سرویس اجتماعی فردا: وزیر کشور ضمن دریافت یک تذکر درباره عدمصدور گواهینامه بدون پیششرط داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت سربازی، باید به سوال دیگری نیز جواب بدهد. در این رابطه با حسينعلی حاجیدليگانی، نماينده مردم شاهينشهر، ميمه و برخوار به گفتگو نشستهایم که در ادامه میخوانید: فردا: تذکری که به وزیر کشور داده شده چه محورهایی داشته است؟ دو مورد در خصوص جوانان ما هست، یکی در رابطه با قانون بودجه سال ۹۵ که مجلس تصویب کرده که با گرفتن جریمه از افراد به اصطلاح کارت پایان خدمت انها داده شود. چون موضوع تقسیط مبلغ جریمه مطرح بوده است؛ ستاد کل نیروهای مسلح دستورالعملی را نوشته که براساس آن چنانچه افراد یک سوم عدد جریمه را پرداخت کردند، کارت پایان خدمت آنها صادر شود و در اختیارشان قرار گیرد. اما نیروی انتظامی از این موضوع تخطی کرده و این در حالی است که تا پنجاه درصد جریمه را نگیرد کارت پایان خدمت صادر نمیکند. براساس این مطلب ما از وزیر کشور سوال کردیم که چرا چنین اتفاقی خلاف قانون میافتد؟ مورد بعد که به وزیر کشور تذکر داده شده این است که در قانون مربوط به بیمههای شخص ثالث که در اوایل امسال تصویب شد شرط داشتن
معافیت یا داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت برای گرفتن گواهینامه رانندگی را قانونگذار حذف کرده و شرطی وجود ندارد. هرچند که قوانین قبلی تصریح دارد، اما قانون موخر و جدید این را مطلق میدانسته. بنابراین باید افراد بتوانند که با مراجعه به نیروی انتظامی گواهینامه خود را دریافت کنند، ولی از این موضوع هم استکناف شده و قانون روی زمین مانده است. درحالیکه اگر این مورد انجام بشود بخشی از افرادی که دچار حادثه میشوند یا بخشی از افرادی که الان شغلی ندارند، میتوانند برای خودشان بدون محدودیت اشتغال ایجاد کنند و خودش یک فرصت اشتغالزایی است که از جوانان گرفته شده است. فردا: نظر شما در مورد خرید سربازی چیست؟ نظر من این بوده که کار درستی انجام نشده اما وقتی که قانون تصویب شده حالا باید قانون اجرا شود. فردا: به نظر شما بعد از سه سال که از تصویب این قانون می گذرد، نباید اصلاحی صورت بگیرد؟ هرساله تعداد استفاده کنندگان از این قانون کم شده است و به نظر من سال اینده ضرورت گذراندن این قانون نباشد، چون عددی که گرفته میشود قابل توجه است و افرادی که درآمد آنچنانی ندارند در این جرگه قرار میگیرند بنابراین استقبالی هم صورت نگرفت.
من فقط با سه ماه دوره آموزشی سربازی موافق هستم و معتقدم که هر جوان مذکر ایرانی سه ماه آموزش بیاید آموزش نظامی را فرابگیرد و سراغ کسب و کار و زندگی خودش برود. باید نیروهای نظامی و انتظامی کسری واقعی نیرو را با استخدام حل کنند و اتفاقا اگر حساب کنید هزینههای نیروهای مسلح کمتر میشود و عوارض اجتماعی که ناشی از بکارگیری سربازان در امور انتظامی و برخی از اموری که تجربه کافی ندارند و هدررفتی که از بابت جوانان وجود دارند کمتر میشود. در حال حاضر باید بگویم که بهرهوری رعایت نمیشود و ۸۰ درصد سربازان در اموراتی به کار گرفته میشوند که جنبه نظامی نیست و شغل نظامی به حساب نمیآید. کارهایی مثل آبدارچی، رسیدگی به فضای سبز، نظافت و خیلی از این امور به حیطه کار نظامی برنمیگردد.
دیدگاه تان را بنویسید