روزنامه ایران: رسیدگی به درمان استادان مصدوم شده در حادثه سقوط آسانسور در دانشگاه شریف در حالی همچنان ادامه دارد که وزیر علوم, تحقیقات و فناوری بر بالین اعضای هیأت علمی این دانشگاه رفت و قول داد روند درمان آنها به صورت ویژه دنبال میشود. این در حالی است که براساس آخرین گزارشها، طی دو روز گذشته دو نفر از استادان مصدوم پس از بهبود نسبی ترخیص شده، سه نفر همچنان بستری هستند و دکتر نقد آبادی نیز با تثبیت شرایط جسمانیاش دیروز تحت عمل جراحی قرار گرفت.به گزارش خبرنگار حوادث «ایران»، ساعت 13 و 40 دقیقه دوشنبه 12 مهر آسانسور غذاخوری مرکزی استادان دانشگاه شریف به علت نقص فنی دچار حادثه شد و 6 نفر از اعضای هیأت علمی به طبقه منفی 2 سقوط کردند. با توجه به شدت حادثه و مصدومیت استادان، عملیات نجات حدود 2 ساعت به طول انجامید و سرانجام مجروحان پس از نجات از اتاقک تاریک برای درمان به چند بیمارستان فوق تخصصی انتقال یافتند.
برای جان دانشگاهیان ارزش قائل شوید
دکتر محسن تفضلی استاد شیمی این دانشگاه که با آسیب دیدگی مهرههای کمرش پنجشنبه شب از بیمارستان مرخص شده بود دیروز به خبرنگار «ایران» گفت: «به لطف خدا شرایط جسمانیام بهتر شده و به تشخیص پزشکان مرخص شدم و حالا در خانه تحت مراقبت قرا گرفته ام. اما امیدوارم با این حادثه هولناک مسئولان کمی توجهشان را به امور دانشگاهها و دانشگاهیان کشور بیشتر کنند و برای جان و رفاه دانشگاهیان اعم از استاد و دانشجو ارزش بیشتری قائل شوند.
چرا که اگر امنیت و تجهیزات در دانشگاهها بدرستی وجود داشته باشد، دیگر هزینههایی برای زندانها و اعدام و جرایم دیگر صرف نمیشود. در همه جای دنیا نیز حتی اگر مشکل اقتصادی به وجود آید قطع کردن بودجه دانشگاهها در مرحله آخر قرار میگیرد و همین امر یکی از دلایل موفقیت آنها است. در دنیا به دانشگاهها، فرهنگ و آموزش افراد در جامعه نگاه ویژهای میشود و امیدواریم این نگاه در جامعه ما نیز به وجود آید.»
خطر رفع شده است
محمدرضا هرمزینژاد مدیر روابط عمومی دانشگاه شریف نیز درباره آخرین وضعیت مصدومان حادثه به خبرنگار «ایران» گفت: «دکتر سید قاسم میرعمادی معاون آموزشی دانشگاه که از ناحیه دست دچار شکستگی و آسیب شده بود پس از عمل جراحی و بهبودی نسبی از بیمارستان مرخص شد. دکتر حمیدرضا مداح حسینی رئیس دانشکده پردیس شریف هم پس از عمل جراحی در بخش مراقبتهای ویژه بستری است. دکتر رضا نقد آبادی استاد دانشکده مکانیک این دانشگاه نیز پس از بهبودی نسبی زیر تیغ جراحی قرار گرفت.دکتر جواد اکبری -دانشیار مکانیک گروه مهندسی- نیز پس از عمل جراحی موفقیتآمیز به بخش منتقل شد.» همسر دکتر بیژن وثوقی وحدت نیز با اشاره به بهبود حال عمومی همسرش گفت: خدا را شکر حال همسرم بهتر است اما هنوز در بخش آی سی یو بستری است تا هماهنگیهای لازم برای انتقال او به اتاق خصوصی و بخش فراهم شود.» گفتنی است دکتر محمد فرهادی- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری-نیز دیروز به عیادت این استادان برجسته کشور رفت و قول داد روند درمان آنها را به صورت ویژه و تخصصی دنبال کند.
وضعیت بحرانی آسانسورهای دانشگاه شریف
مدیرکل استاندارد استان تهران نیز در این باره گفت: در سالهای گذشته، کارشناسهای این اداره کل از آسانسورهای ساختمانهای دانشگاه صنعتی شریف سه بار بازرسی کردهاند.مسلم بیات در پاسخ به اظهارات یکی از مسئولان دانشگاه صنعتی شریف مبنی بر بازرسی نشدن آسانسور حادثه دیده این دانشگاه به ایرنا اظهارداشت: در مجموع از چهار آسانسور فعال در دانشگاه صنعتی شریف بازرسی شده است.وی گفت: در گزارش بازرسیها به ترتیب تعداد عیوب فنی در آسانسور شماره یک، 17 مورد (13 مورد آن نقص بحرانی)، شماره 2، 10 نقص، شماره سه 17 عیب و شماره چهار، 20 عیب بحرانی اعلام شده است. یکی از عیوب بحرانی مشترک در تمام این آسانسورها در مدار نبودن ترمز ایمنی و اضطراری یا همان پاراشوت است که با عملکرد بموقع این قطعه مهم در آسانسور در شرایط اضطراری از سقوط اتاقک جلوگیری میشود.
وی با تأکید براینکه نتایج گزارش بازرسی نوبت اول و تطابق نداشتن آسانسورها با استاندارد به دانشگاه گزارش شده بود، گفت: در بازرسی دوم با مشاهده رفع نشدن نواقص قبلی و نبود انطباق با استانداردها؛ بازرس در گزارش فنی خود با این عنوان که «همه عیوب قبلی به قوت خود باقی است» بر اصلاح این عیوب تأکید کرده است.
وی با بیان اینکه نواقص موجود در آسانسورهای سالن غذاخوری آنچنان واضح و بحرانی بوده که دارای اخطار و استفاده از آن ممنوع بوده است، گفت: بیشتر آسانسورهای نصب شده در این دانشگاه مربوط به پیش از تاریخ اعلام اجباری شدن استاندارد ملی آسانسورها (سال82) است.
مدیرکل استاندارد استان تهران افزود: براساس قانون، بهره برداران آسانسورهای ساختمانها باید درخواست بازرسی از آسانسور خود را به ادارات کل استاندارد هر استان اعلام کنند که در این خصوص دانشگاه شریف تاکنون مکاتبهای مبنی بر رفع نواقص و درخواست بازرسی مجدد به ما ارائه نکرده است.
بازرسی دوم این اداره کل نیز به منظور بررسی اقدامات صورت گرفته احتمالی از سوی مسئولان دانشگاه برای ایمنی و کیفیت آسانسورها و نیز به دلیل دغدغه و نگرانی ما از احتمال بروز خطرات جبرانناپذیر برای شهروندان انجام شد.مدیرکل استاندارد استان تهران در پاسخ به اظهارات یکی از مسئولان دانشگاه شریف گفت: با توجه به اینکه در پایان گزارش این بازرسی اعلام شده بود که تست کامل از آسانسورها انجام نشده و به زمان دیگری موکول شده است باید اظهارکرد که در برخی از تستهای استاندارد ملی، حضور نماینده شرکت نصاب در زمان انجام تست الزامی است؛ چرا که در هنگام انجام تست ممکن است مشکلاتی ایجاد شود که بلافاصله باید از سوی کارشناس شرکت نصاب رفع شود در نتیجه بازرس استاندارد به دلیل حضور نداشتن تکنیسین شرکت نصاب، مجاز به بازرسی کامل نیست.
بیات با اشاره به اینکه خود مالک وظیفه هماهنگی برای حضور نماینده شرکت نصاب را دارد اظهارکرد: با توجه به اینکه در زمان بازرسی از آسانسورهای این دانشگاه نماینده شرکت نصاب حضور نداشته، تست انجام شده نیز کامل نبود و به زمان دیگری با حضور نماینده شرکت نصاب، موکول شد.بیات تصریح کرد: برای پیشگیری از بروز حوادث مشابه دیگر به دستگاههای اجرایی نظیر بیمارستانها، دانشگاهها و نهادهای عمومی و دولتی توصیه میشود متعاقب بازرسیهای انجام شده توسط بازرسان استاندارد، بسرعت برای رفع نواقص و ارائه درخواست بازرسی مجدد از آسانسورهایشان به این اداره کل اقدام کنند.
شهروندان به منظور ارتقای ایمنی آسانسورهای ساختمانهای خود با استفاده از خدمات شرکتهای بازرسی برای حصول اطمینان از صحت عملکرد خدمات نگهداری و تعمیرات ماهانه را انجام دهند. یکی از راههای پیشگیری از بروز این نوع خطرات شناسنامه دار کردن آسانسورهای ادارات دولتی است که ردیابی و ثبت سوابق برای این آسانسورها را تسهیل میکند.
گفتنی است ، در جریان این حادثه آتشنشانان برای رهایی این 6 نفر محبوس در اتاقک آسانسور پس از 2 ساعت تلاش عملیاتی با بریدن بخشهایی از سقف و دیواره آسانسور موفق به خروج مصدومان از آسانسور شدند.
دیدگاه تان را بنویسید