واکنش استاد عراقی به گزارش BBC درباره اربعین
رییس گروه دانشکده رسانه دانشگاه بغداد، گزارش بیبیسی فارسی که منکر برکات پیادهروی اربعین برای جامعه عراق شده را مغرضانه خواند و ایجاد فرصتهای شغلی زیادی در بازه زمانی قبل و بعد از اربعین برای ملت عراق را از برکات مادی همین مراسم خواند.
خبرگزاری فارس: : چند روز پیش بی بی سی فارسی گزارشی با عنوان «تاثیر پیاده روی اربعین بر جامعه عراق» منتشر کرد و در آن ادعا کرد که این مراسم نه جنبه معنوی برای این کشور دارد و نه جنبه مادی و اقتصادی.
به همین منظور فارس به سراغ دکتر حسین علی نور الموسوی رییس گروه دانشکده رسانه دانشگاه بغداد رفته و در این باره از وی سوال کرده است.
آقای دکتر برخی رسانهها مدعی هستند که این مراسم پیاده روی اربعین عاری از معنویت است، نظر شما چیست؟
اول اینکه زیارت اربعین یک پدیده است که آن را میتوان مظهر مبارزه با افراطگری و تروریسم برشمرد. در وهله دوم آن که این گردهمایی بزرگ انسانی روحیه بی نظیری را به ملت عراق در مبارزه با تروریسم تزریق کرد.
بی بی سی فارسی در بخشی از گزارشش مدعی شده که نگرانیهای فرقهگرایانهای در این خصوص وجود دارد؟
اتفاق برعکس، این مساله با توجه به چالشهای طایفهای و مذهبی عراق از اهمیت دوچندانی برخوردار است. این زیارت فضا را برای همدلی و همزمانی مردم عراق با یکدیگر و همچنین با سایر ملتها فراهم آورده است. نکته دیگر آن که مبارزه با نژادپرستی و طایفهگرایی در این گردهمایی بینظیر انسانی بسیار برجسته و مشهود است.
نکته دیگر بیبیسی فارسی این بود که پیادهروی اربعین باعث تعطیل شدن اقتصاد این کشور میشود؟
زیارت عتبات عالیات عراق بخصوص در زمان اربعین دارای برکات بی شماری برای ملت عراق است که علاوه بر برکات معنوی دارای برکات مادی هم هست. برخلاف برخی ادعاهای مغرضانه، فرصتهای شغلی زیادی در بازه زمانی قبل و بعد از اربعین حسینی برای ملت عراق ایجاد میشود. همچنین روحیه جهادی و اقدام داوطلبانه که نیاز مبرم عراق است از ثمرههای زیارت اربعین به شمار میرود.
آقای دکتر این زیارت در بعد فرهنگی چه تاثیری بر مردم عراق دارد؟
نقش این زیارت در ارتباط فکری و همرسانی فرهنگی به عنوان مهمترین فاکتورهای تمدنی بشر، غیرقابل انکار است. زیارت اربعین مظهر تلاقی فرهنگهای شرقی و غربی است که در راستای همزیستی مسالمتآمیز کارکرد فوق العادهای دارد.
نظر شما درباره گزارش اخیر بیبیسی چیست؟
روایت بی بی سی و شبکههای همسو با آن هیچ تناسبی با واقعیتهای اربعین ندارد. مسالهای که ادعای بی بی سی را زیر سوال میبرد بزرگداشت روز افزون و باشکوهتر اربعین حسینی در عراق و سایر کشورهای جهانی است.
اگرچه اخیرا رسانههای غربی درصدد تخریب یکپارچگی و وحدت دو ملت ایران و عراق برآمدند، اما زیارت اربعین تمام این دسیسهها را نقش برآب کرد و بار دیگر نشان داد که امکان جدایی انداختن بین این دو ملت محال است.
استکبار جهانی طی سالیان اخیر تلاش خود را معطوف ترویج این مساله در کشورهای منطقه کرد، اما زائران حسینی از هر رنگ، زبان و نژادی دوشادوش یکدیگر به دیدار کربلای معلی میروند.
دیدگاه تان را بنویسید