محمدی: محدودیتهای حج به زایران اطلاع رسانی شود
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: باید برخی محدودیتها و دغدغههای سفر حج از سوی مدیران اطلاع رسانی شود تا زائران نیز در این رابطه همراهی کنند.
خبرگزاری مهر: حمید محمدی در نشست کاربردی یکروزه مدیران ستادی و استانی سازمان حج و زیارت درباره برنامههای انجام شده در حوزه حج تمتع ۹۷ و عتبات عالیات توضیحاتی را ارائه کرد.
وی با اشاره به اعزام زائران حج تمتع ۹۷ گفت: اعزامها به کشور عربستان از تاریخ بیست و هفتم تیرماه آغاز خواهد شد. رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه با تاکید بر بهره گیری از پیام رسانهای بومی در ارتباط با زائران، عوامل و مردم تصریح کرد: سازمان تفاهم نامهای با پیام رسان گپ امضا کرده است؛ مدیران نیز در استانها زائران را به این سمت رهنمون کنند.
محمدی با اشاره به آسیب شناسی حح سال گذشته اظهار کرد: آسیب شناسی حج سال گذشته صورت گرفته است و جلسات توجیهی در استانها برای برنامه ریزی هر چه بهتر در ایام حج تمتع ۹۷ انجام میگیرد.
وی تصریح کرد: باید برخی محدودیتها و دغدغههای این سفر از سوی مدیران بیان شود تا زائران نیز در این رابطه به همراهی بپردازند.
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه برخی از مشکلات و دغدغهها در این سفر به سازمان حج و زیارت برنمی گردد، افزود: برخی از مشکلات مربوط به شرایط کشور میزبان است که از آن جمله میتوان به محدودیتهای اسکان و هتل در مدینه اشاره کرد.
محمدی با بیان اینکه باید توضیح کامل در خصوص هتلهای مدینه منوره داده شود، گفت: این توضیحات به ویژه برای کسانی که مدینه بعد هستند، ضروری محسوب میشود چرا که آنها از هتلهای مکه به هتلهای مدینه منتقل میشوند و قطعا دغدغههایی را در این رابطه مطرح خواهند کرد.
وی به موضوع حمل و نقل شهری در ایام حج تمتع اشاره کرد و افزود: موضوع تعطیلی حمل و نقل از روز پنجم تا چهاردهم ذی الحجه باید مورد توجه و اطلاع رسانی زائران قرار گیرد و در این راستا مدیران کاروانها وظیفه سنگینی خواهند داشت.
رئیس سازمان حج و زیارت تاکید کرد: غالب زائران ما فقط یک بار به سرزمین وحی و حج تمتع سفر میکنند بنابراین منتقل کردن اطلاعات دقیق برای آنها ضروری خواهد بود.
به گفته محمدی، موضوعاتی نظیر رعایت قوانین کشور میزبان، مسائل ایمنی، توجه به هشدارها، تاکید بر احترام متقابل، پرهیز از بی احترامی و درگیری، عدم خروج به صورت انفرادی و. باید مورد توجه قرار گیرد.
حجاج ایرانی نمونهای از نظم و انضباط
وی تصریح کرد: همانطور که همه بر منظم بودن حجاج ایرانی اذعان دارند باید این مهم مجددا مورد لحاظ قرار گیرد؛ حجاج ایرانی باید نمونهای از نظم و انضباط باشند و در این راستا مدیران استانی نیز وظایف خود را دارند.
رئیس سازمان حج و زیارت خطاب به دست اندرکاران ذیربط اظهار کرد: امسال وظیفه ما از سال گذشته سنگینتر است چرا که انتظارات مردم بالاتر رفته و ما نیز باید با برنامه ریزی مدون به پیشبرد فعالیتها بپردازیم.
تاکید بر ارزشیابی کارگزاران در موسم حج تمتع
محمدی به موضوع ارزشیابی اشاره کرد و افزود: در موسم حج تمتع همه کارگزاران باید مورد ارزشیابی قرار گیرند و حتی مجموعه ستادی هم از این مهم مستثنی نخواهد بود.
وی تاکید کرد: امیدواریم حجی عزتمندانه و موفق را شاهد باشیم و در این راستا همه باید سعی و تلاش لازم را انجام دهند. رئیس سازمان حج و زیارت به موضوع شعار سال یعنی حمایت از کالای ایرانی اشاره کرد و توضیح داد: از ماههای گذشته کارگروهی برای بحث سوغات با استفاده از توان داخلی و فضای مجازی مورد توجه قرار گرفت که این مهم نیز نیازمند اطلاع رسانی مناسب خواهد بود.
محمدی با بیان اینکه رایزنیهایی از سوی سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری با برخی شرکتها انجام گرفت، گفت: این رویکرد برای حمایت از کالای با کیفیت ایرانی خواهد بود و در این رابطه شاهد تاثیرات مثبتی نظیر جلوگیری از خروج ارز، کاهش بازارگردی، حمایت از کارگر ایرانی و ... خواهیم بود.
وی تصریح کرد: با توجه به رایزنیهای صورت گرفته یک بسته پیشنهادی از سوغات برای زائران تهیه شده است که این بستههای سوغات میتواند حتی با قیمتی مناسبتر و با کیفیتی بالاتر در اختیار زائر قرار گیرد.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به موضوع پزشکی حج تمتع گفت: در بحث معاینات و پزشکی به طور جد از ورود معدود افرادی که به اعتیاد گرایش دارند جلوگیری شود چرا که اینگونه افراد در صورت حضور مشکلاتی را برای خودشان، کاروان و سازمان به وجود میآورند.
محمدی در ادامه به موضوع جامه دان حجاج اشاره کرد و گفت: در رابطه با انتخاب جامه دانها باید دقت لازم صورت گیرد؛ یعنی جامه دانها باید مطابق ابعاد تعیین شده باشد.
تاکید بر رقابت جدی در حوزه عتبات عالیات
رئیس سازمان حج و زیارت به موضوع عتبات عالیات نیز اشاره کرد و گفت: رسما اعلام کردیم که با فضای ایجاد شده در این حوزه، نیازمند رقابت جدی تری هستیم.
محمدی توضیح داد: الگوی ۱۰ سال گذشته سازمان فقط بر مبنای شرکت شمسا حرکت میکرد، اما این رویکرد تغییر یافته و بحث اعزامهای استانی به طور جد در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: برای جذب زائر دو عامل ارائه خدمات مناسب و قیمت ارزانتر جزوه ضروریات محسوب میشود که ما نیز به شرکتهای مرکزی استانها مجوز دادیم که برای اعزامهای عتبات فعال شوند و در این بازار رقابتی به جذب زائران بپردازند؛ استانهایی که دارای توان هستند باید در این عرصه وارد شوند و ما نیز هیچ عذر و بهانهای را نمیپذیریم.
رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: در بحث ارز عتبات عالیات نیز رایزنیها و توافقاتی صورت گرفته است که امیدواریم تاثیرات مثبت آن را شاهد باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید