد.

به گزارش تسنیم از ایلام، قاسم سلیمانی دشتکی صبح امروز در دیدار حسن نیا معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اظهار داشت: ۳۰۰ محور ارتباط جاده‌ای استان در سیل اخیر آسیب دیده است.

استاندار ایلام گفت: همچین بیش از ۱۹ هزار خانه آسیب‌دیده است و نیاز به تعمیرات و تجهیزات دارند و حدود ۲ هزار خانه نیاز به بازسازی کامل دارند.

وی افزود: خوشبختانه امدادرسانی و کمک‌های مردمی به سیل‌زدگان به شکل قابل قبولی در حال اجرا است.

استاندار ایلام در ادامه ضمن تشکر از مجموعه عوامل راهداری گفت: مشکلی که در استان وجود دارد راه ارتباطی روستا‌های سیل‌زده استان است که این مهم کار امدادرسانی را سخت می‌کند.

وی در ادامه گفت: اگر در سیل اخیر پیشگیری نمی‌شد و سد‌ها را تخلیه نمی‌کردیم و ستاد‌های بحران تشکیل نمی‌شد و اطلاع‌رسانی به موقع انجام نمی‌شد ما حتما تلفات انسانی می‌داشتیم.

به گزارش مهر، مرتضی سلیمی در تشریح عملیات سیل و آبگرفتگی از ٢٤ لغایت ٢٧ فروردین اظهار کرد: ١١ استان (ایلام، خراسان جنوبی، رضوی و شمالی، زنجان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، گلستان، هرمزگان و یزد) متأثر از سیل و آبگرفتگی هستند.

وی افزود: در ۱۰۵ شهر و روستا عملیات امداد رسانی انجام شده است و به ۱۴ هزار و ۱۰۲ نفر امدادرسانی شده امدادرسانی شده است. رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر با اشاره به دیگر عملیات‌های امدادی از سوی امدادگران هلال احمر گفت: برای ۲۸۸۹ نفر اسکان اضطراری ایجاد شده و ۱۴۳ نفر به مناطق امن منتقل شده اند.

سلیمی خاطرنشان کرد: از ۴۰۲ واحد منزل مسکونی تخلیه آب انجام شده و خودروهایی که در مسیر سیلاب گیر کرده بودند رها شدند.

وی یادآور شد: تمامی عملیات امداد و نجات در این یازده استان متأثر از سیل و آبگرفتگی از سوی ۱۴۸۲ امدادگر و در قالب ۳۸۲ تیم انجام شده است.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر در پایان تأکید کرد: امدادرسانی در خراسان جنوبی و رضوی، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، هرمزگان ادامه دارد.

شمار قربانیان سیل گلستان به ۱۱ تن رسید

فرماندار بندرترکمن گفت: شمار قربانیان سیل گلستان به ۱۱ تن رسید.

به گزارش مهر، الیاس هیوه چی صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: جنازه فردی شامگاه سه شنبه در سیلاب‌های موجود در روستای «پیخی حاجی» کشف شده و بر اساس اطلاعات واصله هویت فرد متوفی جلال‌ای ری و از اهالی محله کتوک سیمین شهر گمیشان است.

وی افزود: جسد بی جان وی در محدوده کانال پشت روستای پیخ حاجی توسط اهالی پیدا شده است.

هیوه چی گفت: جسد به بیمارستان امام خمینی (ره) بندرترکمن منتقل و پس از تعیین علت دقیق مرگ توسط پزشکی قانونی و اتمام مراحل قضائی و اداری جنازه تحویل خانواده متوفی می‌شود.

بنا به اظهارات منابع محلی وی با موتورسیکلت برای سرزدن به زمین کشاورزی خود رفته بوده است که بنا به دلایل نامعلومی به کانال آبی سقوط کرد.

گفتنی است که پیش از این در جریان سیل گلستان، دو نفر در شرق گلستان به دلیل تخریب خانه، ۶ نفر به دلیل سرنگونی قایق در گمیشان و یک نفر به دلیل سقوط در کانال آب حاشیه گرگانرود در گمیشان و یک نفر نوجوان هم در حین شنا در رودخانه در کلاله (هنوز جسدش یافت نشده) جان خود را از دست داده بودند.

با جان باختن یکی از اهالی منطقه غرب گلستان به سبب سقوط در کانال آب هدایت کننده سیلاب به سوی دریا در روستای پیخی حاجی بندرترکمن تعداد کشته شدگان سیل در گلستان به رقم ۱۱ رسید.

هشدار نسبت به خطر بروز "سالک" در مناطق سیل‌زده

با وقوع سیل در چند استان کشور، یکی از بیماری‌هایی که نسبت به شیوع آن در مناطق سیل‌زده هشدار داده می‌شود، بیماری انگلی سالک یا «لیشمانیوز پوستی» است که ارتباط تنگاتنگی با تغییرات محیطی مانند تغییرات آب و هوا، وقوع سیل و ساخت و ساز‌های بی‌رویه دارد.

دکتر مهدی محب‌علی، انگل شناس در گفتگو با ایسنا، ضمن بیان این که تغییر در محیط به شدت بر افزایش یا کاهش شیوع این بیماری و سایر بیماری‌های انگلی اثر دارد، افزود: بیماری سالک در ایران جزو بیماری‌های قدیمی و بومی محسوب می‌شود که از دو طریق انسان به انسان و حیوان به انسان توسط گزش نوعی پشه صورت می‌گیرد.

محب‌علی در خصوص انتقال این بیماری از لاشه حیوانات در مناطق سیل زده نیز گفت: تنها زمانی این بیماری می‌تواند منتقل شود که بدن حیوان سرد نشده باشد، لذا درباره انتقال این بیماری از لاشه حیوانات جای نگرانی نیست.

محب‌علی ادامه داد: با توجه به قدمت این بیماری در ایران، تلاش‌های بسیاری از سوی وزارت بهداشت برای جلوگیری از شیوع آن صورت گرفته است که در قدم اول، تشخیص بیماری در پایین آمدن آمار مبتلایان به آن کمک شایانی می‌کند. ادامه کار در این زمینه مستلزم هزینه زیادی است که، چون گاهی ممکن است پیگیری‌ها به دلیل هزینه‌های بالا، کامل صورت نگیرد.

وی در خصوص ساخت واکسن برای سالک ابراز امیدواری کرد و افزود: متخصصان و دانشمندان در حال تلاش برای ساخت واکسن هستند، اما تا کنون موفق نشده‌ایم. همچنین یک نکته بسیار مهم در مواجهه با این بیماری مراجعه به موقع به پزشک برای جلوگیری از رشد این بیماری است.

محب‌علی بروز سایر بیماری‌های انگلی پس از وقوع سیل را ناشی از مصرف آب‌های آلوده دانست و افزود: اگر به هر نحوی آب با مدفوع انسان یا سایر ترشحات انسانی مخلوط شود و قبل از مصرف اقدام به تصفیه آب نشود، انگل‌هایی نظیر آمیب می‌توانند وارد بدن انسان شوند. انتقال این دست بیماری‌ها به سایرین می‌تواند به طور ویژه از فاضلاب‌ها صورت گیرد.

اقدامات نیروی هوایی ارتش در امدادرسانی به سیل‌زدگان

فرمانده نیروی هوایی ارتش اقدامات این نیرو در امدادرسانی به مناطق سیل زده را تشریح کرد.

امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش در گفتگو با مهر، با اشاره به اقدامات واحد‌های مختلف نیروی هوایی در امدادرسانی به سیل‌زدگان در استان‌های مختلف کشور اظهار داشت: مهم‌ترین بخش فعالیت و کمک‌های نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیت‌هایی که در یگان ترابری این نیرو از لحاظ مقدار تناژی که می‌تواند حمل کند و همچنین سرعت انتقال این محموله‌ها از نقاط مختلف کشور به مناطق سیل‌زده و نزدیک‌ترین فرودگاه‌ها بوده است.

وی افزود: نیروی هوایی در کنار انتقال تجهیزات و کمک‌های مردمی از سراسر کشور به مناطق سیل‌زده، فعالیت‌ها و کمک‌های خود را در کنار مردم و سایر دستگاه‌ها انجام می‌دهد. در این راستا افسران، درجه‌داران و کلیه کارکنان ساکن کوی‌های سازمانی ارتش و البته بسیج کوی‌های مسکونی، پادگان‌ها و شهرک‌های سازمانی در حد توان خود به کمک مردم شریف ایران در مناطق سیل‌زده پرداخته‌اند.

فرمانده نیروی هوایی انتقال سریع و به موقع کمک‌های مردمی و ملزومات برای سیل‌زدگان را بسیار مهم و از مهم‌ترین اقدامات نیروی هوایی ارتش دانست و گفت: از ساعات ابتدایی سیل در مناطق مختلف کشور، ما با ایجاد پل‌های هوایی بین تهران و اهواز، تهران و خرم‌آباد و همچنین گلستان و البته آبادان به گرگان، چندین پرواز را انجام داده و ملزومات و کمک‌های مردمی را به سرعت به این مناطق انتقال دادیم. به طور مثال از فرودگاه آبادان به گرگان، لایروب‌هایی که در منطقه آق‌قلا هم‌اکنون مشغول فعالیت است را با سه سورتی پرواز انتقال دادیم.

نصیرزاده تصریح کرد: در پل هوایی که از تهران به اهواز ایجاد کردیم، تاکنون بیش از ۱۰ سورتی پرواز توسط هواپیمای بوئینگ ۷۴۷، بوئینگ ۷۰۷، C. ۱۳۰ و ایلوشین انجام شده و بالغ بر ۲۷۰ تن ملزومات که شامل چادر، ملزومات بهداشتی، مواد خوراکی، آب معدنی، پتو، چکمه و … بوده است را به استان خوزستان و لرستان انتقال دادیم.

وی با بیان اینکه فعالیت کادر پروازی نیروی هوایی برای امدادرسانی به سیل‌زدگان و انتقال کمک‌های مردمی به مناطق سیل‌زده به صورت ۲۴ ساعته بوده است، افزود: کارکنان و سربازان نیروی هوایی با جان و دل در حال خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هستند و در برخی مواقع به علت نبود تجهیزات لازم در فرودگاه‌ها، برای تخلیه اقلام کمکی به سیل‌زدگان از هواپیما‌های ۷۴۷ و ۷۰۷، این کار به دست سربازان و کادر نیروی هوایی انجام شد.

فرمانده نیروی هوایی ارتش در ادامه به کمک‌های ارسال شده توسط این نیرو برای مردم سیل‌زده کشورمان اشاره کرد و گفت: دو کیلومتر دیوار پیش‌ساخته بتنی از پایگاه هوایی وحدتی دزفول و همچنین ادوات مکانیزه و تجهیزات راهداری برای ایجاد سیل‌بند، بیش از ۱۰ تن اقلام خوراکی و سرویس‌های بهداشتی پیش‌ساخته توسط این نیرو برای مردم سیل‌زده کشورمان ارسال شده است.

نصیرزاده ادامه داد: در کنار نیرو‌ها و کارکنان نیروی هوایی که در مناطق سیل‌زده حضور دارند و البته کادر پروازی که وظیفه انتقال کمک‌های مردمی را بر عهده دارند، ۸۲۰ نفر از دانشجویان دانشگاه افسری نیروی هوایی نیز آماده اعزام به مناطق سیل‌زده هستند که با هماهنگی‌های انجام شده با امیر دریادار سیاری فرمانده قرارگاه جنوب ارتش و امیر حیدری فرمانده قرارگاه غرب ارتش، بنا به اعلام نیاز و به شکل تدریجی به مناطق سیل‌زده اعزام می‌شوند.

وی گفت: نیروی هوایی با تمام توان و امکانات، آماده خدمت‌رسانی به مردم عزیزمان در مناطق سیل‌زده است، اما بنا بر مسئولیتی که بر عهده نیروی هوایی گذاشته شده، عمده فعالیت این نیرو در بُعد ترابری و هوایی است.

فرمانده نیروی هوایی ارتش افزود: پرواز‌ها برای انتقال کمک‌های مردمی به صورت ۲۴ و مداوم در حال انجام است و همانگونه که گفتم تاکنون بیش از ۲۷۰ تن اقلام مورد نیاز سیل‌زدگان از تهران به اهواز و حدود ۳۰ تن از تهران به خرم‌آباد و ۲۲ تن از آبادان به گرگان و همچنین ۳۰ تن از شیراز به اهواز منتقل شده است.

نصیرزاده اظهار داشت: در پایگاه‌های نیروی هوایی نیز مراکزی برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی ایجاد شده و کمک‌های جمع‌آوری شده بلافاصله به مناطق سیل‌زده ارسال می‌شود. در کنار این کمک‌ها، بیل‌های مکانیکی، کامیون‌ها و تجهیزات مهندسی و راهسازی نیروی هوایی نیز در حال ارائه خدمت به سیل‌زدگان هستند و پادگان دزفول و امیدیه با تمام تجهیزات مهندسی، به خدمت‌رسانی به مردم سیل‌زده پرداخته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: عمده فعالیت نیروی هوایی در حوزه هوایی و انتقال کمک‌های هلال‌احمر و مردمی از سراسر کشور به استان‌های سیل‌زده اختصاص یافته و کمک‌هایی که توسط نیروی هوایی و کارکنان ما به مردم سیل‌زده اختصاص می‌یابد، با کامیون‌های نیروی هوایی ارتش به مناطق سیل‌زده ارسال می‌شود.

فرمانده نیروی هوایی ارتش در خصوص آمادگی پادگان‌های نیروی هوایی برای اسکان سیل‌زدگان نیز گفت: پایگاه دزفول نزدیک‌ترین پایگاه نیروی هوایی به مناطق سیل‌زده است و در این پایگاه شرایط و امکانات برای اسکان هموطنانمان مهیا شده، اما تاکنون نیازی به استفاده از این امکانات به وجود نیامده است، اما در سیل شیراز، بخش زیادی از سیل‌زدگان را در پادگان نیروی هوایی واقع در شیراز اسکان داده و سه روز از آن‌ها پذیرایی کردیم و امکانات مورد نیاز را در اختیار آن‌ها قرار دادیم تا بعد از آرام شدن شرایط، این عزیزان به شهر‌های خود عزیمت کنند.

هشدار نسبت به سیلابی شدن مسیل‌ها در جنوب آذربایجان غربی/ تعطیلی مدارس در نوبت صبح

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی گفت: مردم از اتراق در کنار مسیل‌ها و رودخانه‌ها خودداری کنند.

امیر عباس جعفری در گفتگو با ایسنا نسبت به سیلابی شدن مسیل‌ها در جنوب استان هشدار داد و افزود: طبق اطلاعیه هواشناسی از عصر سه شنبه تا بعد از ظهر چهارشنبه بارندگی‌ها همراه با صاعقه و طوفان برای استان پیش بینی شده است که بیشترین شدت بارش‌ها در جنوب استان خواهد بود.

وی گفت: بر اساس پیش بینی انجام شده سرعت تندباد در برخی از موارد از ۴۰ تا ۷۵ کیلومتر در ساعت می‌رسد و رانندگان باید از تردد در داخل و خارج شهر در زمان طوفانی شدن هوا پرهیز کنند.

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی تصریح کرد: مردم از ایستادن در مکان‌های مرتفع، کنار درختان، داربست‌های فلزی، کنار تابلو‌ها و مکان‌هایی که کار‌های عمرانی صورت می‌گیرد نیز پرهیز کرده و همچنین اشیای فلزی نصب شده در پشت بام‌های خود را برای جلوگیری از افتادن بر سر افراد جمع‌آوری کنند.

جعفری ادامه داد: دامداران، کشاورزان و عشایر از چرای دام‌های خود در مناطقی که احتمال وقوع سیل وجود دارد، پرهیز کنند.

مدارس ارومیه نوبت صبح تعطیل است.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آموزش و پرورش استان، به جهت بارش شدید باران و آب‌گرفتگی معابر مدارس ابتدایی نواحی یک و دو ارومیه همچنین سیلوانا و نازلو امروز چهارشنبه ۲۸ فروردین در نوبت صبح تعطیل است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت