در سال گذشته چقدر صدقه جمع آوری شد؟

کد خبر: 818319

مدیرکل هماهنگی مشارکت‌های مردمی کمیته امداد با بیان اینکه بیش از ۶.۵ میلیون صندوق صدقات در منازل و ۲۷۰ هزار صندوق در اماکن و معابر در وجود دارد، گفت: در سال گذشته ۳۲۲ میلیارد تومان صدقه جمع آوری شد.

در سال گذشته چقدر صدقه جمع آوری شد؟

خبرگزاری فارس: مدیرکل هماهنگی مشارکت‌های مردمی کمیته امداد با بیان اینکه بیش از ۶.۵ میلیون صندوق صدقات در منازل و ۲۷۰ هزار صندوق در اماکن و معابر در وجود دارد، گفت: در سال گذشته ۳۲۲ میلیارد تومان صدقه جمع آوری شد.

ابوالقاسم رستگار، مدیرکل هماهنگی مشارکت‌های مردمی کمیته امداد با اشاره به حوزه فعالیت این اداره کل، اظهار داشت: در حوزه مشارکت‌های مردمی موضوع ارتباط با خیرین و جمع‌آ‌وری وجوهات و در اختیار قراردادن به بخش‌های حمایتی وظیفه اصلی این معاونت است..

وی ادامه داد: در این حوزه سه بخش وجود دارد که یک بخش مدیریت بر صدقات، انفاق، اکرام و سایر وجوه شرعی است؛ ضمن اینکه بخشی مربوط به جمع‌آوری زکات واجب، مستحب، کفارات و فطریه است.

رستگار ادامه داد: بخش مدیریت شبکه‌های مردمی یکی دیگر از بخش‌هاست که مربوط به همکاری با مؤسسات خیریه و شبکه‌های نیکوکاری است.

*وجود ۶.۵ میلیون صندوق صدقات در خانه‌های مردم

مدیرکل هماهنگی مشارکت‌های مردمی کمیته امداد خاطرنشان کرد: در بخش جمع‌آوری صدقات مجموعه‌ای گسترده وجود دارد و بیش از ۶.۵ میلیون صندوق صدقات در منازل و مغازه‌ها و حدود ۲۷۰ هزار صندوق نیز در اماکن و معابر مانند داروخانه‌ها، ادارات، فروشگاه‌ها و ترمینال‌ها وجود دارد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۳۲۲ میلیارد تومان پول و وجوهات از صندوق‌های صدقات احصا شده است، اضافه کرد: رویکرد ما این است تا صندوق‌ها را از مکان‌ها و معابر جمع‌آوری کرده و روش‌های جدید جمع‌آوری را جایگزین آن کنیم.

رستگار با اشاره به روش‌های نوین جمع‌آوری صدقات مردم، ابراز داشت: استفاده از آسان‌پرداخت به شماره #۸۸۷۷*، روش استفاده از تلفن ملی نیکوکاری به شماره ۰۹۶۸۸۷۷ و پرداخت صدقه به صورت پیامکی از جمله روش‌های نوین است است. در روش پیامکی فرد عدد یک را به شماره ۸۸۷۷ ارسال کرده و مشترک می‌شود و می‌تواند صدقات خود را ریخته و این پرداختی جزء کارکرد شماره تلفن همراه شده و روی قبض تلفن او درج می‌شود.

مدیرکل هماهنگی مشارکت‌های مردمی کمیته امداد استفاده از سایت کمیته امداد را یکی دیگر از روش‌های پرداخت صدقات عنوان کرد و گفت: در این سایت گزینه صدقه و استان مورد نظر انتخاب می‌شود و پس از پرداخت صدقه، این مبلغ به همان استان مورد نظر انتخاب شده واریز می‌شود.

وی استفاده از اپلیکیشن «سکه» را روش دیگر پرداخت صدقه عنوان کرد و افزود: در این روش فرد گزینه صدقه را انتخاب می‌کند و مبلغ واریزی به همان استان انتخاب شده تعلق می‌گیرد.

رستگار یادآور شد: سامانه نیکوکاری «سنا» کمیته امداد اپلیکیشنی است که با هدف ایجاد ابزاری برای جمع‌آ‌وری صدقات مشترکان خانگی اختصاصی یافته و افراد می‌توانند هر وقت که قصد پرداخت صدقه را داشتند، از این طریق مبالغ خود را واریز کنند؛ در نتیجه مأموران جمع‌آوری صدقات به در منازل مردم مراجعه نمی‌کنند.

مدیرکل هماهنگی مشارکت‌های مردمی کمیته امداد درباره اینکه «چند درصد مردم از روش‌های جدید جمع آوری صدقات استفاده می‌کنند»، یادآور شد: حدود ۱۵ درصد مردم از روش‌های نوین جمع‌آوری صدقات استفاده می‌کنند، اما قصد داریم ظرف ۳ تا ۴ سال آینده روش‌های قدیمی را حذف کرده و صدقات تنها از روش‌های نوین جمع‌آوری شود.

وی درباره اینکه «برخی معتادان پول‌های واریزی در صندوق‌های صدقات را جمع‌آوری می‌کنند»، متذکر شد: برخورد‌های نهاد‌های قضایی یا انتظامی با چنین افرادی کم شده است؛ البته در طراحی صندوق‌های صدقات روی این موضوع که صندوق‌ها غیرقابل نفوذ باشد، کار شده است و این صندوق‌ها از جنس فولاد سرد تهیه شده، اما باز هم چنین افرادی نسبت به جمع‌اوری وجوه واریزی در این صندوق‌ها اقدام می‌کنند.

رستگار درباره اینکه «صندوق‌های صدقات چند وقت یک بار جمع آوری می‌شود»، بیان داشت: صندوق‌های صدقاتی که در شهر‌های بزرگ و کلانشهر‌ها وجود دارد هر هفته تخلیه می‌شود.

مدیرکل هماهنگی مشارکت‌های مردمی کمیته امداد گفت: در شهر‌های کوچک ماهی یک بار و در روستا‌ها دو ماه یکبار جمع‌آوری می‌شوند؛ ضمن این که در حال برنامه ریزی هستیم تا دستمزد نیرو‌هایی که صدقات را جمع‌آوری می‌کنند به صورت درصدی تعیین و محاسبه شود.

وی اضافه کرد: برخی افرادی که وجوه واریزی مردم را از صندوق‌های صدقات را جمع‌آوری می‌کنند به صورت افتخاری فعالیت می‌کنند و برخی دیگر از افراد از نیرو‌های مؤظفی کمیته امداد هستند که به تعداد صندوق‌های جمع‌آوری شده، مبالغی دریافت می‌کنند.

رستگار افزود: برای نمونه اعلام می‌کنیم که معادل ۷ درصد از مبالغ واریزی به صندوق‌ها از طریق روشی غیر از برداشت از مبالغ واریزی به صندوق‌های صدقه به افراد پرداخت شود تا به این طریق صندوق‌های صدقات به طور مرتب تخلیه شده و پولی در صندوق‌ها نماند.

وی با بیان اینکه در سال جاری برنامه‌ای اجرا می‌شود تا ۲۰ درصد صندوق‌هایی که هیچ بازدهی نداشته و جانمایی خوبی ندارند جمع‌آوری شود، گفت: با شهرداری صحبت شده است تا در قبال جمع‌آوری صندوق‌های صدقات تابلو‌هایی را به کمیته امداد بدهد تا به این وسیله برای جمع‌آوری صدقات به شکل روش‌های الکترونیکی تبلیغ صورت گیرد.

*صدقات هر منطقه صرف نیازمندان همان منطقه می‌شود

مدیرکل هماهنگی مشارکت‌های مردمی کمیته امداد درباره «وجود ذهنیتی منفی در برخی از مردم نسبت به صرف کردن صدقات واریزی به صندوق‌ها»، تاکید کرد: از نظر سیستمی هیچ مشکلی در جمع آوری و هزینه کرد وجوهات واریزی به صندوق‌ها وجود ندارد؛ چرا که در هر نقطه‌ای از کشور که صدقات جمع‌آوری می‌شود در همان منطقه مصرف می‌شود و هیچ پولی به مرکز اصلی کمیته امداد ارسال نمی‌شود.

رستگار افزود: به مردم این اطمینان را می‌دهیم که از نظر سیستم جمع‌آوری صدقات هیچ مشکلی وجود ندارد و کاملاً قابل اطمینان است و هر مبلغی که در هر نقطه‌ای جمع‌آوری می‌شود در همان منطقه هزینه می‌شود.

وی گفت: ضمن اینکه برای نمونه اگر فردی نسبت به منطقه‌ای تعلق خاطر داشته باشد و بخواهد صدقاتش در همان منطقه صرف شود، می‌تواند در روش‌های جمع آوری جدید، استان و شهر خود را انتخاب کرده و مبالغ مورد نظر را واریز کند.

مدیرکل هماهنگی مشارکت‌های مردمی کمیته امداد با اشاره به موارد مصرفی صدقات تصریح کرد: مصرف صدقات مشخص است و در حال حاضر هیأت امنایی زیر نظر رهبر معظم انقلاب فعالیت می‌کند که این هیأت اعلام کرده است صدقات در راه‌های درمان، معیشت، تحصیل، مسکن و در راه ماندگان صرف شود؛ ضمن اینکه تاکید می‌کنم پول‌های جمع‌آوری شده به صورت صدردصد صرف نیازمندان شده و به آن‌ها اختصاص داده می‌شود.

*صدقات مردم فقط در داخل کشور صرف می‌شود

رستگار با بیان اینکه ۴ سازمان ناظر یعنی سازمان بازرسی کشور، بازرسی دفتر رهبر معظم انقلاب، دیوان محاسبات و واحد بازرسی کمیته امداد بر روند جمع‌آوری صدقات نظارت می‌کنند، گفت: صدقات جمع‌آوری شده به خارج از کشور اختصاص نمی‌یابد.

مدیرکل هماهنگی مشارکت‌های مردمی کمیته امداد افزود: البته به شیعیان در کشور‌هایی مانند عراق، سوریه، افغانستان و لبنان الگو و سبک جمع‌آوری صدقات ارائه شده است و در این کشور‌ها به شکل جمع‌آوری صدقات در کشورمان اقدام می‌شود، اما هیچ پولی از صدقات داخلی به این کشور‌ها اختصاص پیدا نمی‌کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد