سرویس اجتماعی فردا: رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان گفت: در استانهای شمالی کشور درصد رشد سالمندی به میانگین متوسط درصد جهانی رسیده و این زنگ خطری برای سیاستمداران کشور است.
زنگ خطر رشد جمعیت سالمندی برای سیاستمداران محسن سلماننژاد، رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان با بیان اینکه افزایش رشد جمعیت سالمندی کشور زنگ خطری برای سیاستمداران است، گفت: اکنون رشد جمعیت سالمندی، گریبانگیر کشورهای دنیاست. کشور ایران نیز به سمت رشد جمعیت سالمندی پیش میرود، باید به بحث ارتقاء خدمات سالمندی نیز توجه ویژهای شود. وی با بیان اینکه افزایش رشد جمعیت سالمندی میتواند بار اقتصادی برای کشورهای و دولتها داشته باشد، گفت: دولتها باید نظام بودجهای کشور را طوری تنظیم کنند که سهم مناسبی از آن برای ارائه خدمات به سالمندان تخصیص یابد. رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان گفت: اگر از رشد جمعیت سالمندی پیشگیری نشود، دولتها بار اقتصادی فراوانی متحمل خواهند شد. سلماننژاد در ادامه گفت: رشد جمعیت سالمندی یکی از چالشهای مهم قرن بیست و یکم است. باید از دانش کشورهای دنیا برای پیشگیری از رشد جمعیت سالمندی بهره کافی برد.
کشور در دو دهه آینده با سونامی سالمندی مواجه میشود عبدالرضا عزیزی، نماینده مردم شیروان در مجلس راجع به رشد جمعیت سالمندی گفت: طبق برآوردهای ما، تا پایان نیمه اول قرن بیست و یکم، بیش از 80 درصد کشورهای در حال توسعه به سمت رشد جمعیت سالمندی می روند، در ایران نیز پیشبینی می شود در دو دهه آینده، کشور با سونامی سالمندی مواجه شود. نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی افزود: متوسط عمر جمعیت در ایران بالای 70 سال است، در واقع در قرن بیست و یکم با رشد جامعه سالمندی مواجه هستیم. رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس دهم با بیان اینکه با توجه به اینکه در ایران رشد جمعیت 1.3 درصد است، اکنون 10 درصد جمعیت کشور سالمند است، اعلام کرد: در دنیا، رشد جمعیت به سرعت به سوی سالمندی پیش می رود، به طوری که در اواخر قرن بیست و یکم، 22 درصد مردم جهان سالمند خواهد شد. وی متذکر شد: در سال 1400، 14 درصد جمعیت ایران سالمند خواهد شد. عزیزی با اشاره به اینکه در کمیسیون اجتماعی مجلس، قوانینی به نفع جمعیت سالمندان تصویب خواهیم کرد، گفت: برخی تصور غلطی در خصوص سالمندان دارند، اینکه میپندارند افراد سالمند، اعتماد به نفس پایینی داشته و یا محدود
هستند یا از سلامت روانی و جسمی مناسب برخوردار نیستند. رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید برای هر مقطع زندگی برنامه ریزی داشته باشیم، طوری برنامه ریزی کنیم تا در دوره سالمندی از انواع بیماری ها چون دیابت، سکته و غیره در امان بوده و عوارض سالمندی کاهش پیدا کند.
دیدگاه تان را بنویسید