کدام مدارس تا ۱۹ فروردین تعطیل هستند؟
طبق گفتههای رییس سازمان نوسازی مدارس، سیل در استان گلستان مدارس فرسوده و تخریبی را دچار آسیب جدی کرد که دیگر قابل استفاده نیستند از سوی دیگر بازگشایی مدارس از روز شنبه ۱۷ فروردین در استانهای سیل زده وضعیت متفاوتی دارد.
خبرگزاری تسنیم: بازگشایی مدارس مناطق سیلزده در روز شنبه ۱۷ فروردین خبری بود که پیش از این از سوی وزیر آموزش و پرورش اطلاع رسانی شد، اما با توجه به بارندگی روزهای اخیر و سیل شدید در استانهای لرستان و خوزستان، بازگشایی مدارس در روز شنبه با مشکلاتی همراه است.
طبق آنچه مسئولان آموزش وپرورش در دو روز گذشته اعلام کردند، تصمیمگیری نهایی درباره وضعیت بازگشایی مدارس مناطق سیلزده بر عهده ستاد مدیریت بحران و استانداران است.
برهمین اساس، استانداری خوزستان از ادامه تعطیلی مدارس ۸ شهر این استان تا تاریخ ۱۹ فروردین خبر داده است؛ براساس اعلام استانداری خوزستان، تمام مدارس اهواز، باوی، کارون، حمیدیه، دشت آزادگان، هویزه، شعیبیه شوشتر، روستاهای زاویه دزفول، شهرک بهروزی دزفول، بخش دارخوین، روستاهای غرب کارون خرمشهر و شوش در روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه هفته آینده ۱۷ تا ۱۹ فروردین ۹۸ تعطیل شد.
در استان لرستان نیز با توجه به شدت سیل، بازگشایی مدارس در شهرهایی مانند معمولان و پلدختر دشوار است، وزیر آموزش و پرورش در اینباره گفته است "در شهرهایی مانند معمولان و پلدختر شدت سیل بسیار بوده است و بازگشایی مدارس پس از عادیسازی اوضاع، بازگشت مردم به زندگی و اطمینان از عدم تهدید جان دانشآموزان خواهد بود. "
در استان گلستان با وجود جاری بودن آب در بخشی از شهر آققلا و گمیشان و درگیربودن برخی مدارس با آب، آموزشوپرورش از تلاش برای بازگشایی مدارس در روز شنبه ۱۷ فروردین خبر میدهد.
وزیر آموزش و پرورش که برای بازدید از وضعیت مدارس سیلزده به استان گلستان رفت از ارسال ۵۵ تا ۶۰ کانکس برای شروع مدارس از روز شنبه خبر داد و گفت: تجهیزات کلاسی هم رسیده است و آموزش و پرورش آمادگی دارد که ۱۷ فروردین تحصیل بچهها بدون وقفه ادامه پیدا کند البته در برخی مناطق مشکلاتی برای برخی مدارس وجود دارد مانند آبگرفتگی در اطراف مدارس وجود دارد و امکان رفت و آمد نیست و در این موارد مدارس جایگزین پیشبینی شده است.
۱۶ هزار جلد کتاب درسی و ۳۵۰۰ میز ونیمکت نیز برای دانشآموزان مناطق سیلزده استان گلستان ارسال شده است تا روز شنبه ۱۷ فروردین با پایان تعطیلات نوروزی به مدارس بروند.
همچنین مدارس مناطق سیلزده به عنوان مراکزی برای اسکان خانوادههای آسیبدیده مورد استفاده قرار گرفتهاند، در استان خوزستان طبق گفتههای مدیرکل این استان یک هزار نفر از اهالی روستاهای منطقه الهایی که درگیر سیل شدهاند در سه مدرسه آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز اسکان یافتهاند و جمعیت هلال احمر نیز چادرهایی را در مدارس برپا کرده است، در چنین شرایطی، وضعیت بازگشایی مدارس مورد سوال است.
در همین رابطه، مهرالله رخشانی مهر؛ رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره چرایی اصرار برای بازگشایی مدارس در مناطق سیلزده از روز شنبه ۱۷ فروردین با این حجم از آسیبها اظهار کرد: آموزش دانشآموزان برای ما مهم است و تا پایان سال تحصیلی جاری ۴۰ روز بیشتر فرصت نداریم و اگر بخواهیم کلاسهای درس را به صورت فشرده برگزار کنیم باعث افت تحصیلی دانشآموزان میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که "وقتی مدارس آسیب دیدهاند و داخل آنها آب است چگونه میخواهید کلاسهای درس را برگزار کنید؟ " افزود: صحبت ما برای بازگشایی مدارس از روز شنبه ۱۷ فروردین مربوط به استان گلستان بود که ۱۰ روز از سیل آن میگذرد و ما در تمام این مدت فرصت لازم برای برنامهریزی داشتیم به عنوان مثال در گنبد کاووس مدارس از زیر آب بیرون آمده و برای حضور دانشآموزان در روز شنبه آماده هستند، اما در آققلا و گمیشان برخی مدارس زیر آب رفتهاند و برخی نیز به عنوان کانون مدیریت بحران مورد استفاده قرار میگیرند.
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: در اداره آموزش و پرورش شهر آققلا، ارتش بیمارستان صحرایی برپا کرده است و از سویی دیگر برخی مدارس برای اسکان در اختیار مردم سیلزده قرار دارند.
رخشانی مهر در پاسخ به این پرسش که "پس چگونه در این شرایط از روز شنبه مدارس دایر خواهد بود؟ " عنوان کرد: حدود ۵۰ تا ۶۰ کانکس به استان گلستان ارسال شده است و برخی مدارس آسیب ندیدهاند که آنها نیز بهصورت دو شیفت فعالیت میکنند، آموزش و پرورش آماده برگزاری کلاسهای درس در صبح شنبه ۱۷ فروردین است، اما ممکن است ستاد مدیریت بحران اعلام کند که در این شرایط تعطیلی مدارس ادامه دارد و آموزشوپرورش نیز باید آن را بپذیرد.
وی با اشاره به اینکه در خصوص استان لرستان هنوز آماری از وضعیت مدارس آسیبدیده نداریم و شرایط در آنجا کاملاً با استان گلستان متفاوت است، افزود: وقتی مردم در مدارس اسکان دارند کاملا با آنها همراهی میکنیم و هیچ فشاری برای تخلیه مدارس نمیآوریم.
وی در پایان با اشاره به اینکه در استان گلستان بر اثر سیل، آب وارد موتورخانه برخی مدارس شده و از سقف برخی مدارس آب چکه کرده است، بیان کرد: این خسارتها حدود ۲۶ میلیارد تومان تخمین زده شده است از سوی دیگر آب باعث آسیب جدی به مدارس تخریبی شده است که دیگر قابل بهرهبرداری نیستند و باید تخریب و از نو ساخته شوند همچنین در استان مازندران سیل به ۱۰۸ مدرسه ۵ میلیارد تومان آسیبزده است و در استان لرستان هنوز آمار دقیقی از میزان آسیبها نداریم.
دیدگاه تان را بنویسید