«بیمه» فروشی به جای غنی‌سازی، طرح «وزارت ورزش» برای جوانان

کد خبر: 564492

بسیاری از جوانان منتظر شنیدن اخبار خوشی پیرامون ازدواج و مسائل مرتبط به جوانان هستند اما معاونت ساماندهی امور جوانان به جای ارائه برنامه‌های عملی به دنبال قراردادهای تجاری و اقتصادی است.

«بیمه» فروشی به جای غنی‌سازی، طرح «وزارت ورزش» برای جوانان
وزارت ورزش و جوانان
سرویس اجتماعی فردا: این روزهایی که در حال سپری کردن هفته ازدواج هستیم بی‌تردید بسیاری از جوانان منتظر شنیدن اخبار خوشی پیرامون ازدواج و مسائل مرتبط به جوانان هستند اما معاونت ساماندهی امور جوانان همچنان به جای ارائه برنامه‌های عملی به دنبال قراردادهای تجاری و اقتصادی است و این بار با رسیدن به پایان زمان اوقات فراغت تا دو هفته دیگر قرار است بیمه اوقات فراغت را رونمایی کند.
شکی نیست که اوقات فراغت در سه ماه تعطیلی تابستان خلاصه نمی‌شود و گستره‌اش تمام اوقات سال را در بر می‌گیرد با وجود این متمرکز ترین اوقات فراغت در طول سه ماهه تابستان قرار دارد و غنی سازی این اوقات می‌تواند به تریبت نیروی انسانی ماهر، ‌باسواد و قابل در اتکا در برنامه‌های کشوری تبدیل شود. با وجود این اما تاکنون هیچگونه برنامه کشوری برای غنی سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان تدوین نشده و اغلب این موضوع به خلاقیت و البته توان مالی یا برنامه‌ای والدین واگذار شده‌است. در این میان اما حالا معاونت ساماندهی جوانان وزارت ورزش و جوانان مدتی است طرحی تحت عنوان بیمه اوقات فراعت را رسانه‌ای کرده‌است؛ طرحی که به گفته حسن طلایی مدیرکل طرح‌های ملی جوانان وزارت ورزش و جوانان قرار است تا دو هفته آینده یعنی درست زمانی که اوقات فراغت به پایان خودش می‌رسد رونمایی شود.
بیمه اوقات فراغت با پایان اوقات فراغت!

نخستین نکته‌ای که در مواجهه با رونمایی بیمه اوقات فراغت طی دو هفته آینده یعنی پایان تابستان با آن مواجهیم رونمایی از بیمه اوقات فراغت با پایان اوقات فراغت است. این تدبیر ویژه وزارت ورزش و جوانان تناسبی عجیب با نوشداروی بعد از مرگ سهراب دارد اگرچه با رونمایی از این بیمه هم معلوم نیست بتوان به غنی شدن اوقات فراغت جوانان با بیمه اوقات فراغت چندان امید بست.

این نخستین طرح ابتکاری زیر مجموعه معاونت جوانان برای جامعه مخاطبان چند ده میلیونی این وزارتخانه نیست. فروش بیمه نامه ازدواج به جوانان دم بخت هم طرح دیگری است که سال گذشته با رونمایی و مامور رسانه‌ای گسترده اجرایی شد. اما جوانان گزینه‌های زیادی را برای طراحی و فروش بیمه نامه روی میز بیمه ایران و وزارت ورزش و جوانان قرار داده‌اند. حالا هم نوبت به درآمدزایی وزارت ورزش و جوانان از اوقات فراغت جوانان رسیده‌است.
آنطور که طلایی می‌گوید: اقدامات لازم برای اجرایی شدن بیمه اوقات فراغت تقریباً نهایی شده و بسته‌ها آماده شده‌است تا در شورای عالی بیمه ایران مصوب و سپس وارد مرحله اجرایی شود.
البته این تنها ابتکار وزارت ورزش و جوانان برای جوانان نیست و این وزرتخانه طرحهای دیگری هم دارد.« چند طرح جامع و کامل دیگر هم در کنار این طرح مطرح شد که هنوز قطعی نشده‌است و در صورت نهایی شدن فوق العاده بحث فراغت را در کشور رایج می‌کند در این طرح بیمه، تمام جوانان را پوشش سراسری می‌دهد.»

مدیرکل طرح‌های ملی جوانان وزارت ورزش و جوانان امیدوار است تا دو هفته آینده بیمه اوقات فراغت عملیاتی شود و طرح دوم در انتظار تصویب در شورای بیمه و تأمین بودجه است که در صورت نهایی شدن اجرایی خواهد شد. وی همچنین می‌افزاید: امیدواریم تا آخر آبان ماه نیز سامانه اوقات فراغت عملیاتی شود اما ابتدا در چند شهر به صورت پایلوت آزمایش می‌شود و پس از شناسایی مشکل‌ها و رفع آنها به صورت کامل در سطح ملی اجرایی خواهد شد.

درآمدزایی از اوقات فراغت به جای غنی سازی !

طرحهای همچون بیمه ازدواج و اوقات فراغت در حالی طراحی و اجرا می‌شود که وزارت ورزش و جوانان به عنوان متولی امور جوانان در کشور موظف به برنامه ریزی برای غنی سازی اوقات فراغت تمام جوانان کشور و شناسایی استعدادهای جوانان در این مسیر برای بهره برداری مناسب و ساماندهی نیروی انسانی است. حالا حتی در صورت اجرای بیمه اوقات فراغت این بار هم همچون بیمه ازدواج افراد باید بیمه نامه بخرند و در صورت بهترین برنامه و تدبیر در این طرح بازهم درصدی از جامع توان خرید این بیمه نامه را نخواهد داشت؛‌همچنانکه با اجرای طرح بیمه ازدواج تاکید شد 80 درصد خانواده‌ها توانایی خرید این بیمه نامه را دارند. درصد باقی مانده‌ای از خانواده‌هایی که توانایی خرید بیمه نامه برای اوقات فراغت فرزندانشان را ندارند یا جوانانشان اوقات فراغتی ندارند و برای تامین مخارج زندگی شاغلند و یا اگر هم جوانانشان شاغل نباشند تمکن مالی لازم برای چنین مخارجی را ندارند. این خانواده‌ها که احتمالا در نقاط و محلاتی با شرایط فرهنگی پایین تر و در نتیجه با احتمال جرم خیزی بیشتر زندگی می‌کنند بنابراین لزوم برنامه ریزی برای اوقات فراغت این گروه از جوانان از جوانانی که خودشان یا خانواده‌هایشان توانایی خرید بیمه نامه اوقات فراغت را دارند بسیار حیاتی تر است و به بطالت گذشتن اوقات فراغت این گروه از جوانان می‌تواند نقطه‌ای برای تولد انواع و اقسام آسیبهای اجتماعی باشد.

البته این در صورتی است که بیمه نامه فوق طرحی منطقی ،‌خوب و قابل اجرا باشد در غیر این صورت برای جوانان چه آنهایی که قدرت خرید این بیمه نامه را دارند و چه آنهایی که فاقد این قدرت خرید هستند فرقی نمی‌کند و همچنان موضوع اوقات فراغتی که می‌تواند غنی شود نه برای وزارت ورزش و بیمه‌های تجاری درآمد زا باقی می‌ماند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد