سنگفرشی از استخوانهای نجیب +تصاویر
متاسفانه کشتار اسب های کاسبکاران در مناطق مرزی که به لحاظ شرعی، قانونی و اخلاقی غیرقابل قبول است بازتابی منفی در افکار عمومی به جا گذاشته است.
رسول خضری، نماینده سردشت و پیرانشهر هم پیش از این کشتن اسبها را محکوم کرده و گفته بود: بهعنوان نماینده سردشت و پیرانشهر به صورت کتبی به نیروی انتظامی و وزارت کشور تذکر دادم. آنها قولدادند که به این کار رسیدگی کنند اما تاکنون هیچ اتفاقی در جهت بهبود اوضاع نیفتاده است. حتی به آنها پیشنهاد دادم به جای کشتن این اسبها آنها را در مزایده به فروش برسانند، چون کشتن چاره کار نیست. یک بار هم بهطور شفاهی از وزیر کشور دوره قبل آقای مصطفی محمد نجار دلیل این کار را پرسیدم که متاسفانه به من پاسخ درستی ندادند. این کار بازتاب درونی و بیرونی بسیار بدی دارد و شایسته نظام اسلامی نیست. لاشه این حیوانات بدون اینکه دفن شودند در دشتها رها میشوند و این کار علاوه بر بازتابهای منفی باعث آلودگی زیستمحیطی و به خطر انداختن سلامت مردم منطقه میشود. از سوی دیگر محسن بیگلری نمایندهٔ دورهٔ دهم از حوزهٔ انتخابیهٔ سقز و بانه در استان کردستان با ابراز تأسف نسبت به کشتار اسبها در مناطق مرزی میگوید: هر چند کشتار اسبها در مناطق مرزی طی سالهای گذشته به میزان قابل توجهی کاهش یافته اما انتظار ما این است که کشتار این حیوانات بیگناه به صفر برسد.
وی با بیان اینکه کشتار اسبها معمولاً طی عملیات تعقیب و گریز صورت میگیرد نه زمانی که صاحبان کالا دستگیر میشوند، گفت: ساماندهی و مدیریت معابر تنها راه حل معضل کشتار اسبها در مناطق مرزی است و تا زمانی که حمل کالا در مناطق مرزی ساماندهی و مدیریت نشده و مرز کولبری مشخص نشود نمیتوان به پایان کشتار چارپایان چشم داشت. حمل کالا توسط مرزنشینانی که برای امرار معاش، شبانه رهسپار معابری پرخطر و حادثه خیز میشوند نه تنها به قربانی شدن حیواناتی بیگناه منجر میشود که سرانجام با شلیک گلوله، با زندگی پر درد و رنجشان وداع میگویند، بلکه تاکنون مرگ بسیاری از این هموطنان و بیسرپرست شدن خانوادههایشان را به دنبال داشته است و از سوی دیگر، بستری برای قاچاق فراهم آورده است، معضلی که امروز، بیش از هر زمان دیگری، لزوم ساماندهی و مدیریت قانونمند را که مستلزم توجه و اقدام مسئولان ذیربط است به نمایش میگذارد.
دیدگاه تان را بنویسید