خبرگزاری ایسنا: مجید حبیبی نوخندان با بیان اینکه مقدار بارش در سطح کشور در آغاز سال زراعی قابل ملاحظه نیست، اظهار کرد: از اواسط آذر تا دیماه امکان نفوذ سامانههای بارشی بر روی کشور مهیا شده و بارش کشور در آغاز فصل زمستان به میانگین بلندمدت نزدیک میشود ولی در هر حال بارش شش ماهه اول سال زراعی 96-95 کمتر از نرمال خواهد بود، چنین شرایطی مصرف بهینه آب و انرژی و برنامه ریزی برای مواجهه با کمبود آب را اجتناب ناپذیر میکند.
رئیس پژوهشکده اقلیم شناسی با بیان اینکه بارش شش ماهه اول سال زراعی نسبت به میانگین بلندمدت حدود 25 درصد کاهش یافته است، افزود: این در حالیست که بارش در جنوب شرق کشور، سواحل دریای خزر و بخشهایی در شمال غرب کشور در حد میانگین بلند مدت یا بیش از آن است، به طور کلی مقدار بارش در سطح کشور در آغاز سال زراعی به غیر از مناطق یاد شده قابل ملاحظه نبوده و افت و خیز آن زیاد است.
افزایش سامانههای بارشی از آذرماه
حبیبی نوخندان تاکید کرد: شروع بارش فصل پاییز به غیر از حاشیه دریای خزر دیرهنگام و مجموع آن به کمتر از میانگین گرایش دارد؛ اما از اواسط آذر تا دیماه با افزایش فعالیت سامانههای جوی، بارش به میانگین بلندمدت نزدیک میشود. در مجموع انتظار میرود بارش سال زراعی کشور تا پایان دی در حدود 20 درصد کمتر از میانگین بلند مدت باشد.
افزایش دمای کشور در سه ماه آینده نسبت به میانگین بلندمدت
وی در ادامه با اشاره به وضعیت دمای هوای کشور اظهار کرد: دمای هوا در دو ماه آبان و آذر در مناطق شمالی 1.5 و در مناطق مرکزی کشور 0.5 تا 1.5 درجه نسبت به میانگین بلندمدت گرمتر خواهد بود؛ اما در مناطق جنوب شرقی در حول و حوش میانگین در نوسان خواهد بود. بنابراین دمای دوره سه ماهه آبان، آذر و دی در اغلب مناطق کشور بیش از میانگین پیش بینی شده است.
دیدگاه تان را بنویسید