خبرها از سیل خوزستان/شکسته شدن سیل بند روستای بیت غایب
فرماندار شوش با اشاره به شکسته شدن سیل بند روستای "بیت غایب"، از تلاش جهت ترمیم آن خبر داد.
خبرگزاری ایسنا: فرماندار شوش با اشاره به شکسته شدن سیل بند روستای "بیت غایب"، از تلاش جهت ترمیم آن خبر داد.
عدنان غزی اظهار کرد: سیل بند روستای بیت غایب شوش شکسته شده تجهیزات مورد نیاز جهت ترمیم سیل بند به منطقه اعزام شده است. این سیل بند ۷۸ روز در برابر فشار آب مقاومت کرده بود.
فرماندار شوش در خصوص حرکت آب به سمت مزارع حاشیه دز، گفت: پیش از این با همکاری روستاییان جهت جلوگیری از ورود آب به سمت شهر، آب به سمت مزارع کشاورزی هدایت شده بود، اما با شکسته شدن سیل بند، وسعت اراضی زیر آب رفته بیشتر شده است.
غزی عنوان کرد: این روستا به طور کامل تخیله شده است. احشام این روستا نیز از یک هفته پیش به شرکت میان آب منتقل شده بودند.
لزوم تخلیه برخی منازل کوی سید خلف و چنیبیه اهواز
معاون خدمات شهری شهرداری اهواز خواستار تخلیه منازل در معرض خطر سیلاب در منطقه کوی سید خلف و چنیبیه شد.
علیرضا عالیپور در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: اکنون آب به مجاورت جادههای ساحلی اهواز رسیده و بخشهایی از جاده ساحلی دچار شکافهای طولی شده است.
وی افزود: آبگرفتگی جادههای ساحلی اهواز به جز زیر پل سوم از سمت شرق به علت عدم تخلیه فاضلاب و سوار شدن رودخانه بر روی خروجی فاضلاب بوده است یعنی لولهها آب را در جهت معکوس برمی گردانند؛ بنابراین این آبگرفتگیها نبوده و از حیث سیل بند مشکلی ایجاد نشده است.
عالیپور اظهار کرد: آبگرفتگیها به دلیل برگشت آب رودخانه کارون از طریق مجاری فاضلاب به شهر بوده است و در صورت استمرار بارندگیها این مشکل را در منطقه ۶ شهرداری اهواز نیز خواهیم داشت.
معاون خدمات شهرداری اهواز گفت: هر چند احتمال آبگرفتگی منازل در مناطق شهری وجود نداد، اما احتمال آبگرفتگی برخی منازل تصرفی در کوی سید خلف و چنیبیه وجود دارد.
عالیپور با بیان اینکه باید منازل در معرض خطر منطقه کوی سید خلف و چنیبیه تخلیه شوند، ادامه داد: برخی منازل مناطق در کوی سید خلف و چنیبیه در بستر رودخانه قرار دارند و از استحکام لازم برخوردار نیستند. دیوارهای این منازل در بستری از نخالههای ساختمانی که به درون رودخانه ریخته شده بود، احداث شده اند و ممکن است خاک بستر نخالههای ساختمانی زیر این منازل دچار آب شویی شود و پایداری منازل در خطر قرار بگیرد.
معاون خدمات شهرداری اهواز گفت: ساکنان این منازل با استفاده از خاکریزی اراضی استحصالی ناشی از کم شدن آب رودخانه اقدام به ریختن نخاله و ساخت منازل مسکونی کرده اند.
وی بیان کرد: متاسفانه مشاهده شده در برخی مناطق برخی مسیلهای طبیعی یا کانالهای انتقال آب بر اثر تصرفات غیرمجاز به وسیله نخالههای ساختمانی پر شده اند و از تخلیه صحیح آب جلوگیری کرده اند. در سلیم آباد در منطقه ۶ شهرداری اهواز یکی از کانالهای بزرگ تخلیه آب رودخانه کارون به وسیله تصرفات مسدود شده و مشکلاتی ایجاد کرده است.
نجات یک غریق از رودخانه کارون
سرپرست اداره ارتباطات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز از نجات فرد سقوط کرده در کارون توسط غواصان سازمان آتش نشانی اهواز خبر داد.
علی میری اظهار کرد: ساعت ۵:۲۱ امروز (۱۲ فروردین ماه) گزارش سقوط فردی از پل طبیعت به درون رودخانه کارون اطلاع رسانی شد. خوشبختانه این فرد توسط غواصان سازمان آتش نشانی از مرگ حتمی نجات یافت
وی افزود: وی جهت ادامه درمان به عوامل اورژانس ۱۱۵ تحویل داده شد.
به گزارش ایسنا، پیش از این هشدارهای لازم جهت عدم نزدیک شدن به رودخانه کارون و تردد به پلهای خوزستان مخصوصا پل طبیعت داده شده بود. همچنین برای جلوگیری از تردد مردم و مسافران نوروزی بر پل طبیعت، این پل توسط نردههایی مسدود شده بود.
رگبار باران ادامه دارد
مدیرکل هواشناسی خوزستان از ادامه رگبار باران، رعد و برق، وزش باد قابل ملاحظه و احتمال تگرگ تا ۲۴ ساعت آینده خبر داد.
محمد سبزه زاری در گفتگو با ایسنا - منطقه خوزستان، اظهار کرد: آسمان خوزستان تا ۲۴ ساعت آینده نیمه ابری تا ابری همراه با رگبار باران، رعد و برق، وزش باد قابل ملاحظه و احتمال تگرگ به ویژه در نیمه شمالی و شرقی خوزستان پیش بینی میشود.
وی افزود: از اواخر وقت امشب شاهد کاهش ناپایداریها در اکثر مناطق استان خواهیم بود. با توجه به حجم بارشها در این مناطق، آبگرفتگی معابر و طغیان مسیلها پیش بینی میشود.
سبزه زاری ادامه داد: در این ایام خلیج فارس مواج خواهد بود. همچنین بارش در ارتفاعات به شکل برف پیش بینی میشود.
مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: در شبانه روز گذشته امیدیه با ۳۰ و دهدز با ۱۲ درجه سانتیگراد به ترتیب گرمترین و خنکترین نقاط خوزستان بوده اند. تغییرات دمای اهواز در این مدت نیز بین ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتیگراد در نوسان بود.
بیشترین میزان بارندگی طی ۲۴ ساعت گذشته در حسینیه اندیمشک با ۴۲.۵ میلیمتر ثبت شده است
مدیرکل هواشناسی خوزستان با اشاره به میزان بارندگیهای شب گذشته گفت: بیشترین میزان بارندگی طی ۲۴ ساعت گذشته در حسینیه اندیمشک با ۴۲.۵ میلیمتر ثبت شده است.
محمد سبزهزاری در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته میزان بارندگی در حسینیه اندیمشک ۴۲.۵ میلیمتر، لالی ۲۳.۱ میلیمتر، گتوند ۱۷.۲ میلیمتر، ایذه ۱۱.۸ میلیمتر، دزفول ۱۱.۱ میلیمتر، شوشتر ۸.۹ میلیمتر ثبت شده است.
وی افزود: همچنین میزان بارندگی در این مدت در مسجدسلیمان ۸.۹ میلیمتر، دهدز ۷.۶ میلیمتر، اهواز ۴.۷ میلیمتر، ایستگاه کشاورزی اهواز ۱.۴ میلیمتر، شوش ۴.۵ میلیمتر، آغاجاری ۴.۱ میلیمتر، بستان ۳.۴ میلیمتر، بهبهان ۴.۱ میلیمتر گزارش شده است.
جهانگیری: خسارتهای ناشی از سیل کشاورزان جبران خواهد شد
معاون اول رییس جمهور گفت: برای سیلابهایی که در کشور رخ داده است محدودیت منابع نداریم و مصوبات خوبی را در این زمینه در دولت داشته ایم.
به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری امروز ۱۲ فروردین ماه در حاشیه بازدید از سد دز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در استان کرمانشاه مدیریت استان بر اوضاع مسلط بود، اما میزان بارندگیها کمتر از استان خوزستان بود. در این استان مسوولان خود را برای بارندگیهایی که از شب گذشته آغاز شده و تا چهارشنبه ادامه پیدا میکند، آماده کرده اند.
وی افزود: امیدواریم بر اساس توانمندیهای مدیریتی و آمادگی که در استان کرمانشاه وجود دارد، با مشکل جدی در این استان مواجه نشویم.
معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: شب گذشته به استان لرستان سفر کردم و از همان ابتدای سفر با بارشهای شدیدی در منطقه مواجه شدیم. در این استان آب در رودخانه بالا آمده بود و در برخی از مناطق وارد شهر شده بود.
جهانگیری عنوان کرد: در تماسی که با وزیر کشور داشتم، قرار است تا از استان اصفهان و استان مرکزی کمک و امکانات مورد نیاز استان لرستان تامین شود و پیش بینیهای لازم در این زمینه انجام گرفته است.
معاون اول رییس جمهور بیان کرد: با توجه به اینکه امکان پرواز به استان خوزستان نبود، با ماشین به خوزستان آمده ام و در مسیر سیلابهایی که به سمت خوزستان میآمدند را مشاهده کردم.
جهانگیری با اشاره به اینکه سد دز یکی از مهمترین سدها در کنترل سیلاب است، بیان کرد: این سد یکی از مستحکمترین سدها است و متخصصان و مسوولان آن هیچ دغدغهای از پایداری این سد ندارند.
وی ادامه داد: آنچه که اکنون مهم است میزان ورودی سد است که حدود ۵ هزار مترمکعب است و بر اساس پیش بینیها احتمال افزایش آن نیز وجود دارد.
معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: تدبیر استاندار خوزستان و مسوولان آن است که سیلابی که در پشت این سد قرار میگیرد، به نحوی خارج شود که کمترین آسیب به بخشهای پایین دست و سد وارد شود.
جهانگیری ادامه داد: برای سیلابهایی که در کشور رخ داده است محدودیت منابع نداریم و مصوبات خوبی را در این زمینه در دولت داشته ایم.
معاون اول رییس جمهور از آخرین وضعیت سد دز بازدید کرد
به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری امروز ۱۲ فروردین ماه در اولین روز سفر خود به خوزستان از آخرین وضعیت سد دز بازدید کرد.
وی در این بازدید در جریان آخرین وضعیت دریچههای این سد، میزان دبی ورودی و خروجی آن و همچنین فضای خالی مخزن قرار گرفت.
در حال حاضر میزان خروجی آب از سد دز ۱۸۰۰ متر مکعب بر ثانیه و ورودی آب به این سد ۳۵۰۰ متر مکعب بر ثانیه است.
در این بازدید وزیر بهداشت، وزیر ورزش و جوانان، استاندار خوزستان، نمایندههای شهرستانهای دزفول و اندیمشک و جمعی از مسوولان کشوری و استانی حضور داشتند.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با بیان اینکه میزان آبی که وارد خوزستان میشود مدیریت شده است، گفت: اگر رهاسازی آب خارج از برنامه ریزی انجام میشد مطمئناً نه تنها روستاها بلکه بسیاری از شهرهای خوزستان زیر آب میرفت.
کیامرث حاجی زاده در گفت و گوی تلویزیونی اظهار کرد: تاکنون مدیریت و رهاسازی آب بر اساس میزان ورودی آب به سدهای خوزستان انجام شده است.
وی افزود: بارندگی امروز و روز گذشته در بالادست موجب افزایش میزان دبی ورودی سدهای خوزستان شده است در حالی که هنوز خروجی سدها ثابت مانده است. البته در شمال و شرق خوزستان بارندگی داشتیم و به میزان آب بین حوضهای افزوده شده است.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: این افزایش آوردها موجب شده برخی روستاهای خوزستان دچار آبگرفتگی شوند. تاکنون در مجموع ساکنان ۱۲ روستا جهت پیشگیری از خطرات احتمالی جابه جا شده اند.
حاجی زاده بیان کرد: در برخی روستاها هنوز آبی وارد نشده است، اما برای پیشگیری از خطرات احتمالی، تخلیه شده اند. روستاهای تخلیه شده در شعیبیه شوشتر، منطقه بامدژ دز بخش مرکزی اهواز، شوش و سوسنگرد بوده اند.
وی عنوان کرد: میزان آبی که وارد خوزستان میشود مدیریت شده است، زیرا اگر خارج از برنامه ریزی آب رهاسازی میشد، مطمئناً نه تنها روستاها بلکه بسیاری از شهرهای خوزستان زیر آب میرفت.
وی با اشاره به بازدید از روستاهای بخش دارخوین شهرستان شادگان، گفت: معین این منطقه شرکت نفت و گاز اروندان تعیین شده است تا تجهیزات مورد نیاز را تامین کند که اقدامات خوبی هم شده است. یک تا دو روستای دارخوین در نزدیک رودخانه هستند و به دلیل اینکه ممکن است مجددا افزایش دبی داشته باشیم، اقدامات پیشگیری در منطقه دریسیه در حال انجام است.
حاجی زاده با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده جهت اسکان اضطراری در روستاها و شهرهای خوزستان، گفت: در روستاها اردوگاههای اسکان اضطرای و در شهرها مدارس و سالنهای ورزشی جهت اسکان اضطراری در نظر گرفته شده اند. همچنین دانشگاههای علوم پزشکی، هلال احمر، شرکت برق، آب و فاضلاب و سایر ارگانها را مکلف کرده ایم تا سرویس دهی لازم را انجام دهند.
تاسیسات نفتی خوزستان ایمن شدهاند
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب وضعیت تاسیسات نفتی استان خوزستان را در صورت وقوع سیل در این استان تشریح کرد.
احمد محمدی در گفتگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه تمهیدات لازم برای مقابله با سیل در استان خوزستان اندیشیده شده است، اظهار کرد: از نیمه آبانماه سال گذشته که بارندگیها آغاز و بحث سیل در خوزستان مطرح شد پیشگیریهای لازم صورت گرفت و شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با مسئولان استان خوزستان همکاریهای لازم را انجام دادند.
وی با بیان اینکه شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در شرایط فعلی در دو جبهه فعالیت میکند، ادامه داد: جبهه نخست بحث تولید نفت و پشتیبانی و سرویسدهی است که باید مراقبتهای لازم صورت گیرد و بحث دیگر کمک به ستاد بحران استان خوزستان است.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با تاکید بر اینکه بحران خاصی تأسیسات نفتی را تهدید نمیکند، گفت: پیشگیریهای لازم و حداکثری صورت گرفته و تاکنون خسارت خاصی گزارش نشده است. البته تهدید همیشه وجود دارد، اما نگرانی خاصی در این زمینه که سیل به تأسیسات نفتی استان خوزستان آسیب برساند نداریم.
محمدی با تاکید بر اینکه شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب آمادگی لازم برای مقابله با وقوع سیل را دارد، توضیح داد: همه تأسیسات نفتی از جمله خطوط لوله و چاهها ایمن شدهاند و همکاران به نوبت در مناطق نفتی حضور دارند.
جای نگرانی در خصوص کیفیت آب آشامیدنی اهواز وجود ندارد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز با اشاره به اینکه مردم نگران کیفیت پایین آب شرب اهواز نباشند، گفت: سیلابهای اخیر و بالا رفتن کدورت آب رودخانهها بر روی کیفیت آب هیچ اثر منفی نگذاشته است.
فردوس کریمی در خصوص کیفیت آب شرب اهواز اظهار کرد: اگرچه در شرایط سیلاب همه چیز دچار مشکلاتی میشود، اما مردم نگران کیفیت پایین آب شرب اهواز نباشند. در حال حاضر کیفیت آب شرب اهواز بسیار مطلوب و بهداشتی است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز تصریح کرد: بیش از ۸۰ درصد از آب اهواز از طرح غدیر و کرخه تامین میشود و جای نگرانی در بحث کیفیت آب وجود ندارد.
کریمی خاطرنشان کرد: سیلابهای اخیر و بالا رفتن کدورت آب رودخانهها بر روی کیفیت آب هیچ اثر منفی نگذاشته و آب با کیفیت مطلوب در اختیار شهروندان اهوازی قرار میگیرد.
معاون اول رییس جمهور به منظور بررسی آخرین وضعیت مناطق سیل زده و سدهای خوزستان، وارد اندیمشک شد.
به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری امروز، ۱۲ فروردین ماه در سفری دو روزه به خوزستان از مناطق سیل زده این استان بازدید میکند. وی امروز در اولین روز از سفر خود وارد اندیمشک شد تا از مناطق درگیر سیلاب این شهرستان بازدید کند.
جهانگیری در ادامه روز اول سفر خود به اهواز میآید تا در جلسه مدیریت بحران استان حضور پیدا کند و در خصوص آخرین وضعیت سیلاب خوزستان تصمیم گیری کند.
معاون اول رییس جمهور در روز دوم سفر خود به خوزستان از سایر مناطق درگیر سیلاب این استان بازدید خواهد کرد.
معاون میراث فرهنگی خوزستان و مدیر پایگاه میراث جهانی سازههای آبی ـ. تاریخی شوشتر گفت: باتوجه به اعلام حالت فوقالعاده در استان خوزستان، کلیه گردشگران و شهروندان از حضور در حاشیه رودخانهها در شوشتر منع شدهاند.
محمدحسین ارسطوزاده در این مورد اظهار کرد: از آنجا که میراث جهانی سازههای آبی تاریخی شوشتر در جوار رودخانهها قرار دارند، هشدارها بسیار جدی هستند و به منظور تأمین امنیت گردشگران نوروزی و نیز پایش آثار تاریخی، محوطه تاریخی آسیابهای شوشتر و دیگر بناهای همجوار با رودخانه تا اطلاع ثانوی تعطیل هستند و امکان بازدید برای گردشگران میسر نیست.
معاون میراث فرهنگی خوزستان از مدیران ادارات میراث فرهنگی شهرستانها و همچنین پایگاههای میراث فرهنگی فرهنگی و جهانی استان خواست تا تمهیدات لازم برای جلوگیری از حضور گردشگران در مناطق حادثهخیز را به عمل آورند و در صورت لزوم محوطههایی که احتمال بروز حادثه در آنها میرود را روی گردشگران مسدود و مسافران و گردشگران نوروزی را به محلهای امن هدایت کنند.
استاندار خوزستان با اشاره به تخلیه ۲۷ روستا در استان گفت: تا روز گذشته حدود ۹۰ درصد از حجم مخازن سدهای خوزستان پر شده است.
غلامرضا شریعتی در گفتوگویی تلویزیونی اظهار کرد: تاکنون ساکنین ۲۷ روستای خوزستان تخلیه شدهاند و به ساکنین ۴۴ روستای دیگر نیز که در خطر سیلاب قرار دارند، اعلام کردهایم که محل سکونت خود را ترک کنند.
وی افزود: ۲۷ روستایی که ساکنین آنها از محل زندگیشان منتقل شدهاند، صرفا دچار آبگرفتگی نشده بودند و برخی از آن روستاها در خطر سیلاب قرار داشتند.
استاندار خوزستان با اشاره به اینکه سیلبندها در بسیاری از مناطق تقویت شدهاند، تصریح کرد: به دلیل مسایل ایمنی در حال تخلیه روستاهایی هستیم که در خطر سیلاب قرار دارند و در این زمینه در حال قانع کردن ساکنین روستاها هستیم که محل زندگی خود را ترک و به مناطق امن بروند.
شریعتی با بیان اینکه شاهد سرریز از سدهای خوزستان نبودهایم، ادامه داد: مدیریت سدها در کنترل است و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.
وی عنوان کرد: طغیان رودخانه و همچنین بارشها در استانهای بالادست به سمت خوزستان میآید و استان را با شرایط فعلی مواجه کرده است و باید این سیلابها نیز کنترل شوند.
استاندار خوزستان بیان کرد: در حال حاضر حدود ۹۰ درصد از حجم مخازن استان خوزستان پر شده است و در این زمینه باید با مدیریت مناسب و تدبیر شرایطی را فراهم کنیم که شاهد کمترین خسارت اجتماعی، فنی و ... باشیم.
مدیرکل هواشناسی خوزستان در روز گذشته با اشاره به آغاز بارندگی در خوزستان، گفت: این بارشها در حوضههای آبریز کرخه، دز و کارون خواهد بود.
محمد سبزهزاری در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: بیشترین بارشها را در مناطق شمالی و شرقی خوزستان خواهیم داشت. این بارشها در حوضههای آبریز کرخه، دز و کارون خواهد بود.
وی افزود: مشکل اصلی، خود این حوضهها نیستند بلکه مشکل حوضههای بالادستی است. استانهای ایلام، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد روز گذشته و امروز بارشهای خیلی خوبی داشتند و روز گذشته نیز در همین بارندگیهای بعد از ظهر ایلام حدود ۸۰ میلیمتر و لرستان حدود ۶۰ میلیمتر بارندگی داشتهاند که این بارندگیها تا امروز ادامه خواهد داشت.
سبزهزاری ادامه داد: دیروز ابتدای بارندگیها بود و با توجه به اینکه بارشها تا پایان امروز ادامه دارند و سدهای خوزستان نیز دیگر جایی ندارند، موجب میشود که وضعیت کنونی وضعیت خوبی نباشد.
مدیرکل هواشناسی خوزستان اظهار کرد: بارشها تا امشب ادامه دارد.
ستاد مدیریت بحران استانداری خوزستان با ارسال پیامک به شهروندان ساکن مناطق در خطر سیلاب در اهواز هشدار داد.
به گزارش ایسنا، در این پیامک که یکشنبه شب و بامداد دوشنبه از سوی مدیریت بحران استانداری خوزستان به تلفن همراه ساکنان برخی مناطق شهر اهواز ارسال شده، آمده است: «شما در بستر سیلابی رودخانه و در معرض خطر میباشید.»
همچنین در پیامک دیگری به شهروندان گوشزد شده: «سیلاب ورودی به استان و میزان خروجی سدها کاملا مدیریت شده میباشد، ولی از تردد و توقف در مناطق مستعد سیلاب به ویژه حاشیه رودخانهها و جادههای ساحلی که در بستر رودخانهها قرار دارند خودداری کنید.»
دانشگاه رامین تا ۲۴ فروردین تعطیل شد
بنا به اعلام روابط عمومی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، به دلیل شرایط فوق العاده استان این دانشگاه تا ۲۴ فروردین تعطیل است.
منطقه خوزستان، در اطلاعیه منتشر شده از سوی روابط عمومی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان آمده است:
"بدین وسیله به اطلاع میرساند در پی بارشهای بی سابقه اخیر و شرایط فوقالعاده در استان خوزستان، شروع کلاسهای درس تا ۹۸/۱/۲۴ به تعویق میافتد؛ لذا کلیه کلاسهای درس، آزمایشگاهها، سراهای دانشجویی، سلف سرویس و سرویسهای ایاب و ذهاب و خدمات دانشجویی تعطیل میباشند و دانشجویان عزیز قویا از مراجعه به دانشگاه خودداری نمایند. بدیهی است سراهای دانشجویی از روز ۹۸/۱/۲۳ پذیرای دانشجویان عزیز میباشند.
دیدگاه تان را بنویسید