اجرای رایگان طرح غربالگری اوتیسم
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه هفت هزار افراد مبتلا به اوتیسم در کشور داریم گفت: ما میتوانیم با اجرای طرح غربالگری اوتیسم به صورت رایگان از اختلالات این بیماری جلوگیری کنیم.
خبرگزاری تسنیم: حسین نحوی نژاد در مراسم بهره برداری از مرکز اوتیسم در غرب تهران در مرکز اوتیسم رنگین کمان (مرکز آرمان شایان) که با حضور داریوش بیات نژاد مدیرکل بهزیستی استان تهران، منصوری معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران و فرهاد اقطار رئیس دبیرخانه مشارکتهای مردمی بهزیستی کشور برگزار شد، اظهار کرد: مجموعه آرمان شایان حدود شش سال است که توسط خیرین در زمینی متعلق به بهزیستی ساخته شده و خدمات خوبی را به جامعه هدف بهزیستی و ارائه کرده است.
وی تصریح کرد: از ابتدای کار هدف واقفین این بنا ارائه خدمات به معلولان نیازمند منسجم از خدمات توانبخشی بود که با کوچک سازی دولت و واگذاری بخشی از امور توانبخشی، سازمان بهزیستی به ویژه در مناطق محروم با چالشی در این زمینه روبرو شد. مرکز آرمان شایان با این هدف پایه گذاری شد و این مرکز خدمات به صورت یک پارچه و تخصصی به مراجعه کنندگان ارائه میکند.
نحوی نژاد با بیان اینکه این مرکز میتواند الگویی برای سایر مراکز در سطح کشور باشد گفت: ما از متخصصین و صاحبان نظر و کارشناسان درعوت کردیم که یک کار چند بخشی را داشته باشیم و در این شکلها این مرکز خدمات خوبی را در حوزههای مختلف ارائه کرده است.
وی ادامه داد: ارائه خدمات پزشکی، تخصصی خدمت کلینک پزشکی عمومی، داروخانه خدمت به سالمندان در قالب مراکز روزانه فیزیوتراپی گفتار درمان و دندان پزشکی معلولان و روانشناسی و مشاوره از بخشهایی که در این مرکز فعال هستند.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در ادامه به افتتاح مرکز اوتیسم با عنوان مرکز اوتیسم رنگین کمان در این مجموعه اشاره کرد و گفت: این مرکز خدمات جامع به کودکان اوتیسم ارائه میکند. ضمن اینکه ما در کشور ۷۰ مرکز اوتیسم داریم.
محوی نژاد در ادامه به راه اندازی مرکز سالمندان آلزایمری اشاره کرد و گفت: این مرکز به زودی راه اندازی خواهد شد ضمن اینکه ما در این مرکز برنامههایی نیز برای معلولان فلج مغزی داریم.
وی به نحوه اداره کرد مرکز آرمان شایان اشاره کرد و گفت: این مرکز به صورت هیئت امنایی و با حضور مدیران بهزیستی در قالب هیئت امنا و خیرین اداره میشود که در کنار آن خرید خدمت در این مجموعه انجام میشود. چالشی که درمرکز جامع توانبشخی آرمان شایان وجود دارد این است که این مرکز هنوز نتوانسته مجوز فعالیت پزشکی خود را از وزارت بهداشت اخذ کند و امیدواریم با رایزنیهایی که با وزارت بهداشت شده است این مرکز قادر باشد این مجوز را اخذ کند.
محوی نژاد ادامه داد: مشاور مرکز آرامن شایان در این سطح وجود ندارد و این مرکز میتواند خدمات مختلفی را به جامعه هدف بهزیستی به مراجعه کنندگان ارائه کند.
وی افزود: براساس آمار جهانی از هر ۶۵ تولد یک نفر دچار اختلالات طیف اوتیسم است و در کشور ما نیز سالانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار متولد میش. وند، اما چون همه این افراد دارای اوتیسم حاد نیستند متأسفانه شناسایی نمیشوند و در حال حاضر هفت هزار کودک اوتیسم تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند که سه هزار نفر در بخش مدارس بهزیستی و سه هزار نفر در مدارس استثنایی تحت آموزش قرار دارند.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور افزود: با تشخیص به موقع و در بدو تولد میتوان با مداخله به هنگام و با تشخیص از اختلالات روانی اوتیسم جلوگیری کرد.
محوی نژاد گفت: متأسانفه وزارت بهداشت نسبت به طرح غربالگری اوتیسم عملکرد مناسبی نداشته به طوری که تستهای غربالگری اوتیسم باید زیر شش ماه انجام شود.
وی همچنین از طراحی سوالاتی مبنی بر تشخیص کودکان به اوتیسم در سایت سازمان بهزیستی خبر داد و گفت: خانوادهها میتوانند با مراجعه به سایت سازمان نسبت به این سوالها پاسخ خود را بدهند و در صورتی که سه سوال از ۱۰ سوال مثبت باشد باید در مراحل بعدی به پزشک متخصص مراجعه کنند.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: براساس نتایج بدست آمده ۱۰ درصد افراد جامعه مبتلا به اختلالات اوتیسم هستند و امیدواریم وزارت بهداشت بتواند با برنامه دقیق و مدون به وظایف خود در طرح غربالگری اوتیسم که به صورت رایگان هم هست عمل کند.
دیدگاه تان را بنویسید