فوائد هشتگانه مسجد در کلام معصوم (ع)

کد خبر: 842463

امام علی (ع) در یک روایت به فوائد هشتگانه مسجد اشاره فرمودند.

فوائد هشتگانه مسجد در کلام معصوم (ع)

باشگاه خبرنگاران پویا: امام علی (ع) در یک روایت به فوائد هشتگانه مسجد اشاره فرمودند.

مسجد مکانی برای توجه بیشتر به خداوند متعال و بریدن از تعلقات دنیایی و محیطی معنوی جهت دستیابی به آرامش روح و جان است. این مکان به قدری نزد خداوند متعال جایگاه دارد که پیامبر (ص) و اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) احکام و آداب شرعی و رفتاری مشخصی را برای آن وضع کرده‌اند و از دیگر سو در فضایل این مکان مقدس بیاناتی ایراد فرمودند؛ لذا ضروری است هر فرد مسلمانی که خداوند توفیق حضور در مسجد را به او عطا کرده است، با این آداب و فضایل آشنا شود.

به عنوان نمونه یکی از فضیلت‌های بالایی که پیامبر (ص) و اهل‌بیت (ع) به مسجد نسبت داده‌اند، بر شمردن این مکان مقدس به عنوان خانه خدا و محلی برای زیارت خداست. امام حسن مجتبی علیه‌السلام در یک روایت در این باره فرمود: «اهل مسجد زائر خدا هستند و بر صاحبخانه است که بر زائرش هدیه‌ای بدهد؛ اَهلُ المَسجِدِ زُوّارُ وَ حقٌ عَلَی المَزُورِ اَلتُّحفَةُ لِزائِرِهِ» (ارشاد القلوب، ج. ۱، ص. ۷۷) و یا ابوبصیر می­‌گوید: از امام صادق (علیه السلام) علّت تعظیم مساجد را پرسیدم؟ فرمودند: به خاطر این که مساجد، خانه‌هاى خداى متعال در زمین هستند؛ لِأَنَّهَا بُیُوتُ اللَّهِ فِی الْأَرْضِ» (علل الشرایع، ج. ۲، ص. ۳۱۸)

همچنین در کنار این آداب و فضایل مسجد، فوائد متعددی را برای آن بر شمرده‌اند. امیر مؤمنان علی (ع) در یک روایت به فوائد هشتگانه مسجد اشاره فرمودند. حضرت فرمود:

کسی که به مسجد رفت وآمد می­ کند، یکی از منافع هشت گانه نصیب او می­ شود: * برادری مفید و باارزش در راه خدا * یا علم و دانشی برگزیده * یا دلیل و برهان محکم [برای تثبیت عقاید]* یا کلماتی که موجب هدایت شود [می‌شنود]، * یا نشانه محکمى که در راه حقّ او را استوار سازد *یا رحمت مورد انتظاری [شامل حال او می ­شود]، *یا مواعظی که او را از فساد و گناه بازدارد، [می­ شنود]* یا به خاطر ترس یا حیا و آبروی خود گناهی را ترک می ­کند. (وسائل الشیعه، ج٣، ص٤٨�)

مَنِ اختَلَفَ اِلَی المَسجِدِ اَصابَ اِحدَی الثَّمانِ؛ اَخاً مُستَفاداً فِی اللهِ، اَو عِلماً مُستَطرَفاً اَو آیَةً مُحکَمَةً اَو یَسمَعُ کَلِمَةً تَدُلُّ عَلی هُدیً، اَو رَحمَةً مُنتَظَرَةً، اَو کَلِمَةً تَرُدُّهُ عَن ردی، اَو یَترُکَ ذَنبا خَشیَةً اَو حَیاءً».

انتهای‌پیام/

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد