میزان بارش در کشور یک سوم میانگین جهانی
استاندار تهران گفت: بر اساس آمار رسمی میزان تبخیر باران در کشور ما حدود ۲۷۰۰ میلیمتر بوده و میزان جهانی آن به صورت میانگین بالغ بر ۸۰۰ میلی متر است بر این اساس یک سوم بارش جهانی و سه برابر تبخیر جهانی را در کشور داریم که این مسئله بیانگر اهمیت حفاظت از منابع آبی در ایران است.
خبرگزاری فارس: آئین کاشت ۱۵۰۰ نهال و رونمایی از کتابچه مدیریت با حضور محسنی بندپی، استاندار تهران و برخی از اعضای شورای شهر تهران و سایر مسئولین در بوستان سرخه حصار پایتخت برگزار شد.
انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران در حاشیه این برنامه ضمن اشاره به وضعیت آلودگی هوا در استان تهران اظهار داشت: میانگین متوسط باران سالیانه در تهران در سال جاری وضعیت مناسبی داشته و ۲۶ روز هوای پاک و ۴۷ روز هوای سالم را در پایتخت شاهد بودیم. همچنین بالغ بر ۲۵۰ میلیمتر میزان بارندگی سالانه در تهران در سال ۹۷ رخ داده و این در حالی است که متوسط جهانی این بارندگی بالغ بر ۷۶۰ میلیمتر بوده است بر این اساس یک سوم نزولات آسمانی در استان تهران در سال ۹۷ اتفاق افتاده است.
وی افزود: بر اساس آمار رسمی میزان تبخیر باران در کشور ما حدود ۲۷۰۰ میلیمتر بوده و میزان جهانی آن به صورت میانگین بالغ بر ۸۰۰ میلی متر است بر این اساس یک سوم بارش جهانی و سه برابر تبخیر جهانی را در کشور داریم که این مسئله بیانگر اهمیت حفاظت از منابع آبی در ایران است.
مقام عالی دولت در استان تهران با اشاره به اهمیت درختکاری و حفاظت از منابع طبیعی نیز تصریح کرد: یکی از فواید درختکاری جلوگیری از تبخیر است و دود برگ درختان مانع از تابش مستقیم نور آفتاب بر زمین میشود که همین مهم میتواند بر حفظ منابع آبی در کشور تاثیر مستقیم داشته باشد.
وی افزود: استان تهران با داشتن بالغ بر یک میلیون و ۳۶۷ هزار هکتار مساحت یک میلیون و ۷۸ هزار هکتار منابع ملی داشته و از این رقم نیز در حدود ۵۴ هزار هکتار آن را جنگلها تشکیل دادند. بر این اساس باید توجه داشت که همه باید نسبت به حفاظت از منابع سبز در استان تهران و جلوگیری از ورود آلایندهها به محیط زیست پایتخت تلاش کنیم در عین حال در کل استان تهران نیز بالغ بر ۴۸ هزار هکتار باغ وجود دارد که استان تهران با استفاده از این منابع در حوزه تولید میوههای باغی رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده است.
مقام عالی دولت در استان تهران یادآور شد: با توجه به این آمار یکی از چالشهای اساسی در استان تهران مربوط به حوزه زیست محیطی است که مسائلی مانند آلودگی هوا، آلودگی آب، آلودگی خاک مشکلات دفع پسماند و سایر مسائل را در بر میگیرد آنچه به تبع این آلایندهها در تهران رخ داده مشکلات عمدهای را بر مردم پایتخت تحمیل کرده و به عنوان نمونه امروز انواع بیماریهای نوپدیدی را شاهد هستیم که عمده ریشه آن به بحث آلودگیها برمیگردد.
محسنی بندپی عنوان داشت: باید تهران را با توجه به آسیب پذیری و منابع محدود آن مورد حفاظت جدی در حوزه زیست محیطی قرار دهیم اکنون همکاری و هم افزایی خوبی در ایجاد نگاه علمی و تخصصی به مسائل زیست محیطی با شورای شهر و شهرداری ایجاد شده که باید با تداوم این مهم نسبت به حل مشکلات اقدام کنیم.
مقام عالی دولت در استان تهران همچنین اظهار داشت:منابع طبیعی و سازمان جنگلها و مراتع کشور اقدامات خوبی را در حوزه حفاظت و صیانت از منابع موجود در دستور کار خود قرار دادهاند و با اهتمام ویژه نسبت به مسائلی نظیر ساخت و سازها تغییر کاربریها و سایر امور به جد پیگیر حل و فصل مشکلات تهران در عرصه محیط زیست هستند.
استاندار تهران خاطرنشان کرد: فرهنگ زیست محیطی که در استان تهران در میان مردم ایجاد شده شایسته و ارزنده تقدیر و درخور توجه بوده و نباید حرکت این فرهنگ به سمت نگاه فراگیر را به حال خود رها کنیم. نکته مهم دیگر در این بین حضور سازمانهای مردم نهاد فعال در عرصه زیست محیطی است که زنان نیز در فعالیتهای این سمنها نقش جدی را ایفا کرده و بیشترین فعالین حوزه زیستمحیطی را زنان تشکیل داده اند.
محسنی بندپی تاکید کرد: نگاه اجتماعی به آسیبها است که میتواند به رفع و حل و فصل آن کمک کند و در حوزه زیست محیطی این نگاه بیشتر مورد نیاز خواهد بود در این حوزه همچنین میتوان با هم افزایی بین دستگاههای ذیربط و سازمانهای مردم نهاد شاهد افزایش میزان فضای سبز در استان تهران بوده و شرایطی را ایجاد کرد که تهران با نگاه علمی و تخصصی به ظرفیتها و منابع به شهری زیست پذیرتر بدل شود.
استاندار تهران: نقشه راه علمی برای نظام آموزش و پرورش ترسیم نشده/بهطور میانگین هر کلاس درس ۳۴ نفره است
استاندار تهران در نشست هم اندیشی هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان گفت: ۱۱۰ هزار دانشجو در شهرستانهای اطراف استان تهران به تحصیل میپردازند که این مهم نشان از ظرفیت و نیازمندی بالای استان در حوزه نظام آموزشی و امکانات و اعتبارات آن دارد.
نشست هم اندیشی هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان با حضور محسنی بندپی استاندارتهران و رئیس هیئت امنای این دانشگاه، پورشبانان مدیرکل حوزه استاندار، عباسی فرماندار پیشوا و اعضای هیئت امنا دانشگاه فرهنگیان در محل استانداری تهران برگزار شد.
استاندار تهران در این نشست ضمن اشاره به اهمیت توجه به حوزه آموزش در کشور اظهار داشت: باید بپذیریم که یک نقشه راه علمی و کارشناسی بنیادین برای نظام آموزش و پرورش و آموزش عالی در سالهای اخیر ترسیم نشده است و بر همین اساس دانش آموزی که به مقطع دبستان ورود کرده از ابتدا آماج بمباران فکری و تئوری قرار میگیرد و این در حالی است که ما از انسان بودن او در آینده غافل هستیم.
وی افزود: در بعد فردی افتخارات خوبی در حوزههای مختلف مانند المپیادها و مسابقات علمی و بین المللی از سوی جوانان و نوجوانان ایرانی کشف شده که مربوط به رسالت معلمان و استعداد فردی دانش آموزان بوده است. در عین حال، اما در حوزه رشد همه جانبه نتوانستیم به این توفیقات رسیده و نظام آموزشی را به نقطهای پایدار نزدیک کنیم البته آقای بطحایی وزیر آموزش و پرورش که از بدنه این وزارتخانه در مسند وزارت قرار گرفته تحولات خوبی را در حوزه آموزش کشور آغاز کرده که امیدواریم در ادامه شاهد پویایی و نشاط در عرصه آموزش و پرورش باشیم.
مقام عالی دولت در استان تهران همچنین تصریح کرد: در این راستا تمام منابع، امکانات و ظرفیتهای موجود را به کار گرفته و در حوزههای آموزش امنیت و سلامت به منزله پیشگیری و ارتقا توجه داشته باشیم چرا که هر میزان منابع دولتی به این حوزه اختصاص پیدا کند باز هم پاسخگوی ظرفیت و نیاز حوزه مذکور نخواهد بود.
محسنی بندپی یادآور شد: اقتصاد عرصه حساسی است که هیچگاه نمیتوان آن را با نگرش و رویکرد دولتی اداره کرد و هرگاه اقتصاد به صورت دولتی اداره شود نکاتی در پی آن بروز خواهد کرد.
وی ضمن اشاره به مشکلات موجود در حوزه نظام آموزشی در استان تهران عنوان داشت: به طور مثال در شهرستانهای اطراف استان تهران میانگین ظرفیت دانش آموزی ۳۴ نفر در یک کلاس درس است و میانگین کشوری آن ۲۴ نفر دانش آموز در هر کلاس ثبت شده است.
وی افزود: باید آسیبشناسی مناسبی در این خصوص صورت بگیرد تا با نگاه نهادهایی مانند دانشگاه فرهنگیان برای برون رفت از این شرایط اقدامات شایستهای را ترتیب دهیم چرا که آموزشی موثر خواهد بود که بتواند به تغییر نگرش منجر شود.
استاندار تهران یادآور شد: در دانشگاه فرهنگیان در سال آینده ۵۵ هزار دانشجو پذیرش خواهند شد و تنها ۵ هزار نفر از این رقم سهم استان تهران است. بر این اساس با توجه به رشد نیازهای مدارس استان در بحث حضور معلمان باید به تعادل در این عرصه بیندیشیم.
مقام عالی دولت در استان تهران تصریح کرد: ۱۱۰ هزار دانشجو در شهرستانهای اطراف استان تهران به تحصیل میپردازند که این مهم نشان از ظرفیت و نیازمندی بالای استان در حوزه نظام آموزشی و امکانات و اعتبارات آن دارد.
دیدگاه تان را بنویسید