آمار مهاجرت نخبگان «جعلی» است
معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: تنها «یکدرصد» دانشجویان ایرانی در خارج تحصیل میکنند و آمار منتشره در مورد مهاجرت نخبگان شایعهای بیش نیست.
خبرگزاری مهر: سورنا ستاری امروز سهشنبه در شورای اداری استان کرمانشاه اظهار داشت: ایران در زمینه ذخایر نفت و گاز رتبههای چهارم و سوم جهان را در اختیار دارد، اما کجای کار اشتباه است که با این وضعیت هجدهمین اقتصاد دنیا شده و وضعیت رفاه مردم در این سطح است.
وی افزود: این یک اصل اقتصادی است که هیچ کشوری در جهان بر پایه منابع و ذخایر زیرزمینی رشد و توسعه نمییابد و با اقتصاد نفتی وضعیت فعلی کشور تغییری نمیکند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با تاکید بر ضرورت بها دادن به اقتصاد دانشبنیان در کشور تصریح کرد: اینکه فکر کنیم با پول میتوان تکنولوژی و دانش را خرید یک تفکر اشتباه است که بر پایه اقتصاد نفتی شکل گرفته است.
ستاری با تصریح اینکه دانش و تکنولوژی خریدنی نیست بلکه یادگرفتنی است، گفت: برای رشد اقتصاد دانشبنیان باید بستر لازم ایجاد شود و این کار جز با کنار گذاشتن پایههای فکری فعلی و ایجاد یک زیستبوم جدید در این زمینه امکانپذیر نیست.
وی تغییر سیستم فکری جامعه که بر مبنای اقتصاد نفتی شکل گرفته را برای تحقق این امر ضروری دانست و تاکید کرد: دولت به تنهایی نمیتواند این زیست بوم را ایجاد کند و سیستم را تغییر دهد و برای این کار تمام دستگاهها و مردم باید همکاری و بستر را برای فعالیت شرکتهای داشبنیان فراهم کنند.
رییس بنیاد ملی نخبگان توسعه پارکهای علم و فناوری، صندوقهای خطرپذیر و شتابدهنده را از جمله زیرساختهای لازم برای فعالیت شرکتهای دانشبنیان عنوان کرد و افزود: در حال حاضر ۳ هزار و ۷۰۰ شرکت دانشبنیان و هزاران استارتاپ در کشور فعال است که در سال گذشته ۶۰ هزار میلیارد تومان فروش داشتند.
ستاری از فروش یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی محصولات نانو در سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر از نظر مقالات حوزه نانو در رتبه چهارم جهان قرار داریم.
وی همچنین در خصوص آمار مطرح شده در مورد مهاجرت نخبگان کشور نیز بیان داشت: ما در زمینه مهاجرت عدد بالایی در رتبهبندی جهانی نداریم و آمارهای منتشره شایعهای بیش نیست.
به گفته معاون علمی و فناوری رییس جمهور، در حال حاضر با وجود ۴.۵ میلیون دانشجو در کشور تنها ۴۸ هزار دانشجو در خارج از کشور تحصیل میکنند و این یعنی یک درصد کل دانشجویان ایرانی در خارج از کشور تحصیل میکنند، در حالی که استاندارد جهانی این میزان سه درصد است.
ستاری به سیاستهای کشور در زمینه جذب نخبگان خارجنشین اشاره کرد و گفت: از ۲ سال قبل طرح جذب دانشجویان خارج از کشور شروع شده و طی این مدت بیش از یک هزار و ۱۰۰ نخبه به کشور بازگشتند که ۸۰ درصد آنها در بهترین دانشگاههای جهان تحصیل کرده اند.
دیدگاه تان را بنویسید