اولویت سازمان ثبت اسناد در سال حمایت از کالای ایرانی
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور میگوید در سال ۹۷ که سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شده، ایجاد امنیت اقتصادی از طریق تثبیت مالکیتهای معنوی را در دستور کار دارد.
خبرگزاری تسنیم: رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور میگوید در سال ۹۷ که سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شده، ایجاد امنیت اقتصادی از طریق تثبیت مالکیتهای معنوی را در دستور کار دارد.
احمد تویسرکانی در دیدار با فرانسیس گری رئیس سازمان مالکیت جهانی اظهار کرد: سازمان جهانی مالکیت معنوی یک سازمان فراگیر، مهم و تاثیرگذار در حوزه نظم حقوقی و امور اقتصادی در دنیاست.
وی اضافه کرد: در زمان حضور آقای گری در این سازمان، تعاملات بسیار خوبی با ایران صورت گرفته و همکاریهای بسیار خوبی بین ایران و واپو شکل گرفته است. سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان جهانی مالکیت معنوی، از مدیریت ایشان حمایت کرده است.
معاون رئیس قوهقضاییه گفت: ایشان موفقیتهای خوبی در سازمان جهانی مالکیت معنوی داشته و امروز یکی از سازمانهای فراگیر، همین سازمان است. خوشبختانه در ایران هم مالکیت معنوی و توجه به آن در کشور رشد بسیار سریعی داشته است و امروز همه با بحث مالکیت معوی آشنا هستند.
تویسرکانی افزود: ما خدماتمان را مدرن سازی کردیم و امروز در تراز کشورهای پیشرفته در حوزه مالکیت معنوی عمل میکنیم. بر اساس گزارشهای آماری وایپو از جمله نشریه ۲۰۱۶، ایران جایگاه ممتازی در زمینه ثبت مالکیتهای صنعتی داشته است. علاقمند هستیم روز به روز همکاریهای فی مابین ایران و وایپو و همین طور همکاریهای دوجانبه و چند جانبه بین کشورها در زمینه مالکیت معنوی گسترش یابد و این اقدام تاثیر بسزایی در توسعه اقتصادی کشور خواهد داشت.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اضافه کرد: مصمم هستیم در سال جاری که سال حمایت از کالای ایرانی است، قدمهایی جدی در زمینه ایجاد امنیت اقتصادی و تثبیت حقوق مالکیتهای معنوی برداریم. در سال گذشته حدود ۱۰۳ هزار اظهارنامه علامت تجاری، حدود ۱۷ هزار اختراع و ۱۵ هزار اظهارنامه طرح صنعتی در مرکز مالکیت معنوی به ثبت رسیده است.
فرانسیس گری نیز در این دیدار اظهار کرد: از دستاوردهای ایران در زمینه مالکیت معنوی و رشد علوم و فناوری تجلیل میکنم. در اقتصاد مبتنی بر علم و فناوری، مالکیت معنوی نقش بسیار مهمی مخصوص برای ایجاد رقابت پذیری بین افراد و شرکتها دارد. فکر میکنم در نهایت ایران از نظر علم و تکنولوژی بسیار فوقالعاده است و مالکیت معنوی نقش بسیار خوبی در بهبود و ارتقا سیستم اقتصادی خواهد داشت.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص ارزیابی خود از جایگاه ایران در حوزه مالکیت معنوی و معرفی این سازمان گفت: سازمان وایپو که در زمینه مالکیت معنوی فعال است، ۱۹۰ عضو از کشورهای مختلف دارد. وایپو مرکزی برای همکاری در حوزه تکنولوژیها و نوع عملکردهای علمی و نوع ثبت طراحیهای صنعتی و برندها و نامهای تجاری و ثبت کارهای ادبی و هنری مثل فیلم است. زیر ساختهای فنی که ما ایجاد کردیم بسیار مهم است و ایران هم در این خصوص مشارکت و همکاری بسیار خوبی داشته است.
رئیس سازمان جهانی مالکیت معنوی افزود: معتقدم توسعه ظرفیتهای فناوری بسیار اساسی برای ایجاد رقابت پذیری و افزایش قدرت اقتصادی یک کشور است. نوآوری نقش بسیار مهمی در آگاهی از فناوریهای جدید و تولید کالاهای جدید دارد و یکی از مزایای ثبت اختراعات و نوآوریها این است که بازار جدید ایجاد میکند و اشتغال زاست.
وی بیان کرد: ایران همیشه یک نقش تاریخی داشته و قدرت یک کشور بستگی به نیروی انسانی دارد و نیروی انسانی نقش اساسی در ایجاد نوآوری دارد. این حوزه الان بسیار رقابتی شده و میدان نبرد اقتصادی بسیاری از کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته است.
گری در پاسخ به سوال دیگری درباره سرقت افکار و مالکیتهای معنوی و اینکه چه کشورهایی کمترین تخلفات را داشته اند اضافه کرد: این یک موضوع چند جانبه نیست و ما در سازمان خود برنامههای آموزشی و حمایتی زیادی داریم تا احترام به مالکیتهای معنوی را افزایش دهیم. این سوال سختی است و نمیتوانم جواب بدهم.
دیدگاه تان را بنویسید