تغییر مسیر قاچاقچیان مخدر از مرز‌های شرقی به مرز‌های آبی

کد خبر: 863468

سخنگو و معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر با اعلام دستاورد‌های دولت در مبارزه با اعتیاد طی یکسال گذشته گفت: خدمات پیشگیری از اعتیاد به ویژه در محیط‌های آموزشی در یک سال گذشته ٣٨ درصد افزایش یافته است.

تغییر مسیر قاچاقچیان مخدر از مرز‌های شرقی به مرز‌های آبی

خبرگزاری میزان: سخنگو و معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر با اعلام دستاورد‌های دولت در مبارزه با اعتیاد طی یکسال گذشته گفت: خدمات پیشگیری از اعتیاد به ویژه در محیط‌های آموزشی در یک سال گذشته ٣٨ درصد افزایش یافته است. پرویز افشار در نشست خبری ستاد مبارزه با مواد مخدر با گرامیداشت هفته دولت، موفقیت‌های مبارزه با مواد مخدر طی یک سال گذشته را در ٢ بعد کاهش تقاضا و مقابله با عرضه مواد مخدر اعلام کرد.

وی خاطرنشان کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر هماهنگ کننده و سیاستگذار است و آنچه که به عنوان سیاست تدوین و برنامه ریزی می‌کند، دستگاه‌های اجرایی برای مبارزه با مواد مخدر اعمال می‌کنند.

افشار افزود: مهمترین توفیق ستاد مبارزه با مواد مخدر و دستگاه‌های مقابله‌ای در بعد کاهش تقاضا شامل پیشگیری، درمان، کاهش آسیب، افزایش مشارکت‌های اجتماعی و صیانت از بهبود یافتگان، افزایش چشمگیر ارائه خدمات پیشگیری در کشور است.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: طرح توانمندسازی دانش آموزان مقطع دوم متوسطه اخیرا برای پیشگیری دانش آموزان اجرا شده است.

افشار ادامه داد: طرح کاج (کاربست اجتماعی جامعه کار و تولید) در محیط‌های کاری و صنعتی برای کارگاه‌های دارای ۵٠ تا ۵٠٠ نفر پرسنل اجرا شده است همچنین راه اندازی کانون‌های همیاران سلامت روانی و اجتماعی دانشجویان در محیط‌های دانشگاهی نیز آموزش‌های پیشگیرانه با هدف کاهش تقاضای مواد مخدر در حال اجرا است.

وی افزود: فعالیت کانون‌های همیاران سلامت روانی و اجتماعی دانشجویان با مشارکت دانشجویان و توسط خود آنان انجام می‌شود و اثربخشی قابل توجهی داشته است.

افشار درباره موفقیت‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر و دستگاه‌های اجرایی در زمینه مقابله با عرضه مواد مخدر اظهارداشت: کشف مواد مخدر از طریق مبارزه هدفمند توسط سیستم‌های امنیتی و اطلاعاتی و تلاش برای دستیابی به سرنخ‌ها و دانه درشت‌های مواد مخدر از جمله اقداماتی است که در زمینه مقابله با عرضه در یک سال اخیر به طور جدی پیگیری شده است.

معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر توضیح داد: حدود ٧٠ درصد از کشفیاتی که در یک سال گذشته انجام شده است، مبتنی بر اطلاعات است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ١۶ درصد رشد را نشان می‌دهد.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره چالش‌های مواد مخدر در یک سال اخیر گفت: تولید مواد مخدر در افغانستان از چهار هزار و ۶٠٠ تن به بیش از ٩ هزارتن رسیده و براساس برخی گزارش‌های غیررسمی تولید مواد مخدر در این کشور همسایه به ١٠ تا ١٢ هزار تن افزایش یافته است و این مسأله در زمینه مقابله با عرضه کشور را دچار چالش کرده است.

وی ادامه داد: گزارش‌ها حاکی از آن است که افغانستان نه تنها در زمینه تولید مواد سنتی بلکه در زمینه تولید گل و شیشه هم ورود پیدا کرده که مایه نگرانی است و باید با چشم تیزبین این همسایه را رصد کنیم.

افشار تغییر ترانزیت مواد مخدر را از دیگر چالش‌های این حوزه در یک سال اخیر عنوان کرد و افزود: تا پیش از این مسیر اصلی قاچاق مواد مخدر از مرز‌های شرقی کشور بود، اما به دلیل انسداد و تمرکز مبارزه در استان‌های مرزی، اخیرا انتقال مواد مخدر از طریق مرز‌های آبی هرمزگان، بوشهر و خوزستان انجام می‌شود که مرزبانان و دریابانان این مناطق به خوبی رصد می‌کنند همچنین ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران هم کمک می‌کنند تا زمینه ورود مواد مخدر به کشور کنترل شود.

انتهای پیام /

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت