فعالیت ۱۰۰۰ پایگاه مشاوره کنکور در کشور
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش گفت: با اعلام نتایج اولیه کنکور، هزار پایگاه انتخاب رشته در کشور فعال میشود.
خبرگزاری مهر: مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش گفت: با اعلام نتایج اولیه کنکور، هزار پایگاه انتخاب رشته در کشور فعال میشود.
مسعود شکوهی درباره این موضوع که با اعلام نتایج کنکور سراسری، چه تعداد مشاور و پایگاه مشاوره در کشور برای کمک به انتخاب رشته داوطلبان کنکور فعال خواهد شد، گفت: ما حدود هزار پایگاه انتخاب رشته کنکور در سطح مناطق را پیش بینی کرده ایم و برای آنها دورههای تخصصی نیز برگزار کرده ایم. برای همه مراکز بیش از ۲۰۰۰ نفر را فعال خواهیم داشت. ما در یک فرآیند ۱۶۰ نفر را آموزش داده ایم که در سطح ملی به استانها میروند و همکارانی که در این حوزه تخصص دارند را برای پایگاههای ما به روز آماده میکنند.
وی ادامه داد: پیش بینی ما این است که علاوه بر این پایگاهها بنا به نیاز، به صورت موردی مراکزی اضافه شود که به مشروط به حضور نیروهای متخصص در آنجاست.
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش در ادامه با توصیه به خانوادهها برای استفاده از خدمات مشاوره رسمی آموزش و پرورش، اظهار کرد: در فرصت انتخاب رشته عموما مراکز و موسساتی به صورت دفعتی ایجاد میشوند که بیشتر به جیب مردم چشمشان را دوخته اند.
شکوهی درباره این موضوع که با وجود تلاش آموزش و پرورش برای ایجاد پایگاههای مشاوره به نظر میرسد اعتماد والدین به مشاورههای خصوصی بیشتر است، بیان کرد: آنها تبلیغات گستردهای در زمان انتخاب رشته دارند و ما هزینهای برای تبلیغات نداریم و برای ما منافع اقتصادی در این زمینه تعریف نشده است. سعی ما این است که در زمینه انتخاب رشته اطلاع رسانی درست را به دانش آموزان منتقل کنیم و تمام دادههای پایگاه ما بر اساس آخرین دادههای کنکور است که از مراجع رسمی دریافت میکنیم و برای بخش خصوصی دسترسی به این اطلاعات امکان پذیر نیست.
وی درباره هدایت تحصیلی و تورم در رشته تجربی نسبت به سایر رشتهها نیز بیان کرد: در چند سال اخیر ما شاهد کاهش خوبی در رشته تجربی بوده ایم. البته مطلوب ما نیست و امیدواریم روندی که آغاز کرده ایم را به تعادل برسانیم و در سند تحول بنیادین نیز به ما تکلیف شده است که به تناسب ۴۸، ۵۲ در رشتههای فنی و حرفهای و پایه دست پیدا کنیم. در حال حاضر استقبال خوبی در رشتههای فنی حرفهای و کاردانش داریم و بخشی از نرسیدن به آن نقطع تعادل به کمبود امکانات ما در مدارس فنی حرفهای باز میگردد. اما برای ما جالب بود که بسیاری از دانش آموزان در کاربرگ علاقه شان انتخاب اولشان فنی و حرفهای و کاردانش بود و این نوید خوبی برای ماست که دانش آموزان را به آن سو هدایت کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید