تلاش شهرداری برای حضور یک کارتونیست جنجالی
شنیدهها حاکی است پس از برکناری سیدمسعود شجاعی طباطبایی از مدیریت خانه کاریکاتور، برخی مدیران شهرداری برای حضور یک کارتونیست جنجالی در رأس این مرکز هنری تلاش میکنند.
خبرگزاری فارس: شنیدهها حاکی است پس از برکناری سیدمسعود شجاعی طباطبایی از مدیریت خانه کاریکاتور، برخی مدیران شهرداری برای حضور یک کارتونیست جنجالی در رأس این مرکز هنری تلاش میکنند.
طی روزهای اخیر، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، کاریکاتوریست برجسته کشورمان که از سال ۱۳۷۵ در مدیریت خانه کاریکاتور حضور داشت و با راهاندازی سایت «ایران کارتون» و برگزاری جشنوارههای مختلف، اقدامات تأثیرگذاری در این حوزه رقم زده بود، با نامهای از سوی امیر عبدالحسینی، معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران از سمت خود برکنار شد.
این اتفاق اواخر سال گذشته در سکوت خبری رخ داد، اما مطالب جهتدار یک خبرگزاری متمایل به اصلاحطلبان، باعث شد شجاعی طباطبایی سکوت خود را بشکند و به افشاگری دست بزند.
وی در این باره گفت: بودجه خانه کاریکاتور سال گذشته به ۱۶ میلیون تومان کاهش یافت که البته همان رقم ناچیز را هم تأمین نکردند تا عملاً فعالیتهایمان متوقف شود، هرچند شخصاً هزینههای سایت ایرانکارتون را تأمین میکنم تا این سایت شناختهشده تعطیل نشود.
شجاعی طباطبایی اظهار داشت: کارشکنیها باعث شده پس از ۵ سال که از فراخوان مسابقات معضلات شهری و پسماند گذشته است، همچنان مراسم اختتامیه و اعطای جوایز برگزار نشود. این موضوع درباره مسابقات ضداستکباری که به شدت سختگیرانهتر بود و آقای عبدالحسینی مخالف چنین مسابقههایی بودند، به همین دلیل فعالیتهای اینچنینی را به حوزه هنری منتقل کردم.
این هنرمند حوزه کارتون و کاریکاتور در پایان سخنان خود تصریح کرد که حاضر است همچنان با خانه کاریکاتور همکاری کند تا این مرکز مهم هنری به حاشیه رانده نشود.
اما شنیدههای فارس حاکی است برخی مدیران بالادستی در شهرداری تمایل دارند چهرههای هنری اصلاحطلب در رأس خانه کاریکاتور قرار گیرند و اصلیترین گزینهای که مدنظر دارند، هادی حیدری است. حیدری فرزند عضو اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی و کاریکاتوریست روزنامههای اصلاحطلب است.
وی هفته پیش با انتشار طرح دو پهلوی «سرانجام خشونت» درباره حادثه تروریستی اهواز، حاشیهساز شد و انتقادهای کاربران در فضای مجازی را برانگیخت؛ هرچند با افزایش انتقادها درباره طرحش توضیح داد و آن را سرانجام خشونت تروریستها تفسیر کرد. دبیر اسبق شورای مرکزی حزب منحله مشارکت در سال ۹۱ هم با کاریکاتور «چشمبندان» جنجال آفرید که به توقیف روزنامه شرق انجامید.
حیدری در سال ۱۳۹۴ پس از محکومیت در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق انتشار کاریکاتور در مطبوعات، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. وی پس از ۶ ماه در اردیبهشت سال ۱۳۹۵ آزاد شد.
به نظر میرسد با چنین سوابقی، مدیران مربوطه باید دقت نظر بیشتری برای انتخاب مدیریت خانه کاریکاتور به خرج دهند.
جالبتر اینکه حیدری با انتشار متنی بلندبالا در صفحه شخصی خود، از برکناری شجاعیطباطبایی ابراز خرسندی کرده و تأکید کرده که از ۱۵ سال گذشته منتقد سیاستهای وی بوده است.
دیدگاه تان را بنویسید