یادگار جالب شهید برای یک مسجد +عکس
صدای اذان ظهر که بلند میشود، کاسبهای مغازههای سالخورده خیابان کرکرهها را تا نیمه درگاهیهای یکلتشان پایین میکشند و بهطرف مسجد راه میگیرند. مسجدی که با سهم ارث شهید معروف محلهشان پا گرفته و محلی برای دستگیری از نیازمندان شده است.
مجله فارس پلاس؛ معصومه اصغری:همسایهها بارها از زبان او شنیدهاند که جز این مسجد جایی ندارد که برود. هرچند مادر شهید پیچک حکم چشموچراغ محله پا به سن گذاشته زاهد گیلانی را دارد، اما همه میدانند که اگر در خانهاش نباشد حتماً میتوانند او را در شبستان این مسجد پیدا کنند. حدود ۵ سال پیش بود که با سهمی که به شهید غلامعلی به ارث رسیده بوده طبقه دوم این مسجد را بازسازی کردند.
مادر شهید پیچک خاطرهای ناب از آن روزها دارد: «نیت کرده بودم با پولی که به غلامعلی به ارث رسیده دستی به سروگوش بنای قدیمی این مسجد بکشم. نیمی از طبقه دوم ساختهشده بود، اما هزینهها از آن چیزی که برآورد کرده بودیم بیشتر شد. طلبکارها هم طلبشان را میخواستند. تعدادی کارگر در مسجد کارکرده بودند و هنوز حقوق آنها را نداده بودیم. خیلی ناراحت و بیتاب بودم. همان شب غلامعلی به خواب من آمد و گفت: فردا حاج اسماعیل کوثری میآید و این مشکل حل میشود.» حاجیهخانم صبح که از خواب بیدار شد به انتظار زنگ تلفن در خانه ماند. تا آن لحظه از غلامعلی وعدهای نشنیده بود که به انجام نرسد. خودش میگوید رأس ساعت ۴ بعدازظهر بود که صدای تلفنخانه بلند شد: «حاج علی کوثری از همرزمان غلامعلی و نماینده مجلس بود. ساعت ۴ بعدازظهر بود که تماس گرفتند و خبر دادند حاج علی امشب به خانه شما میآید. اشک در چشمانم جمع شد و چنددقیقهای با غلامعلی در دلم خلوت کردم. آقای کوثری بعد از بازدید مسجد گفت: یک خیر ایرانی مقیم قطر هزینه ساخت مسجد را به عهده گرفته است.»
گفتم اگر میخواهید دل شادمان کنید به مساجد برسید
ماجرای کمک به مسجد نیمه ساخته فوریه از ساخت یک فیلم مستند درباره سبک زندگی شهید غلامعلی پیچک کلید خورد. حاجیهخانم میگوید آمده بودند تا از من درباره غلامعلی بپرسند و من گفتم در مسجد درباره ایشان صحبت میکنم: «همانجا از هیئتامنا اجازه گرفتم و گفتم آهای بسیجیها اگر میخواهید دل خانواده شهدا را شاد کنید به مساجد رسیدگی کنید. وقتی این فیلم پخش شد یک خیر ایرانی به اسم حاج احمد که در قطر زندگی میکرد و در آنجا دو مسجد ساخته بود با سازندگان فیلم ارتباط گرفته بود. آنها هم او را به آقای کوثری که آشنای خانواده ما هستند معرفی کرده بودند. ایشان بانی ادامه این کار خیر شد و مبلغ ۱۴۰ میلیون تومان کمک کردند که همه آن صرف مرمت مسجد قدیمی محلهمان شد.»
کرایه مغازه را صرف نیازمندان میکند
زمان مرمت مسجد با موافقت مسئولان و هیئتامنا یک باب واحد تجاری به بنای مسجد فوریه اضافه شد. مرتضی احمدلو عضو هیئتامنای مسجد فوریه میگوید متولی این باب مغازه مادر شهید پیچک است و از همان روز اول کرایه این مغازه صرف امور خیریه و دستگیری از نیازمندان محله شده است: «پیشازاین که مرمت مسجد هم آغاز شود همه اهالی این محله حاجیهخانم پیچک را باکارهای خیرشان میشناختند. شهید غلامعلی پیچک در زمان حیاتشان مبلغی را پسانداز کرده بودند که این مبلغ صرف امور خیریه میشد. بعد از شهادتشان در همین مسجد صندوق قرضالحسنهای برای امور خیریه با مبلغ ۴ میلیون تومان راهاندازی شد. شاید مبلغ این وام ناچیز به نظر برسد، اما برکت آن تابهحال گره از کار خیلی از هممحلهایهایمان بازکرده است.»
تیمی برای شناسایی نیازمندان واقعی
رضا کریمی از معتمدان محله زاهد گیلانی میگوید میراث ماندگار شهید غلامعلی پیچک همدلی است که بین اهالی این محله دوباره زنده شده است: «شما میبینید الآن در خیلی از محلههای تهران همسایگی مفهومی ندارد. خیلی از کسانی که در یک ساختمان زندگی میکنند همدیگر را نمیشناسند و از حال هم بیخبرند. حاجیهخانم پیچک خیلی هوشمندانه مبلغی که سهم این شهید بود را صرف ساخت دوباره مسجد قدیمی محلهمان کرد. از روزی که این مسجد نونوار شد دوباره اهالی محله دورهم جمع شدند. صندوق قرضالحسنه رونق تازهای گرفت. کار رسیدگی به نیازهای همسایههایی که گرفتاری داشتند دوباره از سر گرفته شد.» کریمی میگوید کسبه و معتمدهای محله به دعوت مادر شهید پیچک هر پنجشنبه به مراسم زیارت عاشورا در این مسجد دعوت میشوند و بعدازآن مبالغی برای رفع گرفتاری نیازمندان جمعآوری میشود: «خوشبختانه با هدایتهای این مادر شهید که بهواقع چشموچراغ محله ما هستند تیمی از معتمدان برای شناسایی نیازمندان واقعی در محله تشکیلشده است. هرماه سبد اقلام غذایی به خانه این نیازمندان ارسال میشود. گاهی برای عروس خانم نیازمندی جهیزیه تهیه میکنیم و بخشی از این مبالغ هم صرف تهیه دارو برای بیماران میشود. شهید غلامعلی پیچک در محله ما حضور زنده و پویایی دارد و خیلی از همسایههای ما برای رفع گرفتاریهایشان به شخصیت مثالزدنی ایشان متوسل میشوند و خیلی زود جواب میگیرند.»
دیدگاه تان را بنویسید