برگزاری مراسم پُر رونق «لیالی قدر» در کشور‌های مختلف جهان

کد خبر: 825067

مسلمانان در بسیاری از کشور‌های جهان، همچون جمهوری اسلامی ایران، با برپایی مراسم‌های مختلف به شب زنده داری در لیالی قدر می‌پردازند.

برگزاری مراسم پُر رونق «لیالی قدر» در کشور‌های مختلف جهان

خبرگزاری مهر: مسلمانان در بسیاری از کشور‌های جهان، همچون جمهوری اسلامی ایران، با برپایی مراسم‌های مختلف به شب زنده داری در لیالی قدر می‌پردازند. در کشور‌هایی نظیر سوریه و عراق، برگزاری مراسم شب قدر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در کشور سوریه طی شب‌های گذشته مراسم شب زنده داری به مناسبت لیالی قدر عمدتا در حرم‌های حضرت زینب (س) و حضرت رقیه (س) برگزار شده است.

این در حالی است که در مقایسه با سوریه، مردم عراق به صورت ویژه تری به مناسک دینی در لیالی قدر توجه کرده و اهتمام می‌ورزند. به همین دلیل، شب قدر از شب‏‌های بسیار مهم در کشور عراق است. شیعیان سه شب را قدر احیا می‌‏گیرند و این شب‌ها را با خواندن قرآن، ادعیه و زیارت امام حسین (ع) شب زنده‏ داری می‏‌کنند.

در همین حال، در فلسطین نیز شب‌های قدر توسط مسلمانان گرامی داشته می‌شود. در همین ارتباط، بیش از ۳۰۰ هزار فلسطینیِ ساکن قدس و اراضی اشغالی در مراسم احیای شب قدر در مسجدالاقصی شرکت می‌کنند و به اقامه نماز تراویح، تلاوت قرآن و شب زنده داری در کنار این مسجد شریف می‌پردازند.

علاوه بر این، در یمن نیز مردم این کشور به شب زنده داری به مناسبت شب قدر می‌پردازند. مردم یمن بر این باورند که یکی از شب‌های فرد ۱۰ شب آخر ماه مبارک رمضان، شب قدر است و به همین دلیل در شب‌های فرد ۱۰ شب پایانی دعا‌های بیشتری را قرائت می‌کنند.

این در حالی است که در مصر نیز شب‌های قدر توسط مردم برگزار می‌شود و مردم مصر نیز همچون یمنی‌ها یکی از شب‌های فرد ۱۰ شب آخر ماه مبارک رمضان را شب قدر می‌دانند و در این شب‌ها مناسک دینی بیشتری را به جای می‌آورند.

مسلمانان نیجریه نیز در غیاب شیخ ابراهیم زکزاکی با حضور در مساجد و حسینیه‌ها به احیای شب قدر پرداختنده اند. هرچند مردم نیجریه معتقدند شب بیست و هفتم از ماه مبارک رمضان شب قدر است و به همین دلیل اهمیت ویژه‌ای برای این شب قائل هستند.

در سوئد نیز مساجد مسلمانان در شب‌های قدر بسیار پررونق است. مسجد شیعیان استکهلم و مرکز امام علی (ع) در این شب‏‌ها، میزبان حدود ۴۰۰۰ نفر از مسلمانانی است که برای دعا و عبادت گرد هم می‌‏آیند. اهل تسنن سوئد هم شب ۲۷ ماه مبارک رمضان را شب قدر می‌دانند.

در همین حال، مسلمانان اهل سنت در آلمان، شب بیست و هفتم ماه رمضان را شب قدر می‌دانند و آن را به شب زنده‌داری، خواندن نماز و تلاوت قرآن در مساجد می‌گذرانند. شیعیان هم در هامبورگ، کلن، برلین و دیگر کشورها، هر سه شب قدر را برگزار می‌کنند.

از سوی دیگر، مردم افغانستان در شب نوزدهم، بیست ویکم و بیست و سوم ماه رمضان به مسجد رفته و جوشن کبیر می‏‌خوانند. همچنین ۱۰۰ رکعت نماز خوانده، قرآن بر سر می‏‌گذارند و اعمالی که در این شب تأکید شده را انجام می‌دهند.

کشور چین هم مراسم خاص خود را در ماه رمضان دارد و شب قدر هم به عنوان شبی مهم برای مسلمانان این کشور محسوب می‌شود. آن‌ها در این زمان، بیشتر وقت خود را در مساجد می‌گذرانند و به نماز خواندن و دعا مشغول می‌شوند.

این در حالی است که بسیاری از مسلمانان در انگلستان، این شب‌ها را با انجام مراسم دعا خواندن می‌گذرانند و بر این باورند که در این شب، قرآن خدا بر پیامبرش (ص) نازل شده است و سرنوشت هر فرد در این شب مشخص می‌شود. بنابراین، بسیاری از مسلمانان در این شب برای رحمت، بخشش و رستگاری به درگاه خداوند، دعا می‌کنند.

این شب با عنوان احیا هم برگزار می‌شود. مسلمانان جهان بر این باورند که این شب، بهترین زمان سال برای دعا و برکت است و اعتقاد براین است که گناهان گذشته فرد با انجام دعا و نیایش در این شب بخشیده خواهد شد.

با این حال، مسلمانان در مراکش بر این باورند که شب ۲۷ ماه رمضان شب قدر است و اعمال این شب بهتر از هزار ماه است و بسیاری از مسلمانان در این شب دعا می‌کنند تا گناهان آن‌ها بخشیده شود. در این شب، رحمت خداوند فراوان، آمرزش گناهان بیشتر و دعا پذیرفته‌تر است و فرمان سالانه به فرشتگان زمین ارسال می‌شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد