دادستان کل: دادستان‌ها باید محور مقابله با مشکلات بازار باشند

کد خبر: 916803

دادستان کل کشور گفت: انقلاب خدمات فراوانی را برای کشور و ملت به همراه داشته است. خدمات انجام شده دولت به صورت عام به ملت و کشور کم نبوده است و دهه فجر زمان مناسبی برای مرور این خدمات ارایه شده در چهل سال گذشته است.

دادستان کل: دادستان‌ها باید محور مقابله با مشکلات بازار باشند

خبرگزاری فارس: حجت الاسلام محمد جعفر منتطری دادستان کل کشور عصر امروز در نشست سراسری دادستان‌های مراکز استان‌ها با اعلام این مطلب افزود: غربی‌ها تصورشان این است که با یک سری فشار‌ها می‌توانند به اهداف شیطانی خود برسند. در حالی که وظیفه ما این طور حکم می‌کند که در این شرایط همه مسئولین چه در دستگاه‌های اجرای قضایی و تقنینی هم افزایی خود را افزایش دهند و تلاش کنند در برابر توطئه دشمن ید واحده باشند و این وظیفه شرعی و عقلی و عرفی همه ما است.

دادستان کل کشور گفت: شما عزیزانی که در مراکز استان‌ها مسئولیت مهم دادستانی را دارید و وظیفه نظارت بر دادسرا‌های سراسر استان را دارید باید نسبت به برنامه‌های دشمن و توطئه‌های آن‌ها هوشیار باشید و فراموش نکنید باید همه اتفاقات سراسر استان را به صورت شبانه روزی رصد کنید و اقدامات خود را براساس آن جامه عمل بپوشانید

منتظری گفت: دولت به معنای همه دستگاه‌های اجرایی مسئولیت خطیری دارد به خصوص با وضعیت اقتصادی امروز که کشور با آن روبرو است که بخشی از آن به توطئه‌های خارجی بر میگردد و بخشی هم به مسایل داخلی حداقل نسبت به آن چه به مسایل داخلی ربط دارد باید تلاش کنیم اگر صفر نمی‌شود حداقلی شود و لازمه این هم همکاری و هم افزایی است.

وی افزود: چه قوه مقننه و چه قضاییه و چه قوه اجرایی همه باید دست همدیگر را بگیرند البته قوه مقننه خیلی هم نمی‌تواند در حوزه مسایل اجرایی ورود کند. خدماتی که دولت و قوه مجریه در حوزه‌های مختلف دارند کم نیست و در طول این چهل سال مجموعه نظام برای مردم و کشور خدمات ارزنده‌ای داشته و بخش‌های کمی از آن را دیده ایم و می‌دانیم

دادستان کل کشور گفت: انقلاب خدمات فراوانی را برای کشور و ملت به همراه داشته است. خدمات انجام شده دولت به صورت عام به ملت و کشور کم نبوده است و دهه فجر زمان مناسبی برای مرور این خدمات ارایه شده در چهل سال گذشته است.

منتظری ادامه داد:، اما اشکالات و نابسامانی‌ها و ضعف‌هایی هم در مدیریت‌های مختلف داشته ایم که غیرقابل انکار است. ضعف‌های قوه قضاییه را باید پذیرفت و در جهت رفع آن‌ها قدم برداشت و تلاش کرد خدمات به بهترین نحو به دست مردم برسد. ما یک سری ضعف‌هایی در مدیریت اجرایی کشور داریم که باید تا جایی که وظیفه ما اقتضا می‌کند آن‌ها را کمک کنیم و اگر نمی‌توانند به صفر برسانند حداقلی شود.

وی افزود:ما از یک طرف وظیفه رفع کاستی‌ها را داریم و از طرفی وظیفه برخورد با عوامل این کاستی‌ها داریم آن هم در چارچوب مقررات. در این چند ماه اخیر چند اقدام مهم و چشم گیر داشته ایم که یکی از آن‌ها برخورد با فساد و مفسدین بوده است. البته‌موانع و اشکالات قانونی داشتیم که توسط رییس قوه به مقام معظم رهبری ارایه شد و استجازه‌ای اخذ شد و ایشان هم دقیقا آنچه خواستیم اجازه دادند و با اجازه ایشان در ظرف این چند ماه شاهد بودید که برخورد‌های مناسبی با پرونده مفسدین صورت گرفت.

منتظری خاطرنشان کرد: قطعا برخورد قاطع و‌مقتدرانه قوه قضاییه در چارچوب موازین شرعی می‌تواند در کاهش فساد موثر باشد. هرچند ما معتقدیم مواجهه با فساد فقط با برخورد قضایی ممکن نیست و باید گلوگاه‌های فساد توسط دستگاه‌های اجرایی بسته شود و اجازه ندهند این فساد‌ها بوجود بیاید.

دادستان کل کشور گفت: مبارزه با فساد قبل از اقدام قضایی باید در خود دستگاه‌های اجرایی صورت گیرد و من همین جا می‌گویم که دستگاه قضایی و دادستان‌های ما اعلام کرده اند که برای مبارزه با فساد و عناصر مفسد موثر در ایجاد فساد برخورد خواهند کرد.

وی گفت: از دادستان‌ها درخواست می‌کنم، نسبت به این مسئله مبارزه با فساد در استان‌ها تلاش کنند تا اولا از ایجاد فساد جلوگیری شود و ثانیا اگر دیدید در یک دستگاهی فساد می‌شود بدون هیچ رودربایستی ورود کنید و اگر هم نیازی به حمایت دارید بگویید تا از شما حمایت کنیم.

وی افزود: کسانی که در مخیله خود می‌پرورانند که بخواهند وارد مسایل فساد شوند، بدانند که قوه قضاییه گلوی آن‌ها را خواهد گرفت. شما مدعی العموم هستید و وظیفه حفظ حقوق مردم را دارید و در پیشگاه خدا و خلق خدا مسئولید. باید به گونه‌ای عمل کنید که همه متوجه بشوند که دستگاه قضایی مقتدرانه آمده و تصمیم جدی برای مبارزه با فساد دارد.

وی در خصوص اقدام دوم برای رفع کاستی‌ها گفت: اخیرا کاری صورت گرفت که به همه عزیزان ابلاغ شد و ما بررسی کردیم دیدیم که بحث مبارزه با قاچاق و احتکار، گران فروشی و مشکلات بازار و اقتصاد یک سری مشکلات ناشی از دستگاه‌های اجرایی است.

منتظری ادامه داد: محور مقابله با مشکلات بازار باید دادستان‌ها باشند و بعد از آن با هماهنگی سازمان تعزیرات و سایر مدیران کل مثل ناجا و اطلاعات و فرمانده سپاه، رییس اتاق اصناف و سایر مسئولان باید کمیته‌ای در همه مراکز استان‌ها تشکیل دهند. شما باید کارتان را مضاعف کنید. نه تنها کار قضایی انجام دهید، بلکه باید در کار‌های این چنینی هم ورود کرده و مدیریت کار را عهده دار شوید تا مردم ظرف یکی دو هفته اثر آن را ببینند. در تهران آقای جعفری دولت آ‌بادی این اقدام را انجام داده است. البته بهتر است با همدیگر تبادل اطلاعات کنید تا تجربیات افزایش یابد. البته این کمیته مستمر نیست بلکه به فراخور مشکلات بازار این کمیته فعالیتش را ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد: به این کمیته رنگ‌و‌بوی قضایی ندهید و سعی کنید از بخش خصوصی هم کمک بگیرید و تا جایی که می‌شود با تسامح‌و صلح و آرامش اقدامات خود را انجام دهید. ما در دستور العمل به این نکته اشاره کرده ایم که اگر یک مدیر کارخانه با شما همکاری نکرد حتی به صورت موقت میتوانید آن مدیر را خلع کنید؛ اما تولید نباید متوقف شود و باید کارخانه‌ها سرپا باشند.

دادستان کل کشور گفت: اقدام بعدی دستگاه قضایی بحث دستور العمل پیگیری حقوق عامه است که یکی دو سال است به خوبی مطرح شده است و ما در عمل دیدیم که با یک سری نا هماهنگی‌ها روبرو هستیم. ما می‌خواستیم مدیریت کنیم، اما نیاز به دستورالعمل داشتیم و از ابتدای امسال این را در دادستانی کل مورد توجه قرار دادیم و بعد از آماده سازی به رییس قوه قضاییه داده شد و در جلسات متعدد مورد بررسی همه مسئولان قضایی قرار گرفت و سرانجام نهایی شد و روز گذشته به امضای رییس قوه قضاییه رسید.

وی افزود: امروز هم این دستورالعمل توزیع شد و لازم است که مورد توجه قرار بگیرد اولا با دقت مطالعه کنید و سپس با استخراج همه موارد آن اقدام لازم انجام گیرد. انتظار ما این است که با توجه به نو و بدیع بودن این دستورالعمل اگر در جایی ایرادی دارد و نیاز به اصلاح دارد آن را به ما اطلاع دهید. ما برای تعریف حقوق عامه خیلی زحمت کشیدیم، اما اگر شما پس از مطالعه تعریف بهتری هم داشتید به ما ارجاع دهید تا آن تعریف هم مد نظر قرار بگیرد.

وی گفت: بحث فضای مجازی بحث مهمی است و امروز شاهدیم که بستری برای سایر جرایم شده است. من به برخی از مسئولین امر گفتم اگر می‌خواهید ببینید مردم چه آسیبی می‌بینند بیایید یک سری به مجتمع دادسرای جرایم رایانه‌ای بزنید. یکی از مسئولین انتظامی چند روز قبل پیامی به من داد که شما نمی‌دانید چه قدر کلاهبرداری اینترنتی می‌شود و چقدر مردم به پلیس فتا مراجعه میکنند!

منتظری ادامه داد: ما نمی‌توانیم نسبت به این موضوع بی تفاوت باشیم. در قانون مسئولیت پیشگیری از وقوع جرم به عهده ما گذاشته شده است و باید از وقوع جرم در بستر فضای مجازی جلوگیری کنیم و این وظیفه عقلی شرعی و قانونی ما است. ما این را جز وظایف خود می‌دانیم، اما متاسفانه بحث فضای مجازی امروز با چالش‌هایی مواجه شده است اولا این که اصل استفاده از فضای مجازی جزء لوازم زندگی شده است. همانطور که مردم از برق استفاده میکنند، همانگونه که به تلفن احتیاج دارند، همانطور که نیاز به نفت و گاز دارند.

وی گفت: امروز ارتباطات ما چه در داخل و چه خارج کشور با استفاده از فضای مجازی است. حتما باید فضای مجازی را جدی بگیریم. کسی نه دنبال این است که بخواهد ببندد یا اینکه بخواهد آنقدر محدودیت ایجاد کند که قابل استفاده نباشد. ما از مردم انتظار داریم که به واقعیت‌ها توجه کنند. اگر بخواهیم یک سری از جرایم را که دارد در بستر فضای مجازی رخ می‌دهد به مردم بگوییم حتما به مصلحت امنیت فکری مردم نخواهد بود، اما نمی‌توانیم از کنار آن به راحتی بگذریم.

دادستان کل کشور گفت: امروز جامعه ما با یک مشکل مقطعی مواجه است و آن هم موضوعات اقتصادی است و مسئولین اجرایی باید تمام توانشان را به کار بگیرند و به جای کار‌های معمولی به جنگ اقتصادی که حقیقتی غیر قابل کتمانی است توجه داشته باشند. در یک جنگ اقتصادی تمام توان ما باید صرف جنگ اقتصادی بشود.

وی گفت: اگر در این زمان چیز دیگری بگوییم و دوقطبی و سیاسی‌کاری کنیم این یعنی چه؟ اگر به جای جنگ اقتصادی مسایل دسته چندمی رو به مردم بگوییم آیا درست است؟ اینکه از فیلترینگ صحبت کنیم درست است؟ اینکه گفته می‌شود فیلترینگ به تاریخ پیوست یا می‌گویند اولین نفری که فیلتر کرد رضا شاه بود امثال این حرف‌ها به مصلحت چه کسی است؟

وی افزود: ما باید به اولیات زندگی مردم بپردازیم، کارخانجات و کارگران ما مشکل دارند و به جای حل این مشکلات پرداخته این به این مطالب و سخن غیرمنطقی میگوییم. فیلتر و فیلترینگ نوعی محدودیت است. بسیاری از کشور‌ها بحث محدود سازی را در دستور کار خود داشته آمد و در هیچ‌جای دنیا اینگونه نیست که همه چیز رها باشد. فیلترینگ یعنی اینکه براساس قانون و وظیفه شرعی و عقلی یک سری محدودیت‌های که به اجتماع و سلامت جامعه ضربه میزند را اعمال کنند.

منتظری خاطرنشان کرد: امروز شاهدیم روابط خانمان برانداز جنسی در این شبکه‌ها ترویج‌می شود حتی آموزش‌های خطرناک را به مردم یاد می‌دهند و اگر می‌گوییم مسئولین کاری کنند که این بلایا دامن جامعه را نگیرد آن وقت درست است که ما را تمسخر کنید؟ بگویید فیلترینگ به تاریخ پیوست؟ عزیزان ما به تاریخ می‌پیوندیم، اما بستن راه شر و راه فساد به تاریخ نمی‌پیوندد.

وی ادامه داد: اگر رهبری فرمودند که فضای مجازی قتلگاه جوانان شده است آقایان مسئول اگر این حرف را قبول ندارید بیایید به صراحت بگویید، اما اگر قبول دارید و می‌دانید دارد چه اتفاقی می‌افتد پس باید بنشینیم فکری برای درمانش کنیم. باید برای سالم سازی آن فکری کنیم و جاده سالمی را برای مردم ایجاد کنیم و بگوییم بیایید از این جاده استفاده کنید

وی افزود: به عنوان یک مدعی العموم می‌گویم که مقام رهبری از سال‌های گذشته مطالبه جدی داشتند برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات ما هم توان انسانی اش را داریم یعنی جوانان فداکاری داریم که در عرصه علم و‌دانش سرآمد هستند و هم امکانات اقتصادی و مالی اش را داریم و داشتیم و مطالبه اصلی ام از رییس جمهور این است که این مطالبه به حق رهبری و قانون و عامه مردم را چرا عملی نمی‌کنند. چرا فضای مجازی در اختیار خود دولت ایجاد نمی‌کنند؟ چرا شبکه ملی اطلاعات راه اندازی نشده است؟ مطالبه من از وزارت ارتباطات این است که چرا مصوبات شورای عالی فضای مجازی را اجرا نمی‌کنید؟ اگر بگویید اجرا کرده ایم که اینگونه نیست و ما و شما می‌دانیم که اجرا نشده است و رییس جمهور هم در جلسه دستور دادند که بررسی کنید چرا اجرا نشده است

منتظری گفت: همه این‌ها نشان می‌دهد اراده جدی برای راه اندازی شبکه ملی و پیام رسانه‌ای داخلی و استفاده از توانمندی‌های داخلی وجود ندارد. ما دنبال تضعیف دولت نیستیم، اما می‌گوییم دستگاه قضایی در خدمت دستگاه اجرایی است. این راهی که دشمن برای ما گشوده راه سعادت نیست و داریم می‌بینیم که فضای مجازی چه بلایی دارد سر مردم می‌آورد

وی در پایان خاطرنشان کرد: باید با تدبیر و همکاری این موضوع را پیگیری کنیم و من این موضوع را رها نمی‌کنم و توقع داریم هر چه زودتر به سامان برسد و نگذارند دستگاه قضایی از تکالیف قانونی خودش استفاده کند. ما از این شعار‌های فیلترینگ و این چیز‌ها هم نمی‌ترسیم و پا هم پیش نمیکشیم و نمی‌گذاریم دشمن از ما سواستفاده کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد