خبرگزاری فارس: بامداد چهارشبه (۲۰ تیرماه) و همزمان با برخورد تانکر حمل سوخت با یک دستگاه اتوبوس مسافربری در سنندج که منجر به جان باختن چندین نفر از هموطنانمان شد، بازار شایعات داغ قوت گرفت. «آمد نیوز» به عنوان آتش بیار معرکه، بیتوجه به خاکستر شدن پیکر جان باختگان این حادثه، سعی در تشویش اذهان عمومی کرد. * اولین شایعه و حمله به پاسداران امنیت در حالی که توجه رسانهها به اطلاع رسانی دقیق درباره حادثه بود، رسانههای وابسته به سرویسهای اطلاعاتی غرب، با انتشار گسترده شایعهای مبنی بر اینکه تانکر متعلق به سپاه بوده است، اینطور وانمود کرد که سپاه در حال انتقال سوخت به خارج از کشور با یک تانکر عراقی بوده است. در واقع این سرویسهای بیگانه که از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به شدت ضربه خوردن با این شایعه سعی کردند تا مردم را نسبت به این نهاد انقلابی بدبین کنند.
آمد نیوز درحالی این شایعه را بازنشر داد که محمد ابراهیم زارعی، فرماندار شهرستان سنندج در گفتگو با تسنیم در سنندج، با بیان این که تصادف تانکر نفتکش با اتوبوس مسافربری "هیچگونه" ارتباطی به سپاه پاسداران نداشته، تصریح کرد: تانکر نفتکش مربوط به شرکت خصوصی بوده و مطرح کردن اظهاراتی مبنی بر اینکه تانکر نفتکش مربوط به سپاه پاسداران و یا کشور عراق است، اصلاً صحت ندارد. * اغراق در آمار کشته شدگان آمدنیوز و رسانههای معاند ابتدا شایعه کشته شدن تمام مسافران اتوبوس، سپس ۲۰ نفر، در ادامه ۲۷ نفر و در نهایت ۴۰ نفر را منتشر کردند، برخی دیگر از کاربران و رسانههای ضدانقلاب هم شایعه کشته شدن ۳۰ نفر را مطرح کردند؛ درواقع این رسانههای سعی کردند تا تلفات این حادثه تلخ را چند برابر نشان دهند و مردن را نگرانتر کنند.
اما بررسیهای خبرنگار ما از صورت وضعیت این اتوبوس و اعلام نظر یکی از عوامل ترمینال سنندج، حاکی از آن است که اتوبوس، با ۱۱ مسافر از ترمینال سنندج حرکت کرده و در مسیر خروج از ترمینال ۳ مسافر دیگر را سوار کرده و با احتساب راننده، کمک راننده و خدمه اتوبوس مجموعا (۱۷ نفر) حضور داشتند که ۸ تن از مسافران به همراه یکی از خدمه، راننده تانکر و یک عابر پیاده یعنی در کل ۱۱ نفر جان باختند. در همین رابطه بهمن مرادنیا استاندار کردستان تصریح کرد: درباره آمار کشتهشدگان هیچ پنهان کاری انجام نشده و تعداد قطعی کشتهها ۱۱ نفر است. معاون عملیات آتش نشانی سنندج نیز در گفتگو با فارس در سنندج در خصوص اعلام آمار متناقض در ساعات اولیه حادثه اظهار کرد: کار جمعآوری اجساد سخت بود و با توجه به متلاشی شدن برخی از پیکرها، امکان اعلام آمار دقیق حادثه وجود نداشت. وی تاکید کرد: آمار قطعی جانباختگان این حادثه ۱۱ نفر (به اسامی ۱- پارسا اصلانی، ۲- پرویز زمانی، ۳- پیمان زمانی ۴- مسعود نصیری، ۵- مینا صداقت، ۶- سارا آئینه، ۷- پارسا آئینه، ۸- فواد سیفی، ۹- کامران مقبل، ۱۰- فرشاد مرادی، ۱۱- عبدالحسین طاهرویسی راننده نفتکش) است. * زیر سوال بردن
عملکرد نیروهای امدادی * یکی دیگر از برنامههای آمدنیوز در خصوص این حادثه، کمرنگ کردن عملکرد نیروهای امدادرسانی در لحظات ابتدایی حادثه و امنیتی نشان دادن حادثه بود. این شبه رسانه مدعی شد که در لحظات اولیه حادثه به جای نیروهای امدادگر (اورژانس، آتش نشانی، هلال احمر)، ماموران امنیتی و انتظامی وارد صحنه شدند.
شاهدان عینی در پاسخ به این شبهه آمد نیوز میگویند: با وقوع آتشسوزی و پخش شدن مواد سوختی و اشتعالزای تانکر، احتمال وقوع آتشسوزی وسیع در منطقه بهوجود داشت، اما با حضور بهموقع نیروهای امدادی به منطقه، سریعاً روی مواد پخششده، خاک ریخته شده و مسیر با خاک مسدود میشود تا در صورت مشتعل شدن مواد سوختی، آتشسوزی قابل کنترل باشد. همچنین تصاویر منتشر شده از سنندج که حضور بموقع نیروهای امدادی را نشان میدهد، هم شبهات آمدنیوزیها را رد میکند.
همچنین مشاهدات عینی خبرنگار فارس نشان میدهد، پس از حضور نیروهای امدادی، فرمانده انتظامی و رئیس پلیس راهور استان کردستان استاندار، فرمانده سپاه بیت المقدس، شهردار و رئیس شورای اسلامی شهر سنندج در صحنه تصادف حضور یافتند. * شایعه با طعم اختلاف قومیتی حربه دیگر این کانال تحریک مردم کُرد بود به طوری که در شب حادثه، اخبار تایید نشده از دستگیری ۳۴ شهروند کُرد در کانال آمد نیوز منتشر میشود؛ اخباری که به این اتفاق ربطی ندارد، اما لابلای اخبار مربوط به حادثه سنندج منتشر میشود تا باعث تحریک مردم غیور کُرد شود.
* جا زدن اغتشاش گران بجای مردم تعدادی از آشوبگران در سنندج که تحت تاثیر رسانههای معاند قرار گرفته بودند، به جای کمک به نیروهای امدادی و انتظامی، در کار ماموران خلل ایجاد کردند و حتی به خودروهای دولتی و غیردولتی آسیب زدند. آمد نیوز و برخی صفحات توئیتری همراهش تمام تلاش خود را به کار بستند تا این اغتشاش گران را مردم خشمگین سنندج معرفی کنند.
دیدگاه تان را بنویسید