آشپزخانههای تولید مواد مخدر به حداقل رسید
مسئولان مبارزه با مواد مخدر، از کاهش آشپزخانههای تولید مواد صنعتی و اشراف اطلاعاتی در فضای مجازی سخن میگویند.
خبرگزاری مهر: ایران همواره به عنوان یک مسیر سنتی ترانزیت مواد مخدر تولیدی افغانستان به سمت اروپا مطرح بوده است به همین دلیل با تمرکز بر مرزهای ورودی کشور و انسداد مرزها بر ورود مواد قاچاق، سطح عبور مواد مخدر از کشور ما کاهش یافته است. از سوی دیگر تهران به عنوان یکی از خواستگاههای اصلی ورود موادمخدر محسوب میشود، به همین دلیل مسئولان مبارزه با مواد مخدر عنوان میکنند که با نظارت کامل بر ۱۴ محور منتهی به تهران و رصد اطلاعات تلاش میکنند ورود مواد مخدر به این کلانشهر نیز به حداقل برسد.
سرهنگ محمد بخشنده رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ با اشاره به این موضوع گفت: یکی از برنامههای اصلی ما کنترل جدی ورودیهای تهران است.
وی افزود: ما امروز ۱۵ تا ۲۰ هزار معتاد متجاهر داریم که بیشترشان در شهرکهای اقماری زندگی میکنند.
سرهنگ بخشنده در پاسخ به سوالی درباره مواد مخدر جدید و همه گیری آنها نیز گفت: مواد جدید زیاد همه گیر نشده و مشتری خاص خودش را دارد، اما تریاک همچنان حرف اول را میزند. در واقع میزان گرایش به این مواد افزایش دارد، اما به لحاظ مصر سبقت نگرفته است.
وی گفت: ما همچنان معتقدیم که با بگیر و ببند کار درست نمیشود. باید پیشگیری به صورت فرهنگی باشد. در کتابهای درسی وارد شود. جامعه هدف ما باید از سنین نوجوانی را پوشش دهد. تقاضای ما از رسانهها این است که برای برخی مواد مانند گل که زیاد میشود کار کنند.
رشد چشمگیر کشفیات مواد مخدر
سردار مسعود زاهدیان رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا هم با اشاره به رصد دقیق مرزها و اشراف اطلاعاتی به افزایش کشفیات مواد مخدر اشاره کرد و گفت: ما در سال ۹۶ به نسبت سال قبل آن رشد ۱۴ درصدی کشفیات مواد مخدر را داشتیم. در سال گذشته بیشترین کشفیات مواد مخدر انجام شد و بیش از ۷۱۳ تن انواع مواد مخدر توسط پلیس کشف و ضبط شد که رکوردی بینظیر را ثبت کرد.
وی ادامه داد: همچنین کشفیات مواد مخدر که با کمک دستگاههای مختلف از جمله وزارت اطلاعات، دفاع و گمرکات صورت گرفت بالغ بر ۸۰۸ تن بود که این رقم نیز در نوع خود بینظیر بوده است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با بیان اینکه امسال ۱۰۷ تن مواد مخدر توسط پلیس کشف شده است از رشد ۱۵ درصدی این کشفیات نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و افزود: با اشاره به تمرکز پلیس بر مناطق شرقی کشور و آبهای جنوبی ایران تصور میکنیم این رقم رشد بیشتری داشته باشد.
وی درباره آشپزخانههای تولید مواد مخدر نیز گفت: با اقدامات صورت گرفته از سوی پلیس باید گفت: آشپزخانهها تعداد زیادی نیستند.
سردار زاهدیان افزود: در واقع تولید مواد جدید به صورت زیرزمینی و خیلی محدود شده است. اما توزیع مواد مخدر بویژه مواد جدید به شبکههای اجتماعی راه یافته و ورود ما در فضای مجازی هم جدی است.
باید طرحی نو در اندازیم
همچنین پرویز افشار سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر این موضوع که ایران در مسیر ترانزیت مواد مخدر قرار دارد گفت: نکتهای که همه به آن اذغان داریم این است که به دلیل فراوانی مواد و اینکه در مسیر ترانزیت هستیم دسترسی به مواد چندان سخت نیست، لذا تلاش کردیم که جاهایی که حساستر هستند، مواد کمتر در دسترس باشد.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به دو راه حل اساسی در این زمینه گفت: راه حل اول استفاده حداکثری از مکانیزمهای سخت گیرانه است که مواد وارد کشور نشود. این شیوه به جد از سوی نیروی انتظامی صورت میگیرد، اما این شیوه به تنهایی به درد نمیخورد، زیرا ولع مصرف و خماری باعث شده که حتی در زندان هم دسترسی به مواد وجود داشته باشد.
افشار تاکید کرد: لذا باید نیاز را به حداقل برسانیم. باید رابطه قاچاقچی و مصرف کننده را به حداقل برسانیم. در کشور ما ۶۵درصد مصرف کنندگان تریاک و هرئین میکشند. باید سم زدایی و درمان نگه دارنده مورد توجه قرار گیرد.
دیدگاه تان را بنویسید