آخرین وضعیت سیلاب در گلستان
فرماندار آققلا گفت: وضعیت سیلاب در شهرستان بحرانی است و در تلاش هستیم در ابتدا جان مردم را نجات دهیم.
خبرگزاری فارس: امانگلدی ضمیر امشب در گفتگو با خبرنگاران استان در خصوص آخرین وضعیت سیلاب در این شهرستان اظهار کرد: مشکل حاکم در حوزه سلاب در آققلا موضوع سرریز شدن آب سدگلستان و سد وشمگیر است. وی ادامه داد: وضعیت در آققلا وضعیت خوبی نیست و وضعیت بحرانی است و امروز استاندار گلستان، نماینده، ولی فقیه در گلستان و نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی در آققلا حاضر شدند و هنوز پیگیریها در حال انجام است. فرماندار آققلا خاطرنشان کرد: تمامی نیروها و امکانات برای امدادرسانی به مردم و کنترل سیلاب بسیج شده و بکار گرفته شده، اما شدت سیلاب به اندازهای است که شهرستان را دچار مشکل کرد. ضمیر بیان کرد: تلاش ما بر این است در درجه اول جان مردم را حفظ کرده و نجات دهیم و سعی بر این است مدیریت به صورتی انجام شود کمترین خسارت ممکن به اموال مردم وارد شود. لازم به ذکر است، نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با خبرنگاران در این خصوص اظهار کرد: ما از صبح با ستاد بحران در منطقه هستیم و همه در تلاش هستند، اما حجم آبی که از سمت گنبدکاووس به سمت آققلا میآید بسیار زیاد است. نبی هزارجریبی تصریح کرد: به دلیل کمبود ادوات و امکانات کار با مشکل کرده، اما با این وجود همه در تلاشند بهترین امدادرسانی را به مردم داشته باشیم. وی گفت: در مرحله اول اولویت حفظ جان مردم است و در مرحله بعد برآورد خسارت و جبران آن است که مجمع نمایندگان با جدیت آن را پیگیری خواهد کرد.
تخریب ۲۰ دهنه چشمه آب در سیل گلستان/ تداوم قطع آب شرب ۴۰ روستا مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی گلستان از تخریب ۲۰ دهنه چشمه آب در حادثه سیل دو روز گذشته خبر داد و گفت: بیش از ۱۵ کیلومتر از خطوط انتقال آب در نقاط مختلف استان از بین رفته است.
بهزاد هرمزی امشب در گفتگو با خبرنگاران استان گلستان اظهار کرد: با توجه به حجم عظیمی از بارندگی که حتی از سیل سال ۱۳۸۰ هم بیشتر بوده، ۳۳۹ روستا متاثر از این بارندگی شده که بیش از ۲۱۰ روستا با مشکلات جدی و حاد روبرو بودهاند. وی ادامه داد: در این حادثه سیل بیش از ۲۰ دهنه چشمه آب را از دست دادهایم و رودخانهها آب بسیار زیادی را با خودش آورده و، چون اغلب خطوط انتقال در کنار رودخانهها قرار دارد باعث شده بیش از ۱۵ کیلومتر خطوط انتقال آب شرب در نقاط مختلف از دست برود و نتوانیم از این خطوط برای انتقال آب استفاده کنیم. مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی گلستان تصریح کرد: رانش زمین باعث شد خطوط انتقال در کوهها نیز از بین برود و تعدادی از این خطوط انتقال در فرصت کوتاه قابل بازسازی نیست، اما با این وجود حدود ۱۷۵ روستا در حال حاضر با اقدامات انجام شده از نعمت آب شرب بهرهمند شدند. هرمزی بیان کرد: در تلاش هستیم تا آب شرب کمتر از ۴۰ روستای حادثه دیده استان گلستان هم وصل شود، اما شدت آسیبها به حدی است که جبران خسارتها نیازمند تلاش دو چندان است. وی با اشاره به قطع برق بسیاری از روستاهای حادثه دیده و تلاش شرکت توزیع نیروی برق برای وصل شدن شبکه برق روستاها، تاکید کرد: در برخی مناطق هنوز قطعی برق وجود دارد که همکارانم در شرکت توزیع نیروی برق با وجود این بارش باران و هوای سرد در تلاش هستند برق این روستاها هم وصل شود. مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی گلستان گفت: برخی از نقاط به دلیل از بین رفتن مسیرهای دسترسی و بسته بودن محورها نتوانستیم به مردم خدمترسانی کنیم. هرمزی گفت: در حال حاضر رودخانههای «گرگانرود» و «اترک» حجم عظیمی از آب را منتقل میکنند و در حال حاضر امکان بازسازی خطوط انتقال این منطقه هم میسر نیست، اما آبرسانی سیار در تمامی روستاها در حال انجام است. وی در پایان بیان کرد: باید از صبوری مردم در این عرصه تشکر کنیم و ما نیز به عنوان خادمان مردم در تلاشیم مشکلات هرچه سریعتر حل شود.
۱۲ شهر در مازندران درگیر سیل هستند/ تلاش برای اتصال مجدد آب، برق و گاز ۳۵ روستا بارش کمسابقه باران در مازندران سیل و رانش زمین را در پی داشت، اکنون ۳۵ روستا بهدلیل مشکلاتی که در زیرساختهای و انسداد راهها ایجاد شد بدون آب، برق و گاز هستند و مردم ۳ روستا نیز به سایر روستاها منتقل و در آنجا اسکان داده شدند. بارش باران ۱۴۰ میلیمتری در ۲۴ ساعت برای استان مازندران کمسابقه است و زیرساختهای فعلی آن پاسخگوی این حجم بارشها نیست. از روز دوشنبه تا امروز چهارشنبه مردم سراسر مازندران بهنوعی درگیر تبعات ناشی از باد و باران شدید هستند؛ بارانی که سیلاب بهراه انداخت و وزش باد حدود ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت که مشکلاتی را تحمیل کرد، ترکیب باد و باران شدید، خسارتهای زیادی را به زیرساختهای استان وارد آورد. برخیها این حادثه را بهدلیل بارورسازی ابرها دانستند این در حالی است که مدیرکل هواشناسی مازندران میگوید: بارورسازی ابرها نیاز به مجوزهای مخصوص بهخود دارد و در زمانیکه بارشهای خوبی داریم و به فصل بهار نیز نزدیک میشویم اصلاً نیازی به چنین مسائلی آنهم در مازندران نیست.
محمدرضا رضوی میگوید: حجم بارشها از شب دوشنبه و سهشنبه بسیار زیاد بوده است و بهطور طبیعی مدیریت آن سخت میشود، اما هشدارهای لازم داده شده بود، همه دستگاههای عضو ستاد مدیریت بحران و دستگاههای دیگر با تمام توان پای کار آمده و به هشدارها توجه کردند. * خسارت سیل در ۱۲ شهرستان مازندران وی اظهار میدارد: از امشب یعنی چهارشنبهشب بارشهای پراکندهای را در مازندران داریم، در ارتفاعات بهویژه نقاط مرکزی بارشها بهصورت برف است و در مناطق پاییندست نیز بارش باران را تا عصر روز پنجشنبه داریم. اما باران سیلآسا در کدام شهرها خسارت بهبار آورد؟ براساس اعلام معاون عمرانی استانداری مازندران ۱۲ شهرستان شامل قائمشهر، گلوگاه، نکا آمل، بابل، بابلسر، چالوس، ساری، بهشهر، جویبار، سوادکوه و نوشهر دچار خسارت شدند.
مهدی رازجویان میگوید: شهرهای جویبار، بابلسر، میاندرود و ساری بیشترین خسارت را متحمل شدند؛ در پاییندست آبها وارد اراضی کشاورزی و باغات شده و مشکلاتی را بهوجود آورده که کشاورزان را نگران کرده است، خارجکردن آب و هدایت آن به سمت نهرها و دریا ادامه دارد. وی میافزاید: در ارتفاعات کیاسر، نکا، بهشهر و گلوگاه راههای بسیاری از روستاها مسدود شد و در حال بازگشایی راههای اصلی هستیم. * قطع آب، برق و گاز روستاها در پی سیلاب عضو ستاد مدیریت بحران مازندران با بیان اینکه طوفان سبب قطع برق روستاها بهویژه در مناطق کوهستانی شد، از اتصال مجدد برق تمامی روستاها به شبکه برقرسانی غیر از ۲۰ روستا خبر داد که نیاز به کار بیشتری دارند که در حال انجام است.
رازجویان همچنین از قطع آب در ۲۳۵ روستای استان گفت که نسبت به وصل مجدد آن تلاش شد و اکنون تنها ۱۵ روستا آب آشامیدنی سالم ندارند که بهدلیل انسداد راهها این مشکل ایجاد شده است، اما ادوات و ماشینآلات و تکنسینها در این مناطق حضور دارند تا مشکل را رفع کنند. وی از قطعی گاز ۱۳ هزار مشترک بهویژه در قائمشهر و در مسیر رودخانه تلار گفت که تلاش برای اتصال تمامی آن ادامه دارد و در برخی مناطق نیز مردم با افت فشار گاز مواجه هستند. معاون عمرانی استاندار مازندران درباره روستاهایی که بیشترین خسارت بهلحاظ آبگرفتگی را داشتهاند، میگوید: روستای حسنآباد در میاندرود، مرزیکلا در ساری و گرجیخیل در سیمرغ بیشترین آسیب را دیدند و مردم این روستاها را به روستاهای اطراف یا مساجد انتقال دادیم تا آب را از سطح روستا و منازل خارج کنیم.
وی با بیان اینکه علاوه بر اسکان خانوارها، توزیع غذای گرم نیز انجام میشود، میگوید: بسیاری از شهروندان درخواست کمکرسانی داشتند، مردم نوعدوست مازندران میتوانند لباس گرم، آب معدنی، لوازم منزل و دیگر مایحتاج ضروری را به هلال احمر شهرستان خود تحویل داده تا در اختیار آسیبدیدگان قرار بگیرد. * تلاش برای حل مشکلات مردم رازجویان در پاسخ به اینکه آیا آمار اولیهای از میزان خسارتها برآورد شده است، تصریح میکند: اکنون زمان کمک به مردم آسیبدیده است، همه میدانیم که هزینههای زیادی باید صرف بازسازی شود، اعلام آمارها کمکی به اصل قضیه نمیکند باید تلاش کنیم که مشکل مردم رفع شود و پس از آن آمار دقیق اعلام شود هرچند کارشناسان ما از زمان نخست حادثه تاکنون در حال آماربرداری هستند. وی با بیان اینکه بارش باران را از امشب بهمدت ۲۴ ساعت در مازندران داریم، اظهار میدارد: هرچند بارشهای پیشرو پراکنده است، اما باتوجه به ریزش کوه در جاده سوادکوه بهدلیل بارش شدید و احتمال ریزش دوباره آن از مردم میخواهیم تردد غیرضرور نداشته باشند، زیرا هر لحظه امکان وقوع حادثه میرود.
عضو ستاد مدیریت بحران مازندران میگوید: در غرب مازندران مشکلی نداریم و نگرانی فعلی ما در هسته مرکزی و شرق استان است که نیروهای امدادی همچنان در آمادهباش و فعالیت هستند. وی با بیان اینکه مشکلات زیادی برای بخش کشاورزی، زیربنایی، منازل و واحدهای صنفی ایجاد شده است، با قدردانی از صبوری و نجابت مردم در آستانه سال نو، بیان میدارد: بهطور ویژه از نیروهای مردمی و بسیجی قدردانی میکنیم، همواره پای کار بوده و هستند و واقعاً تلاش جهادی در حال انجام است. * بازگرداندن زندگی مردم رازجویان ادامه میدهد: ساعاتی دیگر هنگام تحویل سال است، اما نیروهای امدادی و بسیجی، مردمی، نمایندگان، مسؤولان ستادی و اجرایی و انتظامی و امنیتی با تمامی امکانات خود پای کار هستند. وی میگوید: دولت نیز کمک ۲ میلیون تومانی بلاعوض و دو میلیون تومانی تعمیرات را برای آسیبدیدگان در نظر گرفته، اما میدانیم اینها مسکن است و کار زیادی در پیش داریم، باید دست به دست هم بدهیم تا دوباره مردم به زندگی خود بازگردند، بهطور قطع تمامی مدیران مازندران در این دو روز نشان دادند که پا به پای مردم بوده و خدمت شبانهروزی دارند. وی در پاسخ به اینکه آغاز مسافرتهای نوروزی را داریم و آیا مشکلی در تردد وجود ندارد، بیان میدارد: همه راههای استان باز است، مشکلی در تردد وجود ندارد، پیشنهاد میکنیم که مردم در مسیرهای کوهستانی مجهز به تجهیزات ایمنی خودرو باشند که در مواقع ضرور بتوانند از سد مشکلات عبور کنند. باتوجه به ریزش سنگ از کوه در سوادکوه، مدیرکل راهآهن شمال اعلام کرد که تردد در خطوط ریلی دچار مشکل شده است. یوسف گرانپاشا به فارس میگوید: تنها خطوط گرگان به شیرگاه و بالعکس اجازه ترد داده شده و بقیه بهدلیل سیلاب و رانش کوه مسدود است. وی میافزاید: عبور و مرور ریلی از تهران و بالعکس را نداریم، کار وسیعی باید صورت بگیرد و در حال ایمنسازی هستیم. از هلال احمر مازندران نیز خبر میرسد که در دو روز گذشته ۷۵ منطقه درگیر سیلاب در استان را زیر پوشش قرار دادند، امدادرسانی به هزار و ۱۵۱۲ خانوار و بیش از ۶ هزار آسیبدیده انجام شد، ۳۸۴ نفر در قالب ۸۰ تیم امدادی در مناطق مختلفی از مرکز و شرق استان به یاری هماستانیهای خود شتافتند ضمن اینکه در ۵۵ پایگاه ثابت و سیار استان نیز خدماترسانی دارند. دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز نمایندگان خود را به مناطق آسیبدیده اعزام کرده است تا سلامت آب آشامیدنی تأیید شود و در مناطقی که احتمال شیوع بیماری است توصیههای لازم را انجام داده است. نیروی انتظامی اعلام کرده است که از آغاز اعلام وضعیت اضطراری تاکنون نیروهای خود را در آمادهباش نگه داشته است و مردم مناطق آسیبدیده نگران اموال خود نباشد. ستاد خدمات سفر مازندران اعلام کرده است که مسافران برای سفر به این استان با شماره ۱۴۱ از آخرین وضعیت راهها، نزدیکترین راه دسترسی، و ایمنبودن راهها اطمینان حاصل کنند، شماره پیامک ۳۰۰۰۱۴۳ نیز برای اعلام نظرات، پیشنهادات و شکایات فعال است.
۲۵ روستای مازندران همچنان با قطعی برق مواجه هستند مدیرعامل توزیع برق مازندران با تاکید بر رفع مشکل برق روستاهای استان، گفت: ۲۵ روستای مازندران همچنان با قطعی برق مواجه هستند.
به گزارش بهنقل از روابط عمومی توزیع برق مازندران، قاسم شهابی با اشاره به بازدید از مناطق سیلزده شرق استان، اظهار داشت: با تلاش مستمر ماموران شرکت برق، مشکل خطوط برق مناطق وسیعی از استان رفع شده و تنها حدود ۲۵ روستا (عمدتا خالی از سکنه) مشکل خاموشی دارند.
وی با بیان اینکه با برقرار شدن امکان تردد، مشکل برق این مناطق نیز رفع میشود، افزود: روستاهای شهرستانهای نکا، میاندورود و گلوگاه برقدار شدند و مناطق بالادست بهشهر به ویژه بیشه بنه و بخشی از روستاهای زیرآب سوادکوه به دلیل مشکل راه ارتباطی خاموشی دارند که با تلاش ماموران راه و برق این مشکل بزودی برطرف میشود.
شهابی گفت: بارش باران سیل آسا و طغیان رودخانههای تجن، نکارود و تلار دو روز گذشته به تاسیسات زیربنایی شهرستانهای، ساری، میاندورود، سوادکوه، سیمرغ، بابل، بهشهر، گلوگاه و نکا در مازندران خسارت وارد کرد.
سپاه برای بازگشایی مناطق سیلزده میاندورود دست بهکار شد فرمانده سپاه میاندورود با اشاره به حضور فعال بسیجیان در امدادرسانی سیلاب مازندران، گفت: سپاه برای بازگشایی مناطق سیلزده میاندورود دست به کار شد.
سرهنگ پاسدار جعفر اصغری عصر امروز در حاشیه امدادرسانی به سیلزدگان شهرستان میاندورود با ابراز همدردی با مردم سیل زده شهرهای مازندران به جزئیات کمکهای امدادی سپاه و بسیج میاندرود به سیل زدگان پرداخت و اظهار داشت: در نخستین ساعات وقوع سیل سپاه میاندورود با همه امکانات به کمک مردم شتافت.
وی با اشاره بارندگی دو روز گذشته و طغیان رودها و آبگرفتگی معابر، افزود: بارندگی شدید سبب ایجاد ترافیک سنگین در اتوبان ساری، نکا و میاندرود شده که با ورود سپاه، همکاری فرمانداری گره ترافیکی این راهها باز شد.
اصغری با اعلام قطع ارتباطی روستاهای بالادست میاندورود از جمله جناسم، سرتا و بازارخیل، تصریح کرد: از صبح امروز ماشین آلات سنگین و امدادی سپاه برای بازگشایی راههای ارتباطی به این روستاها اعزام شدند.
فرمانده سپاه میاندرود با بیان اینکه وقوع سیل سبب تخریب و قطع جاده مواصلاتی گهرباران شد و راه دسترسی به روستاهای حسن آباد و تازه آباد را مسدود کرد، افزود: آب و برق بالغ بر ۱۰۰ خانوار در مجتمع رفاهی این منطقه قطع بوده و هنوز امداد رسانی به مردم و باز گشایی راههای روستایی ادامه دارد.
اصغری با اشاره به توزیع سبد کالا توسط بسیج در میان اهالی محاصره شده در سیل، تصریح کرد: محله آسیب دیده آهنگرمحله میاندورود به دلیل زیرساخت ضعیف دچار آبگرفتگی شدید شد که نیروهای امدادی بسیج و سپاه با همکاری فرمانداری با تهیه کیسههای شن و ماسه مانع ورود آب به منازل مردم شدند.
فرمانده سپاه میاندورود از دو مفقودی حادثه سیل دیروز در منطقه دارابکلا خبر داد و اضافه کرد: یک خانم که در سیل دیروز مفقود شده بود توسط نیروهای امدادی سپاه پیدا شد و حال عمومی وی خوب است، اما تلاش برای یافتن مفقودی دوم هنوز ادامه دارد.
اصغری به مردم اطمینان داد: سپاه و بسیج با همه توان خود برای خدمت رسانی و کاهش آلام سیل زدگان در کنار آنها حضور دارد.
آخرین اخبار از سیلاب گلستان| فوت ۲ کودک معاون استاندار گلستان ضمن تشریح آخرین وضعیت از سیلاب در این استان، گفت: حدود ۸ هزار نفر از روستاهای بالادست سد بوستان و گلستان در سیلاب گرفتار شدند که راه ارتباطی با آنها قطع شده است.
میرمحمد غراوی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در گنبدکاووس اظهار داشت: آب سدها به رودخانه گرگانرود سراریز شده و به طرف سد وشمگیر و شهرستان آققلا در حرکت است. برای جلوگیری از سیلاب و آبگرفتگی شهر و روستاهای آققلا و بهطبع آن گمیشان، دیواره رودخانه گرگانرود قبل و بعد از سد وشمگیر شکسته شد تا حجم آب ورودی به طرف دشت و مزارع کشاورزی هدایت شود.
وی افزود: دبی آب رودخانه گرگانرود در حال حاضر 300 متر مکعب بر ثانیه است در صورتی که گنجایش آن 150 متر مکعب بر ثانیه بیشتر نیست و به همین سبب شکستگی بر دیواره رودخانه برای هدایت آب به بیرون از رودخانه و طرف دشت و مزارع کشاورزی انجام شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان بیان داشت: همه ساکنان اطراف و حاشیه رودخانه گرگانرود و سد وشمگیر تخلیه شده و به جاهای امن منتقل شدند و روز پنج شنبه اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از این آب به طرف گمیشان خواهیم داشت. بخشی از معابر شهری و روستایی گمیشان اکنون دچار آبگرفتگی شدند اما این نگرانکننده نیست و نگرانی ما در 5 ساعت آینده است.
غراوی گفت: حدود 8 هزار نفر از روستاهای بالادست سد بوستان و گلستان در سیلاب گرفتار شدند که از عشایر مراوهتپه هستند و راه ارتباطی با آنها قطع شده است. امروز توسط بالگرد آذوقه و مایحتاج ضروری بین این افراد توزیع شد. 2 فروند بالگرد از طرف ستاد بحران کشور برای امدادرسانی اعزام شدند. فردا قرار است این بالگردها چادر و موادغذایی لازم را برای عشایر مراوه تپه حمل کنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان درباره آخرین وضعیت جادههای استان گلستان خاطرنشان کرد: محورهای شرق به غرب باز بوده و تردد در آن جریان دارد. محور توسکستان به شاهرود بازگشایی شده اما به علت بارش سنگین برف تردد به کندی انجام میشود.
وی افزود: محور خوشییلاق به شاهرود از طرف شاهرود به آزادشهر یکطرفه است و تردد از طرف آزادشهر به خوشییلاق تنها برای افراد محلی و بومی منطقه و با ظرفیت محدود امکان پذیر است. تقاضا می شود در صورت ضرورت از این محور برای تردد استفاده شود.
غراوی با اشاره به فوت 2 کودک گلستانی در حادثه امروز بیان داشت: متاسفانه یک کودک به همراه خانوادهاش در روستای برنجوین زیر آوار ماندند که خانواده نجات یافته و کودک جان باخت و در روستای قرناوه کلاله نیز کودک دیگری جان باخت.
وی گفت: در حال حاضر آب آشامیدنی 51 روستا قطع است و با تانکر آبرسانی می شود. برخی راههای روستایی نیز به علت رانش و ریزش کوه مسدود شده و برق آنها نیز قطع شده است. با وجود همه مشکلات ناشی از سیل و توفان استان گلستان شرایط لازم و آمادگی کامل برای پذیرایی از مسافران نوروزی را دارد.
دیدگاه تان را بنویسید