هشدار وقوع سیلاب در شمال خوزستان/اطلاعیه فوری سازمان آب و برق
سازمان آب و برق خوزستان اعلام کرد که با پایش حجم آبهای ورودی به مخزن سد دز از ۴۸ ساعت آینده به صورت پلکانی و تدریجی دبی خروجی از سد دز به ۲۰۰۰ متر مکعب رسیده و احتمال افزایش آن نیز محتمل خواهد بود.
خبرگزای تسنیم: سازمان آب و برق خوزستان اعلام کرد که با پایش حجم آبهای ورودی به مخزن سد دز از ۴۸ ساعت آینده به صورت پلکانی و تدریجی دبی خروجی از سد دز به ۲۰۰۰ متر مکعب رسیده و احتمال افزایش آن نیز محتمل خواهد بود. در روزهای اخیر سیلابهای متعددی در حوضه آبریز کارون به وقوع پیوست که ۸۵ درصد این سیلابها در سدهای بزرگ احداث شده بر روی این رودخانه به خصوص سد بزرگ گتوند، مهار شد و ۱۵ درصد سیلابها به صورت مدیریت شده به سمت تالاب هورالعظیم هدایت شد.
در حوضه آبریز دز نیز که سیلابهای متعدد از بهمن ماه تا فروردین ماه در سد دز مهار شده بود، این سد قدیمی را در شرایطی قرار داد که جایی برای مهار سیلابی دیگر نداشت؛ از اینرو با هماهنگی وزارت نیرو، سازمان آب و برق خوزستان و استانداری این استان، رهاسازی مدیریت شده آب به اندازه نزدیک به ۴ برابر سد کرج در حالت پُر (۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون مترمکعب آب) از مخزن سد دز صورت گرفت تا این سد آماده مهار سیلابی بزرگ باشد.
در حوضه کرخه نیز که در بهمن ماه سال گذشته شاهد مهار سیلابی عظیم با دبی ۶۸۰۰ مترمکعب در ثانیه در مخزن سد کرخه بودیم، رهاسازی مدیریت شده آب از مخزن این سد در دستور کار قرار گرفت، اگرچه عدم رعایت حریم رودخانه در پایین دست این سد، کار رهاسازی آب را با مشکلات عدیدهای مواجه کرده است.
وجود سد بزرگ گتوند بر روی کارون، خیال مدیران منابع آب کشور و ستاد مدیریت بحران را از احتمال وقوع سیلاب در حوضه آبریز کارون تا اندازه زیادی راحت کرده، اما مدیریت به هم پیوسته آب در حوضه کارون نیز در دستور کار مجموعه وزارت نیرو و شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران است.
سازمان آب و برق خوزستان طی اطلاعیهای فوری نسبت به وقوع سیلاب در حوضه آبریز دز هشدار داد.
متن این اطلاعیه بدین شرح است: "با پایش حجم آبهای ورودی به مخزن سد دز از ۴۸ ساعت آینده به صورت پلکانی و تدریجی دبی خروجی از سد دز به ۲۰۰۰ متر مکعب رسیده و احتمال افزایش آن نیز محتمل خواهد بود؛ از آنجاییکه لازم است طبق دستورالعملها و قوانین ایمنی سیلاب محتمل پیش رو خروجیهای آب از سد دز افزایش یابد و بصورت پلکانی به بیش از ۲۰۰۰ متر مکعب بر ثانیه برسد، افزایش خروجی به میزان فوق الذکر احتمال وقوع خسارات قابل توجه در پایین دست این سد را به شدت افزایش میدهد؛ لذا با هشدار مجدد انجام اقدامات لازم متناسب با شرایط سیلابی مورد تأکید است وباید دستگاههای اجرایی مرتبط ضمن آمادگی کامل، برنامه ریزی لازم برای روبرو شدن با شرایط سیلابی پیش رو را داشته باشند. همچنین موارد زیر توصیه جدی میگردد:
۱-آمادگی برای افزایش دبی از سد دز و اطلاع رسانی به مردم مستقر درمناطق حاشیه رودخانه دز
۲-آمادگی و برنامه ریزی اضطراری و از پیش طراحی شده برای تخلیه بازههای پر خطر و سیلابی مناطق مسکونی شهری و روستایی مسیر رودخانه دز و تعیین نقاط مطمئن و تمهیدات لازم برای این منظور
۳-تحکیم سیل بندها و رفع موانع احتمالی در مناطق پرخطرتوسط دستگاههای مسئول"
دیدگاه تان را بنویسید