سرویس اجتماعی فردا: راجع به آمار و ارقام مهاجرت خيلي خوب است كه نسبت به آن حساس باشيم چون پايه اقتصاد دانشبنيان آدم است و در اقتصاد جديد همين بچههاي ما مبناي محاسبهاند. عددهايي كه گفته شد متاسفانه بدون منبع است. بعضي موارد هم در منابع، دروغ ذكر شد. براي مثال شايعهاي كه بسيار گفته ميشود اين است كه در سال 2009 صندوق بينالمللي پول اعلام كرده كه ايران در بين 92 كشور اولين كشور از نظر خروج مغزها است. اين گزارش كذب محض است چون اصلا چنين گزارشي از سوي صندوق بينالمللي پول تا به حال داده نشده است. تنها يكبار آن هم در سال 1999 صندوق بينالمللي پول چنين گزارشي را داده است كه تنها براي محاسبه فرار مغزها بوده است.
48 هزار دانشجويي كه ما در خارج از ايران داريم را بررسي كنيم خواهيم ديد كه بزرگترين كلوني ما در امريكاست كه 12 هزار دانشجو در آنجا داريم. ريز به ريز هم آمار وجود دارد كه در كدام كشورها دانشجوي ايراني حضور دارد. بيشترين دانشجو در اروپا مربوط به ايتالياست.
در كانادا حدود 2هزار و 300 دانشجو داريم و اين عدد اصلا قابل توجه نيست. سالانه 500 تا 600 نفر به كانادا ميروند. ما در دنيا به بچههاي علوم پايه و مهندسي معروف هستيم و بچههاي فوقالعادهاي در اين حوزهها داريم و در برخي رشتههاي خاص مهاجرانمان زياد است مانند مهندسي برق، مهندسي كامپيوتر و مهندسي مكانيك كه با توسعه استارتآپها مهندس كامپيوتر بسيار كم شده چون بچهها شديد در استارتآپها فعاليت ميكنند.
ما در برخي از رشتههاي دانشگاههاي خاص مساله داريم اما اين عدد، عدد نگرانكنندهاي نيست و ما جزو بالاترين ارسالكنندگان مهاجر به دنيا نيستيم.
دیدگاه تان را بنویسید