اولین واکنش رسمی پلیس به مخدر «دستمال»
سخنگوی ناجا گفت: پلیس گزارشی در خصوص وجود دستمالهای توهمزا و روانگردان نداشته است.
خبرگزاری فارس: سردار منتظرالمهدی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در خصوص وجود دستمالهای آغشته به مواد مخدر اظهار داشت: پلیس هیچگونه گزارشی مبنی بر وجود دستمالهای توهمزا یا روانگردان نداشته است.
سخنگوی نیروی انتظامی در خصوص انتشار مطلبی در برخی رسانه و سایتها خبری مبنی بر افزایش نرخ جرائم راهنمایی و رانندگی گفت: هیچ گونه افزایشی در حوزه راهنمایی و رانندگی نداشتهایم.
وی در خصوص مواد مخدر کشف شده در ۹ ماهه امسال بیان داشت: کشفیات پلیس در این ۹ ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳ درصد افزایش یافته و ۵۲۵ هزار کیلو مواد مخدر کشف و ضبط شده است.
این مقام ارشد نیروی انتظامی گفت: بخش اعظمی از کشفیات مواد مخدر تریاک بوده و متأسفانه باید گفت که زمین زیر کشت مواد مخدر در افغانستان امسال افزایش ۶۰ درصدی داشته است.
وی افزود: ۳۲۱ هزار هکتار زمین در افغانستان زیر کشت تریاک رفته و ۹ میلیون کیلو تریاک تولید شده است.
سخنگوی نیروی انتظامی گفت: طی ۱۰ سال اخیر بالاترین میزان کشف مواد مخدر در کشور را همین امسال داشتهایم که به میزان ۸۷۰۰ کیلو انواع مواد مخدر در هرمزگان توسط مأمور پلیس مبارزه با مواد مخدر کشف و ضبط شده است.
سردار منتظرالمهدی با بیان اینکه ۸۰ درصد کشفیات پلیس مبارزه با مواد مخدر در ۹ ماهه گذشته در شرق کشور و حواشی آن بوده، تصریح کرد: در ۹ ماه اخیر افزایش ۷ درصدی دستگیری تولیدکنندگان مواد مخدر و همچنین افزایش ۲۰ درصدی جمعآوری معتادان متجاهر را داشتهایم.
وی گفت: هر زمانی که زیرساخـهای لازم برای نگهداری و بازپروری معتادان توسط سازمانهای ذیربط فراهم شود پلیس در کسری از هفته پلیس معتادان متجاهر را جمعآوری خواهد کرد.
این مقام ارشد نیروی انتظامی با اعلام این مطلب که حدود ۲۵۵ میلیون نفر معتاد در جهان وجود دارد، گفت: ۷۰۰ نوع مواد توهمزا و روانگردان موجود است، بنابراین باید در زمینه جلوگیری از گرایش جوانان و نوجوانان به مواد مخدر پیشگیری اساسی کرد.
وی افزود: باید سازمانهایی مرتبط همچون آموزش و پرورش، وزارت ورزش، وزارت ارشاد، صداوسیما، مساجد، روحانیون و معتمدین و رسانهها در این زمینه پیشقدم شوند.
سردار منتظرالمهدی تأکید کرد: باید خانوادهها به صورت جدی پای کار بیایند و کنترل و نظارت خود را با ایجاد رفاقت و صمیمت بیشتر با فرزندان خود بیشتر کنند چرا که طبق آمارها شروع انحراف در حوزه مواد مخدر به سن ۱۵ سالگی رسیده است.
سخنگوی نیروی انتظامی اعلام کرد: خانوادهها باید از سن ۱۵ تا ۲۰ سالگی در کنار فرزندان خود حضور فعال داشته باشند و بر آنان نظارت شدید داشته باشند؛ سن اعتیاد مردان در کشور به ۲۴ سال و در زنان به ۲۶ سال رسیده است.
معاون اجتماعی ناجا با بیان این مطلب که دروازه ورودی به مواد مخدر سیگار و قلیان است به اقدامات پیشگیری پلیس در این زمینه پرداخت و تصریح کرد: افزایش و ایجاد ۱۶ مرکز مشاوره در حوزه تخصصی پیشگیری از مواد مخدر در کنار ۵۰ مرکز مشاوره در مراکز استانها و همچنین ۶۵۰ دایره مشاوره در کلانتری از جمله اقدامات پلیس بوده است.
وی خاطرنشان کرد: پلیس در این راستا به حضور در مجامع آموزشی همچون مدارس، دانشگاهها و مساجد نیز پرداخته تا بتواند از طریق اطلاعرسانی به آحاد جامعه در حوزه پیشگیری از گرایش جوانان و نوجوانان به مواد مخدر گام بزرگی بردارد.
دیدگاه تان را بنویسید