خبرگزاری ایسنا: راحله مهرآئین گفت: خانواده دختر بچه سه ساله با مشکل خس خس سینه در وضعیت خوابیده به واحد رادیولوژی این مرکز مراجعه کردند که پس از رادیوگرافی قفسه سینه و تایید آن توسط سی تی اسکن وجود یک سوزن 3 سانتی متری در قسمت انتهای نای در برونکوس اصلی چپ این کودک مشاهده شد.
این متخصص گفت : خفگی در اثر بلع و آسپیراسیون جسم خارجی سومین علت مرگ در کودکان کمتر از 1 سال در اثر حوادث قلمداد شده و چهارمین علت مرگ در سنین بین 1 تا 6 سالگی در اثر حوادث است. وی گفت: شیوع مرگ و میر در اطفال به علت جسم خارجی بخصوص در سن زیر یک سالگی بالاست. رئیس واحد رادیولوژی بیمارستان آیت الله روحانی(ره) بابل اظهار کرد: از اجسام خارجی که توسط کودکان بلع می شود میتوان به سکه، سنجاق ته گرد، سنجاق قفلی، دکمه، آجیل ( پسته، تخمه هندوانه، تخمه خربزه، فندق، بادام زمینی ) تکه های بزرگ سبزی، نوک مداد، ته خودکار، قطعات دندان، دانه تسبیح، اسباب بازی و سوزن اشاره کرد. جسم خارجی می تواند در مری، معده، روده باریک، مجرای حنجره، نای و برونش جایگزین شود. متخصص رادیولوژی بیمارستان روحانی گفت: نحوه خارج کردن جسم خارجی بسته به محل قرار گرفتن آن با روشهای آندوسکوپی، برونکوسکوپی و جراحی انجام پذیر است. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار کرد: همیشه در طفلی که علایمی از قبیل خس خس یا عدم ورود هوا حین سمع ریه، ما را به جسم خارجی راهنمایی می کند و در صورتی که جسم خارجی در مری باشد احساس وجود آن با قلقلک در
گلو، اختلال بلع، بلع دردناک، تهوع، استفراغ و آبریزش از دهان همراه است. وی گفت: در بررسی 6842 مورد جسم خارجی که در ایران انجام شده چنین نتیجه گرفته شده که 95درصد موارد قابل پیشگیری است. در زمینه قراردادن بادام، پسته، فندق، وسایل بازی کوچک و گرد، دانه تسبیح، دکمه و لوازم خیاطی بخصوص در دختر بچه ها باید مراقبت بود.
دیدگاه تان را بنویسید