روزنامه ایران: سرهنگ محمدحسین حمیدی، رئیس پلیس راه کشور با تشریح جزئیات و علت واژگونی مرگبار اتوبوس در جاده چالوس به تمهیدات پلیس و ارگانهای مسئول برای برقراری ایمنی جادهها اشاره کرد و به خبرنگار حوادث «ایران» گفت: در بحث ایمنی جادهها پلیس تنها نیست. ارگانهایی مانند راهداری، وزارت راه، وزارت بهداشت و درمان، اورژانس، هلالاحمر، امدادخودروها، بیمهها، آموزش و پرورش و همه مردم در کنار پلیس هستند.
وی تأکید کرد: پس از حادثه واژگونی مرگبار اتوبوس در جاده چالوس بلافاصله برای پیشگیری از حوادث مشابه جلسات ویژهای را برگزار کردهایم. در بحث کلان نیز طرح تابستانی بعد از تعطیلات عید سعید فطر آغاز شده است. با افزایش سفرها در تعطیلات تابستانی، افزایش تصادفها نیز گریزناپذیر خواهد بود گرچه هدف نهایی ما به صفر رساندن حوادث است اما با افزایش تعداد خودروها، سفرها و وضعیت جادهها این هدف در دسترس نیست اما در تلاش هستیم حوادث جادهای را به حداقل برسانیم. در همین راستا در تلاشیم تا سامانههای نظارتی، کنترلی و تعامل با سازمانهای دستاندرکار مختلف را بیشتر کرده تا بانکهای اطلاعاتی را نیز با هم ارتباط بدهیم. البته در برخی بخشها نیاز به کارهای جدید داریم و این برنامهریزی حتی در اصلاح قوانین نیز انجام خواهد شد تا در طول این طرح حداکثر مقدورات برای کل کشور را در حوزه جادهها داشته باشیم.
سرهنگ حمیدی افزود: در کشور ما 93 درصد مسافران از طریق جادهها سفر میکنند و با توجه به پهناوربودن کشور، هر سفر از یک شهر به شهر دیگر شاید دو یا سه روز طول بکشد. بنابراین رانندگیها طولانیتر خواهد بود که در صورت کم توجهی به مقررات و اصول رانندگی و ایمنی تبعاتی نیز خواهد داشت. این در حالی است که در کشورهای دیگر عمده ترددها از طریق مبادی ریلی است و جادهها امنیت بیشتری داشته و شرایط متفاوتی دارند. وی افزود: پلیس راهور با وجود تمامی شرایط برای به حداقل رساندن حوادث تلاش میکند اما در این راه وظیفه سازمان پشتیبانی مالی، تجهیزاتی، اصلاح قوانین و... را نباید فراموش کنیم.
ناآشنایی راننده به جاده و تخطی از سرعت مطمئنه در پیچ رئیس پلیس راه کشور درباره حادثه واژگونی اتوبوس در جاده چالوس گفت: ما نمیتوانیم در کنار هر راننده یک پلیس قرار دهیم. پلیس کنترل را به صورت موردی در جادهها انجام میدهد و در هر پاسگاه نیز ناوگانهای مسافری ملزم به توقف هستند. مأموران ما نیز ایمنی خودروها و مدارک راننده را به شیوه سنتی و غیر بر خط کنترل میکنند. در حادثه اخیر جاده چالوس نیز راننده نا آشنا به مسیر بعد از گذراندن تونل کندوان به دلیل تخطی از سرعت مطمئنه و ناآشنایی به پیچهای جاده پهلو گرفته و واژگون شده است. در این حادثه اگر دکل برق فشارقوی نبود به طور قطع تلفات جانی نداشتیم و به طور عمده مسافران دچار جراحت میشدند.
وی تصریح کرد: به طور کلی نظارتهای پلیس در جادهها بیشتر شده و تیمهای گشتی هم افزایشیافته است اما در عین حال از مردم هم توقع داریم که خودشان پل ارتباطی با ما باشند و موارد تخلف را نیز خیلی سریع گزارش دهند تا همکاران ما با موارد اینچنینی قبل از وقوع حادثه برخورد کنند.وی ادامه داد: تصادف در همه دنیا وجود دارد. به عنوان مثال چندی قبل در فرانسه، اتوبوسی با کامیون برخورد کرد و 40 کشته برجای گذاشت. بنابراین نمیتوانیم حوادث جادهای را مختص کشورمان بدانیم. در چند وقت اخیر تصادفاتی داشتیم که راننده 2 کیلومتر پس از گشت پلیس حادثهساز شده است. این نشان میدهد او تا محل کنترل قوانین را رعایت کرده و پس از آن با بیقانونی حادثه ایجاد کرده است.سرهنگ حمیدی با تأکید بر اینکه سرعت مطمئنه از سرعت مجاز کمتر است، گفت: نکتهای که نباید فراموش کرد این است که در حادثه اخیر واژگونی اتوبوس در جاده چالوس راننده با وجودی که با سرعت مجاز حرکت داشته اما به دلیل ناآشنایی با جاده از سرعت مطمئنه در پیچ تخطی کرده و با از دست دادن کنترل اتوبوس واژگون شده است.وی در پایان تصریح کرد: در حال حاضر با وجود اینکه تعداد خودروها و سفرها
افزایشیافته و جادههای ارتباطی گسترده شده اما هر سال با کاهش تلفات بویژه در ناوگان عمومی روبهرو هستیم. ضمن اینکه امیدواریم این روند ادامه داشته و در آیندهای نزدیک تصادفات را به حداقل و حتی به صفر برسانیم.
دیدگاه تان را بنویسید