خبرگزاری تسنیم: حجاب، عفاف و حیا اموری فطری هستند که خداوند در نهاد تمام انسانها بهویژه بانوان نهاده است. در پرتو این خصلتهای نیکو افراد میتوانند به بالاترین درجات انسانی دست یابند و قلههای معرفت را طی کنند. خداوند وقتی در قرآن به معرفی زنان نمونه تاریخ بشریت میپردازد، از بانوانی یاد میکند که در پرتو حفظ عفت و حیا به درجاتی نائل شدند که تا ابد الگویی برای تمام زنان بلکه مردان عالم شدند.
بانوانی مثل حضرت زهرا (س)، حضرت مریم (س) و حضرت آسیه همسر فرعون از جمله نمونههای زنان شاخص قرآنی هستند که راه رستگاری را در حفظ این گوهر گرانبها و اثرگذار در ایمان و معرفت زنان معرفی کردند؛ بنابراین عفاف و حجاب دو گوهر گرانبهایی هستند که خداوند آنها را برای حفظ و صیانت حریم شخصی افراد از یک سو و رعایت حریم دیگران از سوی دیگر در نهاد تمام انسانها قرار داده است؛ لذا تمام ادیان آسمانی به این امر ضروری و واجب اشاره و حد و حدود و قوانین آن را بیان داشتهاند. با مروری بر کتب عهد عتیق و جدید میتوان به تأکیدات خداوند بر امر حجاب و ضرورت حفظ حریم زنان نسبت به مردان پی برد.
به عنوان نمونه در «سِفْر پیدایش» تورات چنین میخوانیم: «و رفقه، چشمان خود را بلند کرد و اسحاق را دید و از شتر خود فرود آمد. زیرا که از خادم پرسید: «این مرد کیست که در صحرا به استقبال ما میآید؟»؛ و خادم گفت: «آقای من است». پس بُرقعِ خود را گرفته، خود را پوشانید.» (سفر پیدایش، باب ۲۴، فقره ۶۴ و ۶۵) حتی در قسمتی از تورات میخوانیم خداوند در اثر آرایش دختران یهود برای بیگانگان عذاب نازل میکند. در این باره نوشته شده است: «و خداوند میگوید از این جهت که دختران صهیون متکبّرند و با گردن افراشته و غمزات چشم، راه میروند و به ناز میخرامند و به پاهای خویش، خلخالها را به صدا میآورند، بنابراین، خداوند فَرقِ سر دختران صهیون را کَلْ خواهد ساخت و خداوند، عورت ایشان را برهنه خواهد کرد* و در آن روز، خداوند زینت خلخالها و پیشانی بندها و هلالها را دور خواهد کرد* و گوشوارها و دستبندها و روبندها* و دستارها و زنجیرها و کمربندها و عطردانها و تعویذها را* و انگشترها و حلقههای بینی را * و رداها و شالها و کیسهها را * و آیینهها و کتانهای نازک و عمامهها و بُرقعها را * و واقع میشود که: به عوض عطریات، عفونت
خواهد شد و به عوض کمربند، ریسمان و به عوض موهای بافته، کَلی و به عوض سینهبند، زنّار پلاس و به عوض زیبایی، سوختگی خواهد بود * مردانت به شمشیر و شجاعانت در جنگ خواهند افتاد * و دروازههای وی، ناله و ماتم خواهند کرد و او خراب شده، بر زمین خواهد نشست». (تورات، کتاب اشعیاء نبی، باب سوم، فقره ۱۶ - ۲۶)
دیدگاه تان را بنویسید