از تلاش برای کشتار وسیع تا جنایت «محمد ثلاث»

کد خبر: 831618

با گذشت ۴ ماه از غائله گلستان هفتم خیابان پاسداران و به شهادت رسیدن ۳ تن از ماموران ناجا، قاتل این شهدا امروز قصاص شد.

از تلاش برای کشتار وسیع تا جنایت «محمد ثلاث»

خبرگزاری تسنیم: با گذشت ۴ ماه از غائله گلستان هفتم خیابان پاسداران و به شهادت رسیدن ۳ تن از ماموران ناجا، قاتل این شهدا امروز قصاص شد.

سی‌ام بهمن‌ماه ۹۶ توجه تمام رسانه‌های کشور معطوف به منطقه پاسداران در تهران شد. گلستان هفتم پاسداران از عصر ۳۰ بهمن تا سحرگاه اول اسفند لحظات پر تنشی را سپری کرد.

داستان از ابتدای روز ۳۰ بهمن‌ماه شروع شد. زمانی که ماموران نیروی انتظامی در حال گشت‌زنی به دو خودروی پراید سفید و سرمه‌ای مظنون شده و درحالی که این خودرو‌ها پس از دستور ایست پلیس، متواری شده بودند، توسط ماموران ناجا دستگیر می‌شوند و مشخص می‌شود که این خودرو‌ها سرقتی هستند.

پس از دستگیری این افراد، در حدود ساعت ۱۲ ظهر حدود ۵۰ تا ۶۰ نفر مقابل کلانتری ۱۰۲ پاسداران تجمع کرده و خواستار آزادی بی قید و شرط دستگیرشدگان شدند، اما این خواسته آن‌ها به دلیل تلاش افراد دستگیر شده برای سرقت یک خودرو، بی نتیجه ماند.

پس از اینکه جنجال‌های این افراد راه به جای نبرد، عده‌ای اخلاگر با این عنوان که یکی از دستگیر شدگان وابسته به فرقه دراویش است، به ساختمان کلانتری و خودروی نیروی انتظامی حمله می‌کنند تا افراد دستگیر شده را فراری دهند که با هوشیاری نیروی انتظامی این اقدام اخلاگران بی‌نتیجه ماند.

آشوبگران که خود را وابسته به فرقه دراویش گنابادی معرفی می‌کنند، با مسدودکردن خیابان‌ها و ایجاد ترافیک و سردادن شعارهایی، سعی می‌کنند ضمن فراری دادن افراد دستگیر شده، مانع از اجرای قانون شوند که با ورود نیروی انتظامی، بساط آشوبگران جمع می‌شود.

با گذشت دقایقی این آشوبگران مجددا با سلاح سرد و قمه و بدون توجه به هشدار‌های نیروی انتظامی به ماموران ناجا حمله‌ور می‌شوند که البته این حمله نیز ناکام می‌ماند.

آشوبگران در نهایت به خانه‌های اطراف کلانتری حمله کرده و ضمن تخریب اموال عمومی، اموال ساکنان خیابان گلستان هفتم از جمله ده‌ها خودروی شخصی پارک شده در پارکینگ‌های مسکونی را مورد حمله قرار می‌دهند.

با هشدار‌های پیاپی نیروی انتظار مبنی بر پراکنده شدن دراویش و پیگیری از مسیر قانونی، آن‌ها به هشدار‌ها توجه نکرده و منطقه را ترک نمی‌کنند.

با تاریکی هوا، آشوبگران از فرصت استفاده کرده و دوباره در گلستان هفتم تجمع می‌کنند و به تعدادی از خودرو‌ها و شیشه‌های منازل مسکونی مردم آسیب می‌زنند. ناجا همچنان خویشتن‌داری می‌کند، اما اغتشاشگران جری‌تر شده و وسط گلستان هفتم، آتش روشن کرده و کپسول‌های گاز ۱۱ کیلویی روی آتش می‌اندازند تا با انفجار کپسول، تعداد زیادی از ماموران ناجا را به شهادت برسانند که این طراحی با هوشیاری ماموران امنیتی، این اقدام آن‌ها ناکام می‌ماند.

ایجاد آشوب و تنش در گلستان هفتم به حدی زیاد می‌شود که فردی سوار بر یک خودرو اتوبوس به سمت نیرو‌های انتظامی حرکت می‌کند و وارد اجتماع آن‌ها شده و دقیقا به شیوه عملیات‌های داعش در شهر‌های اروپایی، اقدام به زیر گرفتن ماموران ناجا می‌کند که در جریان این اقدام تروریستی ۲ تن از ماموران ناجا به نام‌های گروهبان رضا امامی و گروهبان محمدعلی بایرامی از نیرو‌های کادر یگان امداد و همچنین سرباز وظیفه رضا مرادی علمدار به شهادت می‌رسند. شدت برخورد خودرو با نیرو‌های ناجا به حدی بوده که متاسفانه سر شهید رضا مرادی متلاشی می‌شود.

شهدای این جنایت به شهدای فاطمیه معروف شدند چراکه دقیقا در شب شهادت حضرت زهرا (س) به شهادت رسیده بودند.

نیروی انتظامی به محض وقوع این حملات به شیوه داعش توسط آشوبگران، منطقه را تحت کنترل قرار می‌دهد و تعدادی از این افراد از جمله راننده اتوبوسی که ۳ تن از ماموران حفظ امنیت را به شهادت رسانده بود، بازداشت می‌کند.

راننده اتوبوس فردی است به نام " محمد ثلاث " که پس از دستگیری به دلیل مجروحیت به بیمارستان منتقل می‌شود. او در همان بدو دستگیری اعلام می‌کند که با اتوبوس چندین تن از ماموران ناجا را زیر گرفته است.

اولین اظهارات محمد ثلاث؛ دقایقی پس از بازداشت

با بازداشت تعدادی از آشوبگران، پلیس از آن‌ها می‌خواهد منطقه را ترک کرده و به آن‌ها تا ساعت ۴ صبح فرصت می‌دهد تا از منطقه پراکنده شوند، اما آشوبگران دست از تخریب برنمی‌دارند و بنابر گفته برخی از ساکنان منطقه، وارد خانه‌های مردم شده و اقدام به ضرب و شتم مردم و تخریب منازل آن‌ها می‌کنند.

متاسفانه قبل از پایان یافتن فرصت ناجا به آشوبگران، یک خودرو دیگر به همان سبک عملیات‌های داعش در اروپا، به میان نیرو‌های امنیتی آمده و تعداد زیادی را زیر می‌گیرد که در این ماجرا یکی از بسیجیان حاضر در منطقه به نام «محمدحسین حدادیان» به شهادت رسیده و تعداد دیگری مجروح می‌شوند. در سوی دیگری، آشوبگران یک بسیجی را با ضربات متعدد چاقو و قمه مضروب می‌کنند.

روز اول اسفند ۹۶ خیابان گلستان هفتم در منطقه پاسداران مجددا رنگ آرامش می‌گیرد و عبور و مرور مردم در خیابان‌های اطراف به وضعیت عادی بازمی‌گردد.

عصر همان روز برخی ساکنان محله به‌صورت خودجوش در مقابل درب ورودی کلانتری ۱۰۲ پاسداران به یاد شهدای فاطمیه شمع روشن کردند و با نصب پلاکارد‌های تسلیت، هم‌دردی خود را با ماموران ناجا اعلام کردند.

** محمد ثلاث به روایت خودش

محمدرضا ثلاث فرزند اسدالله متولد ۱۳۴۶ است. او در دادگاه درباره خودش گفت: «بنده محمد ثلاث ۵۰ ساله اهل بروجرد ساکن تهران دارای دو فرزند در حال حاضر مجرد و شیعه ۱۲ امامی هستم. تاکنون دو همسر خود را طلاق داده‌ام و اکنون مجرد هستم و حدود ده الی دوازده سالی است که در تهران سکونت دارم. ۷ تا ۸ سابقه کیفری دارم که یک نوبت آن به خاطر حمل موادمخدر در اتوبوس سابقه کیفری مالی، سابقه کیفری اخلال در نظم عمومی، سابقه ایراد و جرح با چاقو، تمرد از دستور ماموران نیروی انتظامی و اخلال در نظم عمومی از جمله این سوابق کیفری بنده است.»

وی همچنین گفته بود: «شغل اصلی‌ام رانندگی اتوبوس است و در زمان فعالیت دچار شکستگی دست شدم و چند ماهی بیکار بودم و به علت بدهی صاحبخانه‌ام من را از منزل بیرون کرد و در این ایام خانه دخترم در تهران یا مادرم در بروجرد و یا دوستان دیگرم اقامت داشتم. حدود ۱۰، ۱۵ روز در یک اتوبوس در خیابان گلستان پاسداران اقامت داشتم».

** اعترافات محمد ثلاث در دادگاه

پس از دستگیری عوامل این اغتشاشات دستگاه قضایی دست به کار شد و برای محمد ثلاث به اتهام سه فقره قتل عمدی مأموران نیروی انتظامی پرونده تشکیل داد. از ثلاث بازجویی شد و انگیزه وی از این اقدام ثبت و ضبط شد و نهایتا این فرد از سوی بازپرس پرونده مجرم شناخته شد.

۲۰ اسفندماه ۹۶ جلسه محاکمه راننده اتوبوس آشوب‌های خیابان پاسداران در شعبه نهم دادگاه کیفری شماره یک استان تهران برگزار شد.

محمد ثلاث در دادگاه در خصوص نحوه حمله به نیروی انتظامی و مردم در زمان حادثه گفته بود: «من خودم پشت فرمان اتوبوس بودم و کسی دیگر در اتوبوس نبود. مالک خودرو را نمی‌شناسم و، چون قبلا کار رانندگی کرده بودم توانستم آن را روشن کنم و به سمت ماموران ناجا حرکت کنم. من خودم قبول دارم که این سه نفر را کشته‌ام و فوت این سه نفر نتیجه اقدامات من بوده است».

وی همچنین در دادگاه گفته بود: «من عاشق اعدام هستم. اگر ۵۰ نفر هم در این حادثه می‌مردند، خواست خدا بوده است! و دیگر حرفی برای گفتن ندارم.»

ثلاث در میانه رسیدگی به پرونده اقدام به تغییر وکیل خود از تسخیری به تعیینی کرد و همین امر سبب شد تا وکیل دوم فرصت مطالعه یک هفته‌ایی پرونده را از دادگاه بگیرد. اما این وقت‌کشی هم به نفع ثلاث تمام نشد و سرانجام دادگاه بعد از برگزاری ۳ جلسه متهم را مستحق قصاص آن هم سه فقره شناخت.

** محمد ثلاث قصاص شد

صبح امروز ۲۸ خردادماه راننده جنایتکار اتوبوسی که ۳ مأمور ناجا را به شهادت رسانده بود، در زندان قصاص شد و پس از ۴ ماه خانواده‌های شهدایی که بی‌رحمانه در این جنایت به شهادت رسیده بودند، تسکین یافتند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد